Local

Exclusiv! Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași! – UPDATE/ VIDEO

Publicat: 09 iun. 2020
Exclusiv! Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași!
Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași!

Exclusiv! Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași! Astăzi a fost confirmat pozitiv primul caz de elev cu coronavirus după ce au fost reluate cursurile.

Copilul este elev în clasa a VIII-a, el a contactat virusul de la bunica lui. Aceasta a fost prima dată testată negativ. Al doilea test al femeii a fost pozitiv.

Mai grav este faptul că băiatul a fost două zile la școală și a intrat în contact cu alți colegi.

Liderul USLIP Iași, Laviniu Lăcustă, a oferit o declarație în ceea ce privește primul caz de coronavirus la Liceul cu Program Sportiv Iași.

UPDATE: „Pe data de 6 iunie 2020 a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din Municipiul Iaşi. Testarea a fost efectuată conform metodologiei, având în vedere că adolescentul a fost contact direct cu caz confirmat. Acesta a fost internat pe data de 7 iunie, este asimptomatic şi starea de sănătate este bună. Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide.

Mai precizăm că la începutul acestei săptămâni, în unitatea de învăţământ au fost efectuate operaţiuni de igienizare şi că acestea vor fi efectuate şi în perioada următoare în vederea pregătirii sălilor de curs pentru examenele naţionale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.

UPDATE: Profesorul Alexandru Rafila a explicat, referitor la cazul elevului de clasa a VIII-a depistat cu coronavirus, că se va face o anchetă epidemiologică pentru a fi identificați contacții apropiați.

„Trebuie făcută ancheta epidemiologică. Trebuie identificați contacții apropiați, cei cu care a interacționat o perioadă mai lungă de timp. Trebuie monitorizați două săptămâni, dacă apar simptome vor fi îndrumați spre un spital de boli infecțioase. Depinde ce înseamnă contact apropiat. Faptul că cineva a fost la distanță nu înseamnă că persoana a fost expusă. În afara măsurilor igienice, probabil activitatea va fi întreruptă 24 de ore, se va face monitorizarea tuturor contacților apropiați”, a declarat Alexandru Rafila.

UPDATE: ” Elevul depistat pozitiv este în clasa a 8-a. Acesta a fost la şcoală miercuri şi joi. El locuia cu bunica să care a fost în spital pentru a fi operată şi a fost testată ulterior, pozitiv. În consecinţă, vineri, când am aflat că acest elev este pozitiv am informat forurile superioare. Colegilor şi profesorilor care au intrat în contact cu ei li s-a recomandat să nu vină la şcoală şi să se autoizoleze. În unitatea de învăţământ se face dezinfecţie.” a menţionat Ilie Gheorghică, directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi

UPDATE:  ” Un elev din clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iași a fost diagnosticat cu Covid 19, vineri seara, împreună cu părinții lui. Acest elev a participat la activitățile de pregătire organizate în unitatea de învățământ pe parcursul săptămânii trecute, alături de alți 10 colegi. Elevul diagnosticat a fost înregistrat, la controlul epidemiologic din zilele de pregătire cu 36,3 grade și a depus declarația conform căreia nu are în familie cazuri de Covid. Prin decizia DSP, elevii de clasa a VIII-a și profesorii cu care aceștia au lucrat sunt sub supraveghere medicală, în izolare la domiciliu. Pe parcursul zilei de luni, 8 iunie, o firmă specializată a realizat decontaminarea tuturor spațiilor, astfel încât, prin decizia DSP, astăzi, au revenit în școală pentru activitățile specifice de pregătire, exclusiv elevii de clasa a XII-a și profesorii lor. ISJ Iași, în colaborare cu DSP, urmărește evoluția cazului și luarea măsurilor impuse de actualul context epidemiologic.” au declarat reprezentanţii ISJ Iaşi.

UPDATE: ISJ Iaşi aşteaptă toate informările ofciale din partea Liceului cu Program Sportiv din Iaşi pentru a oferi o poziţie completă vis-a-vis de elev şi întreaga situaţie

„Este vorba despre un elev aflat în clasa a VIII-a la LPS Iași. La unitatea de învățământ a făcut DSP Iași o anchetă epidemiologică. Grav este faptul că, timp de două zile, acest elev a intrat în contact cu elevi și profesori. Este ciudat și mă miră faptul că, deși foarte probabil și Minsterul Eduvcației naționale și Ministerul Sănătății au aflat de acest caz, nu au trimis nicio informare publică“, a declarat președintele USLIP Iași, prof. Laviniu Lăcustă.

Exclusiv! Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19: Care este situaţia angajaţilor de la Școala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iaşi!

Situaţie dificilă la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iaşi. După ce zilele trecute două persoane au fost depistate pozitiv la infectarea cu COVID-19, unitatea de învăţământ a fost închisă.

Deşi de ieri, 2 mai 2020, la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iaşi elevii care susţin Evaluările Naţionale ar fi trebuit să revină, acest lucru nu s-a întâmplat.

S-au testat, până acum, opt persoane. Urmează alte trei teste

Aşa cum menţiona în EXCLUSIVITATE, Cotidianul Bună Ziua Iaşi, la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iaşi au fost descoperite două persoane care sunt infectate cu COVID-19. Conform reprezentanţilor USLIP Iaşi, până acum au fost făcute opt testări. Rezultatele, în afară de cele două persoane, au fost negative. Totuşi, în perioada care urmează, alte trei persoane vor urma a fi testate. Este vorba despre trei femei de serviciu.

Deşi de pe 2 iunie 2020 școala ar fi trebuit să primească elevii care vor să se pregătească pentru Evaluarea Naţională, acest lucru nu s-a întâmplat. Școala Gimnaziala Titu Maiorescu a decis să rămână închisă pentru a preveni o posibilă infectare colectivă.

Comentarii
  • Nu-i intereseaza deloc soarta copiilor si a familiilor lor. Urmeaza mii de elevi de clasa a 4-a pe care ii vor baga in scoli pentru examenele de admitere la colegii. Faceti, va rog ancheta jurnalistica pe acest subiect.

  • Bine ca pe strada pot umbla liberi, fara masca, lipiti unul de altul si nu va e frica ca se infecteaza, dar cand e de dat un examen supravegheat, cu masuri si distantare, va temeti. Daca as putea pune niste poze sa vedeti gasca de adolescenti care mananca din aceeasi punga pufuleti, isi arata diverse de pe telefon, stand frunte langa frunte nu stiu daca ati mai avea aceeasi parere. Sau grup de copii jucandu-se unii langa altii, fara sa fie macar un adult pe langa ei. Sunt pur si simplu lasati liber, la fel ca inainte. Dar la scoala daca stau 2 ore, 10 intr-o clasa, imprastiati, tare va mai ingrijorati.

  • Poate el si parintii lui au contaminat-o pe bunica .Daca este asimtomatic de 12-30 zile si bunica a fost depistata intamplator ca fiind purtatoare?.Teoretic parintii au adus vurusul acasa de la servici , autobuz , tramvai et c .Daca sunt asimtomatici nu trebuie sa fie internati , doar izolati la domiciliu conform legii — ordinul-nr-622-2020-

Adauga un comentariu