Local

EXCLUSIV: Proces fierbinte la Iasi! Sotia unui magistrat a dat in judecata Ministerul Apararii! Femeia cere daune morale de 400.000 de lei!

Publicat: 17 sept. 2019

@ O ieseanca a decis sa dea in judecata atat Ministerul Apararii Nationale, cat si Tribunalul Militar Iasi @ Femeia cere daune morale de la cele doua institutii @ Octogenara sustine ca atat sotul ei, care intre timp a murit, cat si ea ar fi fost privati de o pensie, respectiv o pensie de urmas mai mare, dintr-o eroare

O femeie in varsta de 83 de ani, din municipiul Iasi, a dat in judecata Ministerul Apararii Nationale (MApN), precum si Tribunalul Militar Iasi. Astfel, reclamanta le solicita magistratilor din cadrul Tribunalului Iasi sa oblige cele doua institutii la plata unor daune morale in valoare de 400.000 de lei.

De asemenea, Maria Paraschiv doreste ca paratii sa recunoasca in fapt calitatea de fost magistrat militar a sotului, care a decedat. Primul termen al acestui dosar a fost stabilit pentru data de 3 octombrie 2019.

Vezi si: Cand va fi judecat procesul dintre Ministerul Apararii si Klaus Iohannis

De unde a pornit scandalul

Vaduva a precizat ca, in cursul anului 1995, sotul ei a fost retras din functia pe care o ocupa, de colonel magistrat, dupa emiterea a doua ordine militare, ordine ce au fost emise si semnate de Tribunalul Militar Iasi, prin fostul presedinte al institutiei, si de MApN, prin ministrul de resort de la acea data.

Octogenara a adaugat in fata instantei ca motivul trecerii in rezerva a sotului ei ar fi fost unul medical, desi barbatul nu ar fi beneficiat de vreun serviciu medical in perioada 1994-1996.

Mai mult, ieseanca a sustinut ca, in ordinele respective, s-a precizat ca sotul ei nu ar fi avut varsta pentru pensionare (60 de ani), dar nici vechimea in munca necesara (de minimum 25 de ani), astfel ca barbatul nu a beneficiat de o pensie de magistrat militar.

De altfel, femeia este nemultumita, deoarece, spune ea, sotul decedat ar fi activat, conform documentelor pe care le-a primit, inca din anul 1957 ca magistrat militar, dar ar fi avut si varsta necesara pensionarii. In plus, reclamanta a mentionat ca atat sotul ei, cat si ea, implicit, ar fi fost privati de primirea unei sume mai mari ca pensie, respectiv pensie de mostenitor.

Vezi si: Ministerul Apararii Nationale recruteaza rezervisti voluntari

"Au fost trecute niste date false in acele ordine. Sotul meu avea atat varsta, cat si vechimea in munca pentru a putea primi pensie de magistrat militar. Solicit suma de 400.000 de lei, drept daune morale, deoarece consider ca s-a adus o atingere a onoarei si demnitatii defunctului, cat si mie, deoarece am fost privata de un drept patrimonial succesoral", a subliniat ieseanca. Potrivit acesteia, la data trecerii in rezerva a sotului, acesta avea o vechime in munca de 37 de ani, noua luni si 19 zile, precum si varsta de 62 de ani.

Vezi si: Ministrul Apararii: Romania este incapabila sa rezolve situatia cimitirului din Valea Uzului

De cealalta parte, reprezentantii MApN au solicitat respingerea actiunii formulate de octogenara. Potrivit paratilor, femeia ar fi facut mai multe solicitari de acest gen in ultimii ani, ele fiindu-i respinse. "Sotul reclamantei a beneficiat de pensie de serviciu, el nu a beneficiat de pensie de magistrat. De asemenea, reclamanta beneficiaza de pensie de urmas din luna mai 2008. Sotul reclamantei a fost pensionat pentru ca, potrivit documentelor, a suferit de hepatita cronica, fiind inapt pentru serviciul militar", au spus cei de la MApN.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit