Exclusiv! Reacţia lui Tudorel Toader la decizia CEDO legată de Laura Codruța Kovesi - VIDEO

Exclusiv! Reacţia lui Tudorel Toader la decizia CEDO legată de Laura Codruța Kovesi – VIDEO

05 mai 2020, 12:05
George Cristian, în Local

Rectorul Tudorel Toader are o primă reacţie la decizia CEDO legată de Laura Codruta Kovesi. Prezent în emisiunea BZI LIVE, Tudorel Toader a comentat despre această decizie CEDO.

Reacţia lui Tudorel Toader la decizia CEDO legată de Laura Codruța Kovesi! Deciziile luate de instante nu se comentează

Tudorel Toader a precizat faptul că decizia oricărei instante nu se comentează. Deciziile se respectă.  Tudorel Toader a explicat faptul că orice decizie de acest sens se respectă .

”Sigur ca fiind în emisiunea dumneavoastră voi oferi o reacţie. Regulă generală este la nivel naţional şi european că nu se comentează hotararele instanţelor. Ele se respectă..” menţionează Tudorel Toader pentru BZI LIVE.

Preşedintele Klaus Iohannis a pus în aplicare decizia CCR, nu evaluarea ministrului.

Tudorel Toader a explicat faptul că nu el este cel care a demis-o pe Laura Codruta Kovesi, în procesul de demitere au existat trei factori. Preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a pus în aplicare decizia Curţii Constituţionale a României:

”Pe firul acestui proces de demitere au fost trei factori care şi-au împlinit misiunea. Eu ca ministru am făcut raportul de evaluare şi am propus revocarea. După acest lucru, a fost sesizată CCR, ministrul nu este autor al dreptului de sesizare al curţii. CCR a luat o decizie şi preşedinţele a revocat-o în baza acelei decizii. Decizia CCR a făcut ca președintele să semneze actul de demitere, nu propunerea mea. ” explica Tudorel Toader în EXCLUSIVITATE pentru BZI LIVE.

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului i-au dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului i-au dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi în procesul intentat împotriva statului român.

Laura Codruța Kovesi a intentat un proces la CEDO după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul acesteia de revocare în funcție. Potrivit datelor Curții Europene a Drepturilor Omului, Kovesi a câștigat procesul intentat statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *