Actualitate

Exclusiv! Rectorul Universitatii Tehnice a oferit detalii, in premiera, despre admiterea 2019 si investitiile institutiei – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 iul. 2019

Reporterii Cotidianului Buna Ziua Iasi au realizat un amplu interviu cu rectorul TUIASI, prof. univ. de. Dan Cascaval. Domnia sa a oferit informatii in premiera ce tin de ADMITERE 2019, despre proiectele intitutiei pe care o conduce, dar si despre investitiile viitoare in infrastructura. 

 

Conferinta de presa la TUIASI! Rectorul Universitatii Gheorghe Asachi, prof. univ. dr. Dan Cascaval va vorbi despre ADMITERE 2019 – LIVE VIDEO

Prof.univ. dr. Dan Cascaval a aratat ca la ADMITERE 2019, care incepe maine, la buget sunt scoase un numar de 2400 locuri licenta pentru studentii romani, dar si un numar suplimentat de 300 de locuri pentru romanii de pretutindeni si studentii din Rep. Moldova. Precizam faptul ca, din cele 300 de locuri, 200 sunt cu bursa. Pe de alta parte, la masterat sunt 1600 de locuri, dar cu sifuranta se  va solicita mai multe locuri tinand cont ca, in acest an, la TUIASI, au fost 2200 de absolventi ale studiilor de licenta. Mentionam ca mai exista un numar de 70 de locuri la masterat pentru studentii romani de pretutidnenti si un numar de 140 de locuri la doctorat. In alta ordine de idei, la nivel de investitii, se va demara reabilitarea caminului T6, dar si o serie de lucrari electrice, de moderinzare a bucatariilor, toaletelor din caminele T 1-2-3-4. 

''Cu siguranta, anul acesta vor creste numarul de candidati care se vor inscrie la cursurile universitatii noastre. In acest context, vom solicita suplimentarea locurilor. Este extrem de important ca ne aflam in TOP Shanghai, locurile 301-400 la specializarea Inginerie Chimica, asta e al patrulea an consecutiv. Exista premisa ca si in alte domenii sa intram in acest top, avand in vedere ca la nivel de interdisciplinare, Universitatea Tehnica ''Gheorghe Asachi'' se afla in primele 25 din lume.'' a precizat rectorul TUIASI, prof. univ. dr. Dan Cascaval. 

 loading...

Comentarii
    • N-ai loc sa-ti parchezi rabla când te duci sa caști gura la mall, țărane, nu-i asa? Se pare ca, după doi ani de zbateri pentru susținerea continua, aberanta si fara rezultat, pe-aici, a camarazilor tai ciumați, cu stea rosie in frunte, prin postari inepte, aia nu ti-au asigurat, drept mulțumire, nici macar un loc de parcare vopsit corespunzător pe undeva… Vezi poate-ti ofera, in compensație, un loc de veci!

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit