Actualitate

EXCLUSIV! Scandalul anului în lumea selecta a Iasului! O avocata si-a dat în judecata amantul pentru a-l tine la distanta! Culmea: el este tot avocat!

Publicat: 05 dec. 2017

@ Un scandal între doi avocati ieseni, care au trait o relatie amoroasa cu scântei, a ajuns într-un mod cât se poate de bizar pe masa judecatorilor @ Avocata a cerut magistratilor emiterea unui ordin de protectie împotriva nabadaiosului coleg @ Femeia sustine ca el a agresat-o psihic, a jignit-o si a încercat sa-i fure bunuri din casa @ ”M-a chemat acasa la ea sa-i schimb o butelie si dupa aceea m-a reclamat. Avea si un scurt-circuit pe care i l-am rezolvat. Au parasit-o altii înaintea mea si am cazut eu de prost acum. Mi-a fost mila de ea si am ajutat-o”, a declarat avocatul într-o discutie cu reporterii BZI @ Judecatoria i-a respins zilele trecute cererea femeii pe motiv ca nu poate fi emis un ordin de protectie împotriva unor persoane care nu sunt membri de familie

Un asemenea scandal n-a vazut Iasul de multa vreme… O avocata din Baroul Iasi a cerut Judecatorilor emiterea unui ordin de protectie împotriva unui coleg avocat. Între cei doi ar exista o relatie amoroasa de mai multa vreme, însa în urma cu câteva saptamâni lucrurile au luat-o razna si avocata a mers la instanta de judecata pentru a solicita ca fostul sau iubit sa fie tinut la distanta. ”A exercitat acte de violenta psihica asupra mea”, a declarat avocata.

”M-a chemat acasa la ea sa-i schimb o butelie si dupa aceea m-a reclamat. Avea si un scurt-circuit pe care i l-am rezolvat”, a declarat avocatul într-o discutie purtata în urma cu doua zile cu reporterii BZI.

Povestea este cât se poate de spumoasa. În acest caz, echipa redactionala de la Buna Ziua Iasi a decis sa nu publice numele celor implicati în poveste, desi în Baroul Iasi cazul are deja notorietate. Am considerat ca povestea în sine, profesia personajelor si aspectele juridice puse în discutie sunt mult mai importante decât numele lor.

Vom publica doar prenumele acestora, cu mentiunea ca înainte de publicarea acestui material ambele persoane au fost contactate si si-au exprimat opinia. De asemenea, fotografiile celor doi au fost blurate.

”Am primit din partea Creatorului mai multe daruri si înteleg sa nu fac risipa din ele”

Iulia a divortat în anul 2012 dupa o serie de neîntelegeri pe care le-a avut cu sotul sau. Fostul sot are o pozitie importanta într-un serviciu de informatii secrete, iar actuala lui iubita are o imagine foarte buna în mediul juridic. Tocmai pentru ca acest tip de detalii nu fac obiectul acestui material de presa, nu vom insista pe motivele divortului sau pe functiile si numele persoanelor colaterale.

Apropiatii celor doi sustin ca femeia ar fi fost cu ideea de a introduce divortul, însa a sperat pâna în ultimul moment ca sotul sau va face ceva sa schimbe acest traseu nefiresc al vietii. Un prieten care ar fi asistat la certurile celor doi a sustinut ca ea ar fi avut reactii extrem de impulsive atunci când l-a suspectat pe el ca a calcat strâmb. Pe blogul sau, avocata sustine ca a ajuns la divort pentru ca asa a vrut soarta.

”Am primit din partea Creatorului mai multe daruri si înteleg sa nu fac risipa din ele. Am privit viata drept, am facut ce am vrut în viata, dar respectând principii si valori morale de la care nu înteleg sa abdic pâna la trecerea mea dincolo”, relateaza Iulia pe blogul sau.

Pe de alta parte, Petru este avocat din anul 2003, iar în ultimii ani ar fi fost în nenumarate rânduri acasa la colega sa Iulia, într-o zona situata în vecinatatea Iasului. Cel mai probabil acesta s-a îndragostit pâna peste cap de ea si si-ar fi dorit ca relatia lor sa fie una de lunga durata.

Avocata îl acuza inclusiv de tentativa de furt

La începutul lunii noiembrie 2017, Iulia a introdus la Judecatoria Iasi o actiune care are ca obiect ordin de protectie. A formulat aceasta cerere în baza Legii 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei în familie, desi colegul sau nu facea parte din familia sa. A cerut Judecatorilor sa instituie un ordin de protectie împotriva colegului sau avocat pentru a-i interzice acestuia sa mai aiba vreun contact cu ea, chiar si telefonic, sa-i interzica sa se apropie de ea la o anumita distanta si sa-i interzica barbatului sa se deplaseze în anumite localitati sau zone determinate.

În cererea de instituire a ordinului de protectie, Iulia a sustinut ca Petru a exercitat acte de violenta psihica asupra sa pe parcursul mai multor luni si ca a fost defaimata de acesta în discutiile pe care le-a avut cu mai multe persoane din cercul comun.

Mai mult, barbatul i-ar fi trimis mai multe SMS-uri care aveau un continut jignitor. Peste toate acestea, pe data de 28 octombrie 2017 Petru ar fi savârsit o tentativa de furt din locuinta ei.

Avocatul: ”Mi-a fost mila de ea si am ajutat-o. M-a chemat sa-i schimb o butelie”

În discutia purtata cu reporterii BZI, barbatul era extrem de jenat de situatie si de modul în care s-a derulat povestea. ”Este o doamna conflictualista si nu înteleg de ce anume a deschis acest proces. Probabil sa ma hartuiasca. Au parasit-o altii înaintea mea si am cazut eu de prost acum. Mi-a fost mila de ea si am ajutat-o. M-a chemat sa-i schimb o butelie”, a precizat Petru.

”Am o reputatie foarte buna în Baroul Iasi si îmi pare foarte rau ca am ajuns în aceasta situatie, pentru ca nu-i deloc normal ce s-a întâmplat. Cum sa afectez eu reputatia unei femei divortate care se denigreaza singura. Îmi pare rau ca s-a ajuns aici”, a completat barbatul. ”Din punct de vedere strict juridic este o speta diferita. Asteptam decizia instantei. Nu am ce comenta pâna atunci. Este o procedura confidentiala”, a spus Iulia.

Judecatoria: "Nu se poate emite ordin de protectie împotriva amantului"

Judecatoria Iasi a luat deja o decizie în acest caz, urmând ca în perioada urmatoare sa-si spuna parerea si Judecatorii de la Tribunalul Iasi. În principiu, Judecatoria sustine ca nu se poate lua o astfel de masura de protectie împotriva unei persoane care nu este membru de familie.

”Potrivit prevederilor art. 23 alin.1 lit. a, b si h din Legea nr. 217 din 2003 pentru prevenirea si combaterea violentei în familie, modificata, persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa în pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei ca, în scopul înlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie, prin care sa se dispuna, cu caracter provizoriu, una ori mai multe masuri constând în obligatii sau interdictii, si anume: evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei, indiferent daca acesta este titularul dreptului de proprietate, reintegrarea victimei si, dupa caz, a copiilor, în locuinta familiei, încredintarea copiilor minori sau stabilirea resedintei acestora”, se arata în decizia primei instante.

”Din coroborarea acestor texte de lege, instanta retine, ca în prezenta cauza, nu sunt întrunite conditiile pentru emiterea ordinului de protectie, cererea fiind inadmisibila, având în vedere ca partile nu sunt membri de familie în acceptiunea Legii nr. 217 din 2003 pentru prevenirea si combaterea violentei în familie, fiind colegi de serviciu. Or, din ansamblul actului normativ precum si din sfera sa de aplicare, precis reglementata, rezulta ca aceasta nu poate fi extinsa si cu privire la alte persoane, care sau fata de care s-au savârsit acte de violenta”, au completat Judecatorii.
 loading...

Comentarii
  • Ce ma bucur cand vad cainii cum se musca intre ei. Bravooo….sa iasa toata curvasareala in presa ca asa va imbogatiti dragii mei ziaristi. Sapati mai adanc si nu cred ca nu o sa ramaneti socati. Bordel, divorturi, amante…orgii intre ei de nu o sa va vina sa credeti cat puteti vinde ziare

  • Petrica e dus cu capu. E handicapat rau. Asta e nebun de legat si e prost de bubuie. Eu nu stiu ce cauta asta in avocatura.
    Lasa ca nici iulica nu e sanatoasa. Astia fac de rusine orasul.

  • Aceasta nemernica de avocata NU face parte din Baroul Iasi ci din Baroul Vaslui . Eu sant cel caruia i s-au acordat de Tribunalul Iasi despagubirile de la al 3-lea titlu de la afisarea cautarii Google . Daca cineva stie cine este acest avocat Petru va rog sa ma contactati pe email mineralflight@*****.com . In prezent am proces cu ea pe linie disciplinara si sant cu recurs la curtea suprema de casatie . Nu va pot spune ce tare au strans randurile nemernicii de la Baroul Vaslui . In sfarsit , rugamintea mea este , daca cineva cunoaste pe acest petru m-ar interesa numale de familie .

Adauga un comentariu