Eveniment-Social

EXCLUSIV! SCENE SCANDALOASE in plin centrul Iasului. Nereguli si acuzatii grave la un eveniment finantat din bani publici – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 19 mai 2019

@ La finalul saptamanii trecute, la Iasi a fost programat un festival de muzica rock (Rock'n'Iasi – n.r.), finantat din bani publici! @ In acest context, la adresa organizatorilor au aparut o serie de acuzatii grave @ S-a perceput o taxa de intrare, comercializarea de bauturi alcoolice minorilor sau scandari impotriva unei formatiuni politice @ Mai mult decat curios este faptul ca incasarile nu au intrat in contul Casei de Cultura a Studentilor – CCS Iasi, institutie care a gazduit manifestarea! @ In fata acestor realitati, liberalul Adrian Caliman (fost director al Casei – n.r.) a fost principalul responsabil cu organizarea festivalului @ Contactat telefonic de catre reporterii Cotidianului BUNA ZIUA IASI – BZI, Caliman a raspuns nonsalant ca totul s-a derulat ca la carte, fara a se incalca legea @ Acum, intrebarea legitima care se poate pune: La un eveniment sustinut financiar de Ministerul Tineretului si Sportului, respectiv Primaria Iasi, de ce se percepe taxa de intrare si se gireaza activitati comerciale cu profit? @ Pe de alta parte, pana la inchiderea editiei, directorul Casei de Cultura a Studentilor Iasi, Bogdan Crucianu, nu a putut fi gasit pentru a comenta situatia grava.

Zilele trecute, la Casa de Cultura a Studentilor (CCS) Iasi a fost programat un festival de muzica rock (Rock'n'Iasi – n.r.), finantat din bani publici. Nimic nefiresc in toate acestea doar ca, la adresa organizatorilor au aparut o serie de acuzatii grave! De la faptul ca s-a perceput o taxa de intrare, comercializarea de bauturi alcoolice minorilor sau scandari impotriva unei formatiuni politice… In plus, curios este faptul ca, incasarile rezultate dupa finalizarea festivalului nu au intrat in conturile Casei de Cultura a Studentilor, institutie care a gazduit manifestarea!

Vezi si: EXCLUSIV! Gestul socant al unui artist iesean! Dansatoarele sunt ingrozite – GALERIE FOTO, VIDEO

Liberalul Caliman, principal organizator: "Totul s-a derulat legal"

Liberalul Adrian Caliman (fost director al Casei – n.r.) a fost principalul responsabil cu organizarea festivalului. Acesta ocupa pozitia de referent la CCS. In trecut, atat in calitate de director, dar si de membru fondator al Asociatiei Moldavia, a fost acuzat de numeroase alte ilegalitati ce s-au legat inclusiv la Rock'n'Iasi.

Vezi si: Lovitura uriasa! VIP-urile Iasului, bagate de DNA intr-un scandal monstru

Contactat telefonic de catre reporterii Cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI), Caliman a raspuns nonsalant ca totul s-a derulat ca la carte, fara a se incalca legea. "Nu a fost vorba de a se percepe taxa de intrare, ci de o suma in baza careia se ofereau bonuri de consumatie. Astfel se procedeaza la toate festivalurile din tara. Noi nu am oferit bauturi alcoolice minorilor si nu am informatii de acest gen. La tot ceea ce s-a comercializat s-a oferit bon de casa. Scandari politice nu am auzit. Va pot spune ca, la intrare si inainte de inceperea concertelor, o formatiunie politica distribuia flyere. Am interzis acest lucru si le-am lasat, la intrare, in cosurile de gunoi. Repet, totul s-a derulat legal si fara probleme", a transmis Adrian Caliman.

Vezi si: Amenda pentru Casa de Cultura a Studentilor

Activitati comerciale cu profit la un eveniment sustinut din bani publici?

Acum, intrebarea legitima care se poate pune: La un eveniment sustinut financiar de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), respectiv Primaria Iasi, de ce se percepe taxa de intrare si se gireaza activitati comerciale cu profit? Firesc ar fi fost ca participarea sa fie una libera si sa nu se permita ca in spatiul delimitat exact pentru eveniment sa aiba loc vanzarea de produse atata timp cat banii nu au intrat in conturile CCS? Plecand de la acest precedent periculos si suspect, orice privat ar putea solicita bani publici pentru a derula diverse actiuni sau concerte? Pe de alta parte, pana la inchiderea editiei, directorul Casei de Cultura a Studentilor Iasi, Bogdan Crucianu, nu a putut fi gasit pentru a comenta situatia grava.

De reamintit ca festivalul s-a derulat in parcarea din fata CCS, totul fiind imprejmuit cu garduri. Cu toate acestea, avand in vedere ca se consuma alcool, atat politistii, cat si jandarmii au monitorizat atent arealul, existand oricand pericolul ca lucrurile sa degenereze.

Vezi si: Studenti ieseni implicati intr-un scandal monstruos – GALERIE FOTO

Comentarii
 • Atat puteti? Jenant, BZi, jenant
  1. Festivalul trebuia sa se desfasoare la partie. DIn considerente de siguranta a participantilor, date fiind codurile meteo, s-a hotarat mutarea in parcarea CCS. Asa a aflat si BZI de acest festival. Culmea, ii facuserati si reclama!
  2. Spun ca asa ati aflat pentru ca daca ati fi participat vreunul la vreo editie ati fi stiut ca sistemul de intrare cu 10 lei/ 2 jetoane e traditional. Daca Dvs vi se pare ca suma e mare inseamna ca nu ati fost la vreun festival. Poti apela la voluntari, dar nu-i poti obliga sa mai aduca si bani de acasa – sunt si cheltuieli nedeductibile cu acestia, cu organizarea, care necesita sume modeste, dar care adunate nu pot fi acoperite din buzunar.

 • 3. Hai sa ne gandim ce castig o fi avut totusi organizatorul. Avem asa- 2 jetoane – 10 lei. Cu un jeton se putea lua o bere Beck’s la doza (3 lei la Auchan, peste 3 lei la emag) sau o apa Vitamin (4,6 lei cel mai ieftin in supermarket – 0,4 lei castig) sau niste suc de 0,5l (3 lei sticla) sau niste apa minerala. Au fost cca 700 de participanti/zi. Bat pariu, nu e nevoie sa-mi confirme careva, ca mai mult de 5000 de lei nu iese din „afacerea” descrisa de voi. Chiar vi se pare ca merita efortul? Sau oamenii aia chiar au nevoie de acesti bani pentru a acoperi ce spuneam la punctul 2. Spre comparatie, la orice festival berea e de la 8 lei in sus si la orice bar din Iasi cu concert de la 7 lei in sus. Mare afacere, ce sa zic.
  4. M-am uitat cu atentie pe imagini. Indicati-mi va rog un minor care consuma, ca ma uit si nu-l vad.
  Sa va fie rusine, redactori aserviti!

 • Liberalul Caliman…..de ce furi ba baiatule!! rusinica !! da si la altii nu tine doar pentru tine….vezi ca maine scriu eu un articol mai pompos decat astia de la bzi..cum ca ai dat bautura la babe si le-ai lasat sa danseze pe mese pe ritm de manele!! dai si mie si nu mai spun!!!

Adauga un comentariu