Actualitate

EXCLUSIV. Situatie incredibila! O eleva din Iasi a revolutionat regulamentele olimpiadelor internationale – UPDATE

Publicat: 17 iul. 2014
1
UPDATE 15:53 – Reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi i-au interpelat telefonic pe eleva si profesoara de la Colegiul Emil Racovita. Din declaratiile acestora reiese ca a fost vorba de o eroare grava si nu doar eleva din Iasi a fost in aceasta situatie, fiind afectati si elevi din alte tari. Grav este insa faptul ca, in cazul iesencei este vorba despre o eroare de 50 de pozitii.
„Din ce am vorbit cu eleva, ea, inainte de festivitatea de premiere a vazut ca era o neconcordanta intre punctajele pe care le avea si cele oficiale. Atunci ea a sesizat profesorii prezenti care au reprezentat delegatia Romaniei la olimpiada. Acestia, la randul lor, au sesizat comisia oficiala a olimpiadei. Drept urmare, acestia au recalculat si, chiar daca acum nu este oficial, tanara a obtinut medalia de bronz. Oricum, nu mai conteaza. Ea a ales sa plece in strainatate, fiind admisa la o universitate din Marea Britanie. Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar din ce am vazut Ministerul Educatiei nici macar nu a reactualizat stirea oficiala de pe site.”, a declarat prof. Ioana Bohotineanu, diriginta si profesoara elevei Constantin Teodora. Pe de alta parte, eleva a precizat ca organizatorii au informat-o deja ca ii vor trimite, dupa recalculare, diploma si medalia de bronz.
„Chiar daca profesorii mi-au spus ca am avut cel mai bun punctaj la o proba, cand m-am uitat in clasament am vazut ca il aveam pe cel mai slab. M-am gandit ca poate fi vorba de o eroare, avand in vedere ca si alti participanti din alte tari au patit la fel, motiv pentru care i-am informat pe profesorii care ne-au insotit in Indonezia. Acestia au facut toate demersurile si pentru asta tin sa le multumesc, pentru ca daca nu ar fi facut asta eu nici nu as fi fost luata in seama. Cert este ca dupa recalculare am urcat 50 de pozitii. Acum astept sa mi se trimita medalia de brozn si diploma. Pentru mine nu este nici o problema, eu fiind deja admisa, inca de anul trecut, la o importanta universitate britanica”, a spus Constantin Teodora.

UPDATE 14:24 – „Rezultatul obtinut de Teodora Constantin confirma o traditie a excelentei care se mentine an de an prin efortul copiilor si prin daruirea profesorilor de la Colegiul National Emil Racovita – Iasi”, a precizat prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului National Emil Racovita Iasi.

„Totul a inceput in clasa a VII-a, cand, sub indrumarea doamnei profesoare Ioana Bohotineanu, am participat la Olimpiada Judeteana de Biologie, insa fara a trece mai departe la etapa nationala. Inca de atunci invatam din placere si din curiozitate. In clasa a XI-a am participat pentru prima oara la pregatirea lotului national largit si am sustinut testul de selectie a lotului restrans, alcatuit din patru elevi, insa m-am clasat pe pozitia a cincea.

Anul acesta, in ciuda competitiei foarte mari, am reusit sa ma calific la cea de-a 25-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie, organizata in Bali, Indonezia, unde am obtinut o medalie de bronz. Pentru mine, sansa de a participa la etapa internationala a insemnat un prilej de a cunoaste elevi din toata lumea, de a-mi face prieteni care au aceeasi pasiune ca mine, de a vedea o alta lume dincolo de ecuator, de a invata despre cultura si obiceiurile localnicilor si o oportunitate de a-mi testa abilitatile practice si cunostiintele teoretice.

Sunt sigura ca medalia nu a fost un scop, ci este o recompensa pentru cei cinci ani de munca. Nu in ultimul rand, as vrea sa mentionez ca am avut mereu parte de sustinerea doamnei diriginte si profesoare de biologie Ioana Bohotineanu, a tuturor domnilor profesori ai Colegiului National „Emil Racovita” Iasi si ai Facultatii de Biologie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, a familiei si a prietenilor, carora nu am cum sa le multumesc indeajuns”, a spus Teodora  Alexandra Constantin, absolventa a Colegiului National Emil Racovita, promotia 2014, Admisa la Imperial College – Anglia pentru sudii Biomedical Sciences

„16 Iulie…o zi a sinceritatii si a sarbatorii atat pentru mine, cat si pentru eleva mea Constantin Teodora, adica Teddy…O zi in care nu pot decat sa fiu fericita ca am ales sa fiu profesor si mai ales ca am hotarat de-a lungul timpului sa raman educator…O zi in care este destul e greu sa transpui in cuvinte  emotiile pe care le-am trait intotdeauna alaturi de Teddy si la bine si la greu. O zi in care se confirma ceea ce stiam si ceea ce am avut ocazia sa descopar acum cinci ani – intalnirea cu un copil curios si dornic sa afle mereu lucruri noi, apoi un adolescent mereu in cautarea adevarului stiintific si cu sufletul deschis catre lume. o lume adevarata cu oameni adevarati: parinti, bunici, profesori , prieteni si colegi, care constituie temelia in formarea omului Constantin Teodora Alexandra”, a spus prof. Ioana Bohotineanu, diriginta si profesoara elevei Constantin Teodora.

STIRE INITIALA – Rasturanare de situatie in cazul elevei de la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi, Theodora-Alexandra Constantin, care a participat la Olimpiada Internationala de Biologie din Indonezia, insa nu a fost medaliata.

Citeste si Situatie incredibila pentru un elev olimpic din Iasi

Astfel, dupa ce s-a constatat ca in cazul acesteia a fost o eroare de calculare a punctajului, Comisia Olimpiadei Internationale de Biologie din Indonezia a decis ca s-a facut o grava eroare, iar eleva a primit medalia de bronz.
Vom  reveni cu amanunte

Adauga un comentariu