Actualitate

EXCLUSIV! Supriza incredibila! Judecatorii ieseni le-au facut un cadou neasteptat unor vamesi acuzati de coruptie

Publicat: 20 dec. 2013
1

In aceasta seara judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis sa lase in libertate 15 vamesi acuzati de coruptie intr-un dosar instrumentat de procurorii de la DNA Iasi. In acest moment se intocmesc documentele pentru punerea in libertate efectiva a vamesilor.

Lucratori vamali la Albita, au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Alti noua inculpati, controlori vamali la acelasi punct de trecere a frontierei, au fost trimisi in judecata, tot in stare de arest preventiv, pentru aceleasi doua infractiuni.

Totodata, un alt controlor vamal aflat in stare de arest preventiv este cercetata pentru luare de mita, trafic de influenta si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Alti trei controlori de la vama Albita sunt anchetati de procurorii DNA pentru pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Vamesii sunt acuzati ca s-au asociat pentru a nu-si indeplini cum se cuvine atributiile de serviciu, astfel ca nu controlau anumite colete, persoane si mijloace de transport care veneau din Republica Moldova in Romania sau invers.

Acestia pretindeau si primeau sume cuprinse intre 20 de lei si 300 de euro pentru a-i lasa pe oameni sa treaca granita fara a-i controla in amanunt. In schimbul banilor primiti, vamesii vasluieni efectuau doar controale de forma, fara sa verifice daca datele referitoare la coletele transportate corespundeau cu cele inscrise in actele transportatorilor.

Comentarii
Adauga un comentariu