Local

Exclusiv! Suspiciune de coronavirus la Iaşi. Pacienta s-a întors recent din Milano – Update

Publicat: 26 feb. 2020

Update: Rezultatul testelor este negativ.

Update: Pacienta de astăzi venită din Italia dintr-o localitate care nu se află în carantină nu a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe. Ea a fost transportată de SMURD conform regulilor la Secţia de Boli Infecţioase. Reprezentanţii spitalului fac teste diagnostice specifice.

Știre inițială: O pacientă din Iaşi, în vârstă de 66 de ani, este transferată de la Spitalul Providenţa la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Aceasta s-a întors pe 10 februarie dintr-o vizită la Milano. Femeia se încadrează în definiţia de caz şi este suspectă de infecţie cu coronavirus. Mâine, 27 februarie vor fi gata rezultatele analizelor. Femeia s-a prezentat la un control la Spitalul Providența iar medicul care a consultat-o a trimis-o la Spitalul de Boli Infecțioase. Dacă se va dovedi că are coronavirus, DSP va analiza persoanele cu care a intrat în contact în țară și în străinătate și va lua măsurile necesare.

Reamintim că astăzi, 26 februarie au venit testele făcute pe un bărbat, în vârstă de 17 ani din Suceava! Acesta este internat la un Spital din Suceava. Din fericire, rezultatele au fost negative, bărbatul nu are coronavirus.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi se vor lucra suplimentar toate probele pentru Moldova, potrivit prof. dr. Carmen Dorobăț.

”Bărbatul domiciliat în Suceava a ieşit negativ la testele cu coronavirus. Acesta va rămâne sub supravegherea medicilor de la spitalul din Suceava. Avem luate toate măsurile ce se impun unor astfel de situaţii. Tot personalul este pregătit. Toate probele se lucrează la Spitalul Infecţioase din Iaşi şi se vor face ture suplimentare.” a declarat pentru bzi.ro, prof. dr. Carmen Dorobăț.

Covid-19 este un virus necunoscut până acum, ceea ce înseamnă că populaţia mondială are o imunitate mică spre imunitate zero la infecţie. În prezent nu există nicio contramăsură clinică disponibilă pentru a trata Covid-19 şi un vaccin este improbabil pentru multe luni de acum încolo.loading...

Comentarii
 • Deci in sfirsit DSP Iasi se convinge ca fara asistentii medicali de la MEDICINA DE FAMILIE nu poate monitoriza fenomenul CONORAVIRUS .
  Asistentul in prezent este platit mai rau ca o femeie de servici sau o infirmiera din spital.
  Halal politicieni ,an electoral ,bine ca va-ti marit voi lefurile si ave-ti pensii speciale ,bine ca va-ti facut privilegii ,de nar da conoravirusul in voi de corupti penali

 • Asistentele, e nevoie de putina corectura. De serviciu* v-ati marit* aveți pensii* v-ati făcut, n-ar da*. Zic și eu……

  De asta și panica asta stupida, suntem un popor de neeeducati și dovezile sunt peste tot.

 • Asistentule, e nevoie de putina corectura. De serviciu* v-ati marit* aveți pensii* v-ati făcut, n-ar da*. Zic și eu……

  De aici și panica asta stupida, suntem un popor de neeeducati și dovezile sunt peste tot.

 • Io aș face următoarea treabă. Iau un preparat de coronavirus viu, îl duc într-un laborator și mă jos nițel cu el. Spre exemplu, vreau să aflu cât trăiește chestiunea aia, ce medii îi plac și ce medii nu-i plac. Aș infesta chiar niște animăluțe de laborator, apropiate de om, să vedem ce se intâmplă cu ele. Inclusiv ce chimicale l-ar putea ucide. L-aș pune la microscopie electronică, să-l văz la mutră. În fine, asta ar face diferența între știință și tembelismul instituțional.

 • Uitasem s-adaug, rugăm frumos pe domnii asistenți științifico-fantastici, doctori de aspirine și alte specii de trotinete obosite să se-abțină. Prin centru universitar al lui pește prăjit, mai găsim careva care să pară, măcar, c-ar fi cercetător științific ? Capabil să facă… un pic de cercetare aplicată ? Ori s-au tâmpit toți ?!

Adauga un comentariu