Actualitate

EXCLUSIV. Tramvai deraiat de dimineata la Iasi. A rupt sinele. Circulatia este blocata – UPDATE

Publicat: 19 aug. 2015
1

UPDATE 10:23 – Problemele in trafic au inceput de dimineata, in jurul orei 5:30, cand, in Tudor Vladimirescu, un tramvai de pe traseul 7, ce se indrepta spre Baza 3, a deraiat, rupand linia de rulare. Motivul este uzura avansata a sinelor. Se pare ca este o problema destul de serioasa, deoarece circulatia nu a fost reluata, tramvaiele fiind inlocuite cu microbuze. Tramvaiul 13 intoarce in Tatarasi, nemaifacand inelul complet pana pe Calea Chisinaului – Tudor Vladimirescu. Reprezentantii RATP spun ca ar trebui schimbati circa zece metri de sine in zona unde s-a produs incidentul.

Vezi si  SOC! Un tramvai deraiat a blocat circulatia in Podu Ros – FOTO,VIDEO

STIRE INITIALA – Un incident in trafic a avut loc in aceasta dimineata, in jurul orei 5:00. Un tramvai a deraiat in timp ce se deplasa pe traseu, acesta rupand calea de rulare. Din acest motiv, circulatia tramvaielor pe sensul de mers Baza 3 – Tudor – Copou a fost intrerupta. Calatorii care se deplaseaza cu tramvaiul 13 vor ajunge doar pana la rondul din apropiere de Spitalul de Neurochirurgie. Pentru a preintampina problemele, RATP a pus la dispozitie microbuze.

Comentarii
 • Oare de ce tov.”Mihaita” primarele de Iasi, a insistat sa decimeze transportul electric facut de troleibuze in favoarea celui cu tramvaiele? Cat costa calea de rulare pentru unele si cat pentru altele? De unde acesti bani?

  • la cum e blocata banda unu de masini parcate in tot Iasul mai mergeai tu din *******. cu troleul,abia daca isi face loc tramvaiul pe mijlocul strazii,dar nici el nu mai are loc acuc-acus

  • mosule, tramvaiul este mai eficient, problema e ca trebuie investit serios in infrastructura, iar profitul vine pe termen lung.

   Un troleibuz articulat are 150 de locuri in total, in timp ce la tramvaie poti avea sute de locuri per vehicul (vezi de ex tramvaiele din Budapesta, de 54m lungime, ce pot cara 350 de pasageri).

   PS: Cand circulau troleibuzele prin Nicolina, faceam cu ele 40 de minute pana la Universitate, iar pe jos… 45 de minute.

   PPS: Transportul public a fost decimat de catre nea’ Simirad, care a dubizat orasul.

 • Cu 10 metri de linie schimbata nu se rezolva nimic. Linia trebuie schimbata din Bucsinescu pana la intersectia de dupa Baumax. Sunt in mare pericol cetatenii care circula cu tramvaiele in aceasta zona. Din octombrie vin si studentii si pericolul de accidente este mult mai mare.

  • Din ce-am mai citit prin presa in ultimul timp, chiar pe sub linia de tramvai din Tudor exista un canal al ApaVital (pentru devierea paraului Cacaina?) ce necesita reparatii majore.

Adauga un comentariu