Local

Exclusiv! Ultimele detalii despre alegerile pentru cea mai înaltă funcţie din Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi”! Ce spune rectorul Dan Caşcaval

Publicat: 17 feb. 2020

Conform calendarului electoral, astăzi la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi încep întâlnirile candidatului la funcţia de rector cu membrii comunităţii academice, cadre didactice şi studenţi. Pentru această poziţie s-a depus o singură candidatura, cea a actualului rector, Prof.dr.ing. Dan Caşcaval. Aceste întâlniri vor fi organizate în fiecare zi a săptămânii începând cu ora 14, în locaţii propuse de către conducerile facultăţilor.

„Practic, aceste întâlniri sunt cumva ceva obişnuit în universitate, au existat întâlniri „de lucru” cu studenţii şi colegii din facultăţi şi administraţie şi pe parcursul acestui mandat. În cadrul fiecărei întâlniri deja desfăşurate am prezentat proiectele universităţii în principalele sale domenii de interes, astfel ca cele incluse în programul managerial vor reprezenta intenţii deja cunoscute colegilor mei. Practic, programul managerial reprezintă dezvoltarea şi completarea celui care a stat la baza mandatului actual în funcţia de rector. Însă, voi sublinia faptul că acest program trebuie integrat în contextul educaţional actual, fiind, în principal, supus presiunii de a reuşi atragerea studenţilor străini, din ţări ale UE sau din zona non-UE. Şi de a ne deschide unui cadru mult mai evident dedicat parteneriatului european interuniversitar, acum concretizat prin consorţiile universitare.” a declarat în exclusivitate pentru Bună Ziua Iaşi Profesorul Dan Caşcaval.

Dumnealui menţionează faptul că în eventualitatea în care colegii şi studenţii vor reînnoi încrederea pe care i-au acordat-o în 2016, viziunea managerială pentru următorii patru ani se bazează pe consolidarea coeziunii şi solidarităţii comunităţii academice a Politehnicii ieşene în întregul ei, pe avansarea semnificativă a procesului de informatizare a universităţii în toate domeniile de activitatea, proces care acum se poate realiza efectiv pe baza infrastructurii constituită în acest mandat, pe internaţionalizare şi pe continuarea şi amplificarea recunoaşterii expertizei universităţii în contextul educaţional naţional şi nu numai.

„Ca şi acum patru ani, voi participa la aceste întâlniri cu echipa propusă pentru un posibil nou mandat. Pentru că evoluţia universităţii în perioada 2016-2020 a fost una deosebită în toate planurile, consider că echipa trebuie menţinută, această abordare asigurând derularea eficientă a proiectelor pe care le avem. În plus, cred că prezenţa colegilor echipei de conducere de acum într-o eventuală echipă investita prin votul colegilor din universitate consolidează continuitatea unei dezvoltări dorite a Politehnicii ieşene. Totuşi, echipa va avea şi un nou membru, doamna Conf.dr.ing. Simona Caraiman, de la Facultatea de Automatica şi Calculatoare, o colegă tânără, energică şi foarte ambiţioasă în ceea ce ne propunem. Având o pregătire specifică, dumneaei va fi Prorector cu Informatizarea şi, aşa cum spuneam, va avea o misiune deloc uşoară.” a mai precizat Profesorul Dan Caşcaval, candidatul la funcţia de rector.

În data de 24 februarie se vor desfăşura alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi, simultan cu alegerile pentru membrii Senatului.

Adauga un comentariu