Actualitate

EXCLUSIV! Un celebru lant hotelier vrea sa cumpere o cladire de langa primarie. Proprietarul este un cunoscut afacerist din Iasi

Publicat: 13 feb. 2017
1
@ Un afacerist cunoscut a reusit sa cumpere o cladire importanta din Iasi @ Exista dicutii avansate cu lantul hotelier Novotel pentru preluarea imobilului @ Afaceristul iesean vrea o chirie de 15 mii de euro pe luna @ „Acum, avem o oferta de la Novotel, lantul hotelier german care au obiective si in Bucuresti, de patru stele. Discutiile sunt destul de avansate”, spune omul de afaceri
 
O tranzactie spectaculoasa se anunta in mediul de afaceri iesean. Oficialii lantului hotelier Novotel au ajuns la negocieri avansate cu proprietarul cladirii de pe Sf. Sava nr. 6, situata la cativa metri de sediul primariei. Constructia este detinuta de omul de afaceri Cornel Branza, cel care conduce societatea Con Ted Company SRL. Imobilul a fost cumparat in urma cu un an, cu suma de 1.490.000 lei, aproximativ 330 de mi de euro.

Conform preturilor de pe piata imobiliara, valoarea este estimata la 2,6 milioane lei. Afacerea a fost parafata de fiica afaceristului, Andreea Branza, in calitate de administrator al societatii. Contactat de BZI, Cornel Branza a explicat ca vrea sa inchirieze cladirea cu 15 mii de euro pe luna. Astfel, numai din chirii, investitia ar putea fi amortizata in aproape doi ani. Dar, spera, totusi, ca Novotel sa isi faca intrare in Iasi.

„Deocamdata, vreau sa o inchiriez. Au venit persoane fizice care doreau sa inchirieze si sa continue activitatea de dinainte, de gradinita. Acum, avem o oferta de la Novotel, lantul hotelier care are obiective si in Bucuresti, de patru stele. Discutile sunt destul de avansate, dar nu parafate. Sper ca vom ajunge la o intelegere avantajoasa pentru ambele parti”, a declarat Branza.

Daca tranzactia se va concretiza, concurenta in domeniul hotelier va fi acerba, deoarece, langa imobilul aflat pe Sf. Sava, deja functioneaza hotelul Eden. In Bucuresti, Novotel a deschis un hotel de patru stele, situat pe Calea Victoriei. Capacitatea este de 257 de camere, iar costul de cazare incepe de la 55 de euro. Novotel face parte din grupul francez Accor Hotels ce are in Romania hoteluri sub branduri ca Pullman sau Mercure, cu un total de 1200 de camere.
 

Cum arata cladirea
 
Cladirea de pe Sf. Sava este in ton cu arhitectura zonei, protejata de reglementarile urbanistice, construirea in perimetru fiind sever monitorizata. Conform datelor oficiale, imobilul are o suprafata de aproape 800 de metri patrati, fiind format din parter si doua etaje, flancate de mai multe balcoane. Suprafata terenului este de 545 metri patrati. In trecut, spatiile au fost folosite pentru functionarea gradinitei Spectrum. Reprezentantii agentiilor imobiliare sustin ca, in zona, ar putea fi dezvoltata o afacere Horeca (hotel- restaurant- cafenea).

„Este o zona foarte buna, unde nu se mai poate construi, doar cumpara. Nu ma pot pronunta cat de bine ar merge o afacere cu un hotel, dar, cert, vadul este bun. Exista parcarea primariei si cea de la Hotel Moldova. Sunt posibilitati pentru clienti. Pretul este bun, cred ca merita investit. In ceea ce priveste chiria, nu stiu cine ar vrea sa plateasca suma asta pentru birouri. Pretul cerut este destul de piperat”, a spus un expert in domeniul imobiliar.
 

Mostenire de la Viorel Roman
 
Cornel Branza a achizitionat imobilul de la omul de afaceri Viorel Roman, ce conducea Scala Real Estate SA, societate aflata in faliment. Cel din urma datora aproape 17 milioane de lei catre Branza. Omul de afaceri a intrat in posesia cladirii de pe data de 11.12.2015, procesul verbal fiind emis de lichidatorul Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL.

„Ne-am compensat in baza unor datorii. Sunt lucrari care nu au fost achitate. Ne-am compensat cu cladirea pentru o parte din datorii. Avand creantele cele mai mari, aveam intaietate. Au mai fost interesati la licitatie niste persoane din Bacau sau din Suceava”, a mai spus Cornel  Branza.

Viorel Roman a fost unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri, in ciuda profilului discret. In perioada exploziei imobiliare, Roman a facut o serie de investitii imobiliare prin intermediul Scala Real Estate, cumparand hectare de teren peste tot in tara. A achizitionat si fabrica Siretul SA Pascani, dar afacerile, la un moment dat, nu au mai fuctionat. A ramas cu datorii de zeci de milioane la banci si la bugetul de stat.

Comentarii
 • Parca Ted Construct era in faliment, cu sechestru pe bunuri, de unde suma de 330000 euro pentru cumparare???? Am inteles, branza e pe bani? 15000 euro chirie, e o suma nesimtit de mare!!!!!

  • Bai saracule parca aveai cancer ai înviat ?????
   Bogdanel tata nu te liniștești ? …. ai grija ca in padure ii întuneric
   Las-o in pace pe iulia și lingeo pe dna mata in cur și-n ***** ca Tatu are pe alta și nu are timp de ea
   Fraiere o sa crească nico și o sa înțeleagă ce fel de tata are …, apropo ai făcut testul ADN ???? Ghertoiule ai furat banii lui brinza și ți-ai făcut bloc cu mata

 • Banii lui branza vin din contracte grase cu statul Obtinute prin licitatii trucate girate de marele om politic PETRICA MOVILA actualul sef al PMP Iasi, reabilitari de drumuri ,renovari de scoli ,spitale,gradinite. Unde a lucrat TED Construct jale si amar a Ramas in urma ! Si afacerile cu tiganii de LA ciurea nui sunt straine. Curios cum de nimeni nu se atinge de acest personaj dubios ? Sai fi uns pe toti ? IAR treaba cu ,,fetitele” o practica de ani de zile sub protectia tiganilor din pacuret.

Adauga un comentariu