Actualitate

EXCLUSIV! Un director important baga o avere intr-o casa de vis! Are pe mana toate fondurile europene de la Primaria Iasi

Publicat: 08 oct. 2017

@ Un director important din Primarie isi face vila de 100 de mii de euro @ Terenul achizitionat in vara nu apare in declaratia de avere @ „Autorizatia am luat-o pe numele meu si al sotului. Vor locui si fratele meu si tatal meu. Si cei doi catei. Ajunge cam pe la 100 de mii de euro”, a declarat directorul din Primarie @ Este nevoita sa-si vanda apartamentul @ In urma cu mai multi ani a coordonat un proiect european ce viza reabilitarea liniilor de tramvai din municipiu

Unul dintre cei mai importanti directori din Primaria Iasi intentioneaza sa-si schimbe domiciliul. Asa ca, recent, Beatrice Fotache, director la Directia Proiecte Europene, a comandat construirea unei vile pe strada Roadelor, in zona Galata, cu regim de inaltime D+P+M.

„Structura de rezistenta este tip cadre cu stalpi si rigle din beton armat clasa C16/20 dispuse ortogonal pe cele doua directii principale ale constructiei si plansee din beton armat cu grosimea de 14 centimetri. Se impun masuri de stabilizare prin intermediul unui zid de sprijin fundat pe piloti incastrati in stratul de baza. Organizarea de santier si parcarea se vor realiza in incinta proprietatii. Se vor respecta conditiile impuse de certificatul de urbanism, avize si studiile solicitate”, se arata in autorizatia de construire.

Reporterii BZI au vizitat amplasamentul, constructia fiind abia la inceput. Terenul nu apare in declaratia de avere semnata pe data de 29 mai. Tranzactia a devenit oficiala pe data de 31 mai, fiind vorba de o suprafata de 738 metri patrati. Terenul este ipotecat contra sumei de 155.900 lei, contractul fiind incheiat cu CEC Bank. Contactata telefonic, Beatrice Fotache a explicat ca investitia a fost posibila doar cu ajutorul familiei.

„Terenul a fost achizitionat in vara. Autorizatia am luat-o pe numele meu si al sotului. Vor locui si fratele meu si tatal meu. Si cei doi catei. Ajunge cam pe la 100 de mii de euro. Va trebui sa vand un apartament pentru ca nu se poate altfel”, a declarat Beatrice Fotache.

Conform declaratiei de avere, Beatrice Fotache mai detine un apartament cu o suprafata de 54 metri patrati, cumparat in 1997. Mai mult, are o cota parte dintr-un alt apartament de 75 metri patrati. Conduce un autoturism marca Peugeot, cumparat in 2003.

In 2011 a contractat un imprumut de 40.000 euro de la Bancpost, ce trebuie achitat pana in 2026. In 2016, a incasat de la Primarie un salariu total de 33.395. Dupa noile mariri, Beatrice Fotache incaseaza aproape 8000 de lei pe luna. Sotul, Doru Fotache, a castigat anul trecut suma de 62.198 lei, fiind angajat la Inspectoratul de Politie Judetean Iasi.

Citeste si : Un imperiu financiar din Iasi este executat! S-a gasit vila de aproape un milion de euro a afaceristului. Totul se petrece in Bucium

E de pe vremea lui Nichita

Beatrice Fotache este angajata in Primarie inca din perioada mandatului detinut de Gheorghe Nichita, fost primar al Iasului. Este unul dintre putinii oameni pastrati de actuala conducere din administratie.

Beatrice Fotache a coordonat mai multe proiecte, fiind vorba de „Modernizarea retelei de linii de tramvai în polul de crestere”, proiect finantat cu fonduri europene ce viza modernizarea si înlocuirea caii de rulare a tramvaielor pe bulevardul Nicolae Iorga (între statia de tramvai Bazar si bulevardul Socola) – bulevardul Primaverii (între bulevardul Socola si intersectia cu Calea Chisinaului si strada Tesatura) – Calea Chisinaului (între intersectia Calea Chisinaului cu strada Tesatura si bulevardul Metalurgiei) – bulevardul Metalurgiei (portiunea Calea Chisinaului – strada Vasile Lupu) – strada Vasile Lupu (de la intersectia cu strada Ciurchi pâna la bulevardul Chimiei).

Comentarii
  • Cum asemenea casa sa fie gata cu 100 de mii euroi. Casa aia e pe putin 250 de mii de euroi. Dar ei au uitat sa adune si „spaguitele”

Adauga un comentariu