Actualitate

EXCLUSIV! Un iesean a gasit cea mai bizara metoda de protest impotriva colectarii selective! Cu siguranta va intra in istorie dupa gestul sau! Cine s-ar fi gandit la asta?

Publicat: 19 sept. 2019

@ Un sexagenar a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi @ Individul este acuzat ca a provocat un incendiu in mod intentionat @ El a recunoscut totul, sustinand ca ar fi incercat sa se razbune, dupa o decizie a edililor ieseni

Un barbat in varsta de 61 de ani va fi obligat sa ofere explicatii in instanta, dupa ce a fost acuzat de comiterea unei infractiuni. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au dispus trimterea in judecata a lui Jenica Huhulea, pentru comiterea infractiunii de distrugere. Acum, urmeaza ca Judecatoria Iasi sa stabileasca un prim termen al procesului penal, dupa care magistratii vor asculta ce au de spus procurorii si inculpatul, pentru a putea lua o decizie in acest caz.

Vezi si: Exclusiv! Pubele pentru colectarea selectiva, facute scrum in Nicolina! Mai multe masini au fost la un pas sa se aprinda! – FOTO / VIDEO

Pagube de peste 16.000 de lei

Anchetatorii au mentionat ieri ca, in noaptea de 26 spre 27 august 2019, in jurul orei 1:15, Jenica Huhulea, originar din municipiul Galati, a mers pe strada Silvestru.

"In apropierea unui imobil de pe strada Silvestru, inculpatul a incendiat opt pubele pentru gunoi, proprietatea SC Salubris SA. In urma incendiului generat, cele opt pubele si termoizolatia unui apartament din apropierea pubelelor au ars. De asemenea, unele dintre elementele aparatului de aer conditionat al imobilului respectiv au fost distruse. Mai mult, incendiul provocat a pus in pericol integritatea persoanelor aflate in imobilul respectiv, precum si a autoturismelor parcate in acea zona", au precizat ieri procurorii ieseni.

Vezi si: Un piroman la Iasi! A dat foc la mai multe pubele de gunoi

La audieri, individul, care nu are vreo ocupatie, a recunoscut totul si a pus gestul extrem pe seama faptului ca, odata cu introducerea tomberoanelor destinate colectarii selective a deseurilor, el nu mai poate cauta prin acestea.

"Am ajuns acolo si, de nervi, am aprins o hartiuta cu o bricheta pe care o aveam la mine. Am comis fapta pentru ca reprezentantii Primariei municipiului Iasi au inlocuit pubelele si le-au incuiat, iar oamenii fara adapost nu mai au acces la tomberoane", a declarat individul in fata anchetatorilor.

De remarcat este faptul ca, in urma incidentului, instanta a dispus si arestarea sa preventiva. "Instanta admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi cu privire la inculpatul Huhulea Jenica, cercetat sub aspectul savârsirii infractiunii de distrugere, si, în consecinta, dispune arestarea preventiva a inculpatului pe o durata de 30 de zile. Respinge cererea de luare fata de inculpat a masurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, cerere formulata de inculpat prin aparatorul desemnat din oficiu", au mentionat magistratii din cadrul Judecatoriei Iasi. Individul a contestat arestarea, dar Tribunalul Iasi a respins contestatia acestuia.

Vezi si: Exclusiv! Incendiu in Iasi. Au intervenit pompierii – VIDEO

In cadrul procesului penal, atat femeia al carei apartament a fost distrus, cat si societatea Salubris s-au constituit parti civile. In timp ce femeia nu a precizat inca ce suma doreste drept despagubire, cei de la SC Salubris SA solicita daune de 16.530 de lei, pentru tomberoanele distruse. Daca va fi gasit vinovat de comiterea faptei, ramane de vazut de unde vor recupera partile civile despagubirile ce ar putea fi acordate de instanta.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit