Local

Exclusiv! Un ieşean a murit în această dimineaţă după ce a băut spirt contrafăcut Sante Med!

Publicat: 05 iun. 2020

Un ieşean a murit în această dimineaţă, 5 iunie 2020, după ce a băut spirt contrafăcut. Spirtul contrafăcut a mai răpus o persoană. Spirtul contrafăcut a omorât la Iași 16 persoane, iar numărul total al morților se ridică astăzi la 18. Costel C., în vârstă de 48 de ani, a fost găsit în casa sa din comuna Plugari, judeţul Iaşi. Bărbatul a decedat după ce ar fi băut spirtul contrafăcut Sante Med.

Spirtul contrafăcut Sante Med a omorât 18 persoane

Spirtul contrafăcut a omorât la Iași 16 persoane, iar numărul total al morților se ridică astăzi la 18.

Magistrații ieșeni au admis cererea de prelungire a arestului preventiv, pentru 30 de zile, în cazul lui Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis „Zaher”, Ahmmed Fuad și Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”. Cei trei arabi sunt cercetați în scandalul spirtului contrafăcut Sante Med, care a luat 17 vieți.

În urmă cu câteva săptămâni, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au efectuat patru percheziții în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

„Pe 3 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat patru percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal. Polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că, în perioada 15 – 24 aprilie, în județul Iași au fost înregistrate zece decese, care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic. S-a constatat faptul că o societate comercială din municipiul Iași a achiziționat alcool sanitar din municipiul București, iar, ulterior, l-a distribuit mai multor societăți din județul Iași”, au afirmat anchetatorii.

Un ieșean a scăpat după ce a băut spirt contrafăcut

Teodor Sasu, un bărbat din Iași, a scăpat cu viață după ce a băut spirtul contrafăcut Sante Med care a omorât 18 oameni. Teodor Sasu este un bărbat în vârstă de 58 de ani din satul Onești, comuna Plugari, care în urmă cu câteva săptămâni a băut spirt Sante Med. Nici el nu și-a explicat cum de a scăpat cu viață, având în vedere cantitatea de alcool toxic care se afla în spirt.

„De la Primărie mi-au dat o plasă cu o sticlă de spirt și mai multe lucruri pentru protecție în perioada asta… Eu seara am băut o jumătate de litru de rachiu. Când am terminat rachiul, am pus mâna pe sticla de spirt și am amestecat-o cu apă. Patru litri am făcut. I-am tot dat, i-am tot dat și am băut tot până spre dimineață”, a declarat Teodor Sasu.

Deși a băut jumătate de litru de rachiu și jumătate de litru de spirt contrafăcut care conținea metanol, bărbatul spune că nu s-a îmbătat deloc.

„Dimineața eram treaz, am fost supărat că nu m-am îmbătat. Eu asta am vrut, să mă îmbăt”, a completat bărbatul.

Cine a distribuit spirtul contrafăcut

Din depozitul „Phoenix” din Iași au fost distribuite sute de sticle de alcool sanitar contrafăcut care conținea alcool metilic în mai multe magazine din județ. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că alcoolul sanitar contrafăcut a fost distribuit de firma unui individ pe nume Ciprian Barticel, patronul unui stând din complexul Phoenix.

Reporterii BZI au luat legătura cu avocatul lui Ciprian Barticel, iar acesta susţine că Barticel nu este vinovat.

”Clientul meu nu este vinovat în acest caz, el doar a distribuit alcoolul sanitar fără să ştie de fapt că este otravă.”, a precizat Constantin Curcă, avocatul lui Ciprian Barticel.

Comentarii
  • Un plugarean din judetul Iasi, nu un iesean!
    Dumnezeu sa-l ierte pentru prostia lui!
    Poate ca spirtul baut continea chiar etanol si atunci nu este un caz. Cred ca eticheta ar trebui modificata ca la pachetele de tigari, cu cate o imagine sinistra…si scris pe jumatate de eticheta UZ EXTERN.

Adauga un comentariu