Actualitate

EXCLUSIV! Un mare PROPRIETAR din Iasi are un OBIECT invidiat de toti milionarii – FOTO

Publicat: 25 iun. 2019
1

@ Ceea ce detine un cunoscut si celebru proprietar din Iasi este invidiat si ravnit de toti milionarii in euro @ Interesant este ca, tocmai in aceasta perioada, acesta a decis sa investeasca o suma importanta pentru a o putea refolosi @ Doar pe Coasta de Azur sau la Monte Carlo mai pot fi vazute si admirate asemenea lucruri @ Spectaculoasa este, insa, destinatia pe care o va avea ambarcatiunea pe care o detine institutia publica din oras

O noua investitie de succes si de impact pentru Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi. Interesant este ca, un caz foarte rar in intreaga tara, o asemenea ambarcatiune nu mai este intalnita in randul institutiilor publice de gen. Doar pe Coasta de Azur sau la Monte Carlo mai pot fi vazute si admirate asemenea lucruri.

Vezi si: EXCLUSIV! Descoperire SENZATIONALA sub o FAIMOASA cladire din COPOU. IMAGINI IN PREMIERA – GALERIE FOTO, VIDEO

Spectaculoasa este, insa, destinatia pe care o va avea ambarcatiunea pe care o detine institutia publica din oras. Concret, este vorba de ambarcatiunea MANO 26,50 CRUISER, care a fost achizitionata de UAIC în anul 2008 prin contract nr. 1474 din 15.07.2008, pentru cercetari arheologice marine. Pretul de achizitie a fost de 399.246,12 lei, la care s-au adaugat 75.856,76 lei, reprezentând TVA. Furnizorul acestei achizitii a fost S.C. GLOBAL TECH S.R.L., cu sediul în Iasi, Sos. Pacurari, nr. 86A.

Vezi si: Exclusiv! Universitatea Alexandru Ioan Cuza a oficializat o noua afacere, intr-o cladire din centrul Iasului

"Livrarea ambarcatiunii a fost realizata de catre furnizor, la pontonul Institutului de Cercetari Ecomuzeale Tulcea, conform contractului de furnizare 1.474 din 15.07.2008. Ambarcatiunea are doar câteva ore de functionare, fiind utilizata în anul 2008 pe Dunare. În acelasi an a fost transferata catre Statiunea Biologica Marina «Prof. Dr. Ioan Borcea», Agigea, a Universitatii «Alexandru Ioan Cuza» din Iasi. Din momentul transferului, ambarcatiunea nu a mai fost utilizata. Pentru conditii bune de pastrare, ambarcatiunea a fost pusa pe un suport de tip peridoc (pe care a fost transportata de la Tulcea la Agigea) si a fost acoperita pe durata sezonului rece al anului cu folie termica. În perioada 27 mai – 27 iunie 2019 a fost contractata firma Nautic Serv pentru revizia ambarcatiunii, în prezent fiind în probele finale pentru încheierea reviziei", a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la "Cuza".

Vezi si: EXCLUSIV! La IASI s-a decis o noua INVESTITIE intr-o cladire URIASA din plin centru – FOTO

Pe de alta parte, acesta a mai precizat ca ambarcatiunea, extrem de bine realizata si dotata la cel mai inalt nivel tehnic, va putea fi utilizata de catre cercetatori in scop stiintific. Dincolo de toate acestea, Universitatea "Cuza" se pregateste si de o investitie legata de o cladire istorica si un teren amplasat intr-o zona naturala superba. Rectorul institutiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a demarat toate procedurile pentru a se trece la treaba.

Vezi si: EXCLUSIV! O cladire-simbol din centrul Iasului va suferi transformari radicale! Se anunta investitii fara precedent la Universitatea "Al. I. Cuza"! FOTO

De precizat ca, dupa 1989, totul a fost dat uitarii si lasat in paragina. Este vorba de Statiunea de Cercetare Stiintifica si Practica Studenteasca "Vasile Bacauanu", din localitatea Stefanesti, judetul Botosani. Aici, in prim-plan este un superb conac, ridicat in urma cu mai bine de un secol si un teren de mii metri patrati. In acest sens, continua investitiile masive in toate statiunile unitatii de invatamant superior, in special pe segmentul de cercetare.

Adauga un comentariu