Actualitate

EXCLUSIV! Un nou sef a fost numit la conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Iasi! Va da un test de incredere de 6 luni

Publicat: 25 apr. 2019

@ De luna trecuta, Sectia a II – a Politie are un nou adjunct @ Dupa ce a plecat de la conducerea Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului, Alexandru Hordila s-a reincadrat la IPJ @ Dupa aproape un an a reusit sa avanseze @ "Domnul comisar Alexandru Hordila a fost imputernicit ca adjunct al sefului sectiei nr. II Politie. Imputernicirea are o valabilitate de maximum sase luni", a declarat Ioana-Laura Bustiuc, purtator de cuvant al IPJ Iasi @ In mandatul primarului Gheorghe Nichita, Hordila a avut de gestionat o perioada grea in momentul in care s-a infiintat Politia Locala Iasi

Avansare in cariera pentru Alexandru Hordila, fostul comisar-sef la Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului (CRPC) Nord-Est. Anul trecut, Hordila a participat la un concurs pentru un post de ofiter specialist III la Compartimentul Ordine Publica din cadrul Politiei Municipiului Iasi, prin reincadrare.

In perioada 5 – 6 martie 2018 a sustinut proba fizica la Academia de Politie din Bucuresti si examenul psihologic. Ambele probe au fost parcurse cu succes. La niciun un an de la incadrare, Hordila reuseste sa avanseze in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Pe data de 11 martie 2019 a fost numit adjunct la sectia a II – a Politie.

"Domnul comisar Alexandru Hordila a fost imputernicit ca adjunct al sefului sectiei nr. II Politie. Imputernicirea are o valabilitate de maximum sase luni", a declarat Ioana-Laura Bustiuc, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Alexandru Hordila a ajuns adjunct si dupa ce predecesorul s-a pensionat. Sectia este condusa in acest moment de comisarul-sef Marius-Ciprian Barbosanu.

Conform ultimei declaratii de avere, Alexandru Hordila detine un apartament de 78 metri patrati in zona CUG, conduce un autoturism marca Volkswagen, fabricat in 2002. Nu detine tablouri, bijuterii, ceasuri sau bijuterii. Aceeasi declaratie arata ca Hordila a contractat in 2007 un credit de 130.000 franci elvetieni. In 2016, a declarat un venit total de 41.055 lei. Mihaela Hordila, sotia acestuia, lucreaza ca grefier la Judecatoria Iasi.

Citeste si: Scandal urias la Primaria Iasi. Zeci de persoane au fost de fata. Primarul a ramas inmarmurit

A prins perioada cea mai grea

In perioada in care Primaria Iasi era condusa de Gheorghe Nichita, Alexandru Hordila a fost numit director al Politiei Locale Iasi, o structura nou-infiintata. Hordila a trebuit sa gestioneze agenti slab pregatiti, care au fost prinsi de multe ori cu nereguli in timpul serviciului. Ba mai mult, a fost prins si in mijlocul unor disponibilizari ce trebuiau facute in interiorul institutiei, moment care a atras o serie de nemultumiri. Cu timpul, politistii locali au reusit sa-si mai spele imaginea.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Chiar si in cursul acestei saptamani, actualul primar Mihai Chirica a precizat ca politistii locali ar putea sa faca mult mai mult pentru comunitate, dar legislatia nu a extins atributiile acestora. Dupa plecarea lui Alexandru Hordila din structurile Politiei Locale, fostul primar s-a folosit din plin de agenti pentru atingerea unor scopuri personale. De aici si celebrul dosar "Amanta".

Fostul edil a folosit Politia Locala pentru urmarirea Adinei Samson, amanta de atunci a acestuia. Cuprins de gelozie, resursele publice erau folosite pentru urmarirea ibovnicei. Procurorii au stabilit ca Nichita a comis infractiunea de abuz in serviciu. Procesul se afla in continuare pe rolul instantelor.loading...

Comentarii
 • daca este de la ” Undercover boys” este bine, doar asa se va face curatenie numai cu acoperiti care sa rada tot cu procurorii! dar trebuie adusi tineri care sa fie ajutati si pregatiti !cu dragoste de Lege !

 • Dacă a lucrat un an de zile în poliție de la reîncadrare, să ne spună și nouă unde și ce „acte” de eroism a săvârșit de l-au uns sef în poliție că nu a auzit nimeni nimic despre el.

  • Ma intreb cum se simt cei care sunt de cariera(au vreo 20 ani experienta in minister cand vad ca se poate si cu vreo 7-8 ani de experienta sa fii „uns”sef).daca se va cauta cu siguranță se vor gasi colegi de promotie de ai domniei sale care nu au avut sansa lui si poate ar fi meritat.ar trebui sa fie apolitic,dar dupa perioada in care a fost la politia locala cat si la protectia consumatorului unde inevitabil a primat politicul,acum a devenit apolitic.oricum succes ca de „noroc”nu duce lipsa,si la mai mare.

  • Vlad termina cu comentariile ca te-am citit ,daca aude ajunctul te-ai ras si iar ajungi politist de tara sau mai nou se poarta, politist de mol .

 • De unde este acest domn atât de competent. Parca îl așteaptă funcțiile pe el peste tot pe unde s-a perindat. Ori este foarte foarte foarte competent ori are niște Oua foarte mari.

 • Asta e omul lui Manolache ! El l-a ajutat sa intre in politie. ! Pai e mare la Atop! Acum are o pila mare la politie sa-l mai scape de dosare! Asa se descurca interlopii Hordila , director la Protectia Consumatorului tot de Manolache a fost pus Acum tre sa ii intoarca serviciile Hai si la mare golanoilor !

 • Un angajat mai nu se poate muta prin raport ca nu vor dar smechelila nordică se muta unde vrea el oare de ce are ceva cunoștințe nu baiat de asta nu merge Romania bune

 • Domnu sef, luatima si pe mine lîngă dumniavoastra. Am fost lăudat de Scripniciuc pentru limba catifelată care o am si pentru curajul cu care faceam pierdu-te plângerile înregistrate la registratura. Plus ca am scapat si de mirosul deranjant al gurii si picioarelor!

 • alo,domnu sef,am o rugaminte,vedeti ca la constanta se gasesc droguri pe plaja? noi la iasi de ce nu gasim? sau voi plantati la iasi,scuze,tus dumnezeii matii de sef,tu esti sef? tu esti jeg national,auzi sef la el

  • Macar agentul Buculei de la Podu Iloaiei a salvat de ziua lui o baba dintr-un incendiu dar Hordila are singe in instalatie sa se bage in foc ?
   Pe bune am zis in foc nu la gratare si spritane .
   Rusine pentru sefiii care promoveaza politic incompetenta ,un ofiter de judiciar nu ar fi ocupat acesta functie trebuia neaparat un Hordila Urechila .

 • LINGAU ASTA DE HORDILA NU ERA ALA CARE O URMAREA PE AMANTA PRIMARULUI NICHITA PRIN BOSCHETI ? NU ERA ALA CARE IN LOC SA PATRULEZE SAU SA FACA TEREN II LINGEA PE TOTI DIN PRIMARIE IN ANUS ?

Adauga un comentariu