Local

EXCLUSIV! Un nou val de concedieri la Dalkia, din toamna

Publicat: 12 iul. 2012
1

@ Disponibilizarile in masa de la proaspat infiintata firma Dalkia Termo Iasi vor continua in luna septembrie, atunci cand alti 150 de angajati vor parasi uzina, conform unor surse de incredere din interiorul uzinei @ In urma cu doua saptamani, au mai fost concediati inca 220 de oameni din cadrul firmei franceze @ Caietul de sarcini aprobat de catre Consiliul Local Iasi prevede faptul ca se pot face concedieri pana cand termocentrala va avea minimum 300 de salariati

La sfarsitul anului trecut, 675 de angajati ai Centralei Electrice de Termoficare Iasi au fost detasati catre Dalkia.
Francezii le-au pus la dispozitie muncitorilor contracte pe o perioada determinata de 3 luni, care au fost reinnoite periodic, insa nu pentru toti angajatii. Pe parcursul acestui an, muncitorii au fost supusi mai multor testari profesionale si psihologice, iar in urma acestora au fost disponibilizati la sfarsitul lunii iunie 220 de oameni. Caietul de sarcini aprobat de catre Consiliul Local Iasi prevede faptul ca se pot face concedieri pana cand termocentrala va avea minimum 300 de salariati, insa oficialii Dalkia sustin ca numarul angajatilor va fi mai mare de atat. „Chiar daca cifra negociata initial era de 300, vor fi pastrati 450 de salariati din cei 675 preluati de la CET. Rezultatele testarilor au fost puse fata in fata cu noua organigrama. Practic, acesti circa 220 de angajati nu vor fi concediati, ei urmand a reveni la CET”, a declarat Anca Icatoiu, purtatorul de cuvant al Dalkia Romania. Cu toate acestea, salariatii acuza faptul ca testarile respective nu au fost relevante pentru fisa postului pe care il ocupa fiecare, iar rezultatele acestor evaluari nu au fost facute publice niciodata. Acum, surse din interiorul Dalkia Termo Iasi au dezvaluit in exclusivitate reporterilor BUNA ZIUA IASI faptul ca alti 160 de angajati vor fi disponibilizati in aceasta toamna. „Se vor concedia iarasi oameni in toamna asta. Este vorba despre inca 150 de salariati care vor pleca. Nu se stie exact inca de pe ce posturi, pentru ca la Dalkia nu se stie nimic niciodata, totul merge inchis, nimeni nu comunica nimanui nimic si niciun muncitor nu are curajul sa puna intrebari pentru ca cei care au facut-o au fost deja concediati”, spune o sursa de incredere din interiorul Dalkia Termo Iasi, ce are acces la documentele firmei.

Costica Neculai, calaul muncitorilor

Dalkia, „firma paravan” adusa de Gheorghe Nichita sa managerieze termocentrala ieseana, a fost acuzata in repetate randuri ca a facut angajarile si concedierile pe baza de nepotism si pe interesele personale ale lui Neculai Costica, fara a se tine cont de pregatirea profesionala a oamenilor. Angajatii Dalkia Termo Iasi spun despre directorul economic al firmei ca nu are pregatirea profesionala necesara pentru a conduce uzina

„Cea mai mare problema a CET-ului, iar acum pentru Dalkia, este Neculai Costica. Dalkia nu o sa mearga niciodata bine daca e incompetentul asta acolo. Nu stie nimic, nu poate nici macar sa scrie corect romaneste, are doar scoala profesionala facuta. El taie si spanzura, a angajat numai pe cine a vrut, iar acum concediaza tot asa cum vrea el, nu conteaza daca acel angajat chiar e un foarte bun specialist. Acum au ramas pe posturi foarte multi oameni care nu se pricep la ceea ce au fost pusi sa faca, iar asta este din cauza lui Neculai Costica”, explica un alt angajat al actualei Dalkia Termo Iasi.

In data de 6 iulie, la doar cateva ore dupa ce Primaria Iasi si Dalkia au semnat contractul de concesionare a serviciului de termoficare pe urmatorii 20 de ani, putinii angajati ramasi in unitate au fost informati ca li se vor taia bani din salarii dupa ce administratia CET-ului le-a trimis adrese oficiale oamenilor detasati anul trecut catre Dalkia, cum ca sunt obligati sa restituie sumele oferite pentru concedii in lunile noiembrie si decembrie din anul 2011.

Adauga un comentariu