Local

Exclusiv! Un tânăr fugit din izolare s-a luat la harţă cu poliţiştii din Iaşi! I-a scuipat şi înjurat! Nu a fost liniştit decât cu mascaţii de la SAS

Publicat: 17 iun. 2020

Scandal la iaşi. Un tânăr abia întors din Olanda ar fi treuit să stea în izolare, însă nu a ţinut cont de reguli şi a comis trei infracţiuni. Mai precis, tânărul de 32 de ani s a certat iniţial cu iubita lui. A coborât din locuință sa aflată pe raza Secţiei 6 de Poliţie şi a tăiat doua anvelope la maşina cu care iubita lui se deplasa. Femeia a sunat la 112, iar poliţiştii au mers în zonă.

Tânărul a devenit recalcitrant, iar mai apoi a început să i înjure şi să i scuipe pe poliţişti. Oamenii legii au cerut sprijin mascaţilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS). Bărbatul a fost încătuşat şi transportat la institutul de psihiatrie socola. Pe numele sau a fost deschis un dosar penal pentru ultraj, distrugere şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În acest caz Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a fost sesizat pentru infracțiuni contra autorității (ultraj).

Un bărbat infectat cu COVID-19 care a fugit de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași a fost găsit la Ciurea

Un bărbat infectat cu COVID-19 care a fugi de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași a fost găsit la Ciurea. Polițiștii ieșeni au organizat filtre în oraș pentru a-l găsi pe pacient. Vă reamintim că P. Vasile, în vârstă de 47 de ani, din comuna ieșeană Scânteia, confirmat cu Covid, a fugit din Spitalul de Boli Infecțioase Iaşi. Autoritățile au organizat filtre la ieșirile din oraș pentru a-l găsi pe pacientul fugar. Toată poliția este pe urmele acestuia. P. Vasile este cunoscut ca fiind alcoolic. Bărbatul nu este la prima abatere.

Vineri a încercat de asemenea să fugă din unitatea medicală, însă a fost găsit la scurt timp în apropierea spitalului. Click aici pentru a citi știrea inițială. Deși bărbatul declară că a fost internat timp de două luni în Spitalul de Boli Infecțioase Iași, reporterii Cotidianului „Bună Ziua Iași” au aflat că acesta este pacientul unității medicale de pe 29 martie a.c. Din cauza acestui incident, la nivelul instituției vor fi luate măsuri suplimentare de protecție. Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași unde va fi supravegheat și tratat de cadrele medicale până când va fi declarat negativ la testul pentru depistarea infecției cu COVID-19.

„Pe 20 aprilie am fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale, din municipiul Iași, cu privire la faptul că, în cursul zilei, în jurul orei 16, un pacient în vârstă de 47 de ani, internat în acea unitate medicală, confirmat cu noul Coronavirus a părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului. Polițiștii și celelalte forțe angrenate în activități au efectuat verificări, astfel încât, în jurul orei 19, bărbatul a fost depistat pe raza comunei Ciurea, de către un echipaj al Poliției Locale Ciurea.

Bărbatul a încercat să mai fugă și în altă zi

Acesta a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, și la data de 17 aprilie, în jurul orei 23.45, bărbatul de 47 de ani, ar fi părăsit aceeași unitate medicală, din municipiul Iași, fără acordul personalului medical, fiind depistat în aproximativ 5 minute de la sesizare, de un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Iași și ulterior fiind reinternat pentru continuarea tratamentului, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădănicirea combaterii bolilor.

Reamintim faptul că polițiștii acționează în sistem integrat, alături de celelalte forte angrenate, pentru combaterea criminalității si prevenirea răspândirii noului Coronavirus, însă nu avem printre atribuții paza unităților medicale.”, a declarat Ioana Bâlea, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Adauga un comentariu