Eveniment-Social

EXCLUSIV! Universitatea „Cuza” a reusit un nou pas spre reabilitarea unei URIASE CLADIRI din COPOU

Publicat: 14 feb. 2019
1

O noua reusita pentru actuala conducere a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi. "Universitatea noastra a reusit intabularea Corpului B. E un demers pe care l-am demarat in 2016, noi cei care facem parte din actuala conducere a UAIC", a precizat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, rectorul de la "Cuza". Asa ceva se va intampla pentru prima data dupa 1989 si vizeaza cea mai mare cladire din zona Copou.

Citeste si: Investitie uriasa la Universitatea '''Alexandru Ioan Cuza'' din Iasi, 20 de milioane de euro in cercetarea sustenabila! Ce spune rectorul UAIC, prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – GALERIE FOTO,VIDEO  

De cateva decenii, imobilul se afla intr-o stare avansata de degradare! Crapaturi uriase in zidurile edificiului si fundatie subrezita. Cu toate ca aici intra zi de zi mii de persoane, fiind cea mai mare cladire cu scop universitar din oras, aceasta prezinta un risc ridicat in cazul unui cutremur. Pe viitor se intentioneaza reabilitarea cladirii. Investitia se ridica la cateva milioane euro.

"Da, este un obiectiv major al nostru si anunt, in premiera pentru spatiul public, faptul ca suntem foarte aproape sa lamurim situatia juridica a Corpului B, tocmai pentru a-l moderniza si reabilita. Chiar ne dorim sa reusim acest fapt deoarece este cea mai mare cladire cu scop didactic a Universitatii noastre si aici functioneaza atat cea mai mare facultate de la UAIC, cea de Economie si Administrarea Afcerilor (FEAA), dar si cele de Biologie, respectiv Geografie si Geologie", arata acum un an, la BZI LIVE, ec. Costel Palade – seful Directiei General Administrative (DGA) la Universitatea "Cuza".

Citeste si: DECIZIE SPECTACULOASA care vizeaza una dintre cele mai mari si valoroase cladiri istorice din Iasi! IATA ce PLAN au PROPRIETARII – FOTO

De precizat ca imobilul cunoscut astazi drept Corpul B a fost construit pana la mijlocul deceniului sase din secolul XX. Initial, aici a functionat fostul Institut Politehnic din Iasi.

Citeste si: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi se pregateste de o NOUA investitie de SASE MILIOANE EURO! Doua cladiri CELEBRE sunt vizate – FOTO 

Pe de alta parte, spectaculos este ca, pe un teren de zece mii metri patrati, aflati in administrarea Universitatii "Cuza" din zona Sarariei se pregateste un proiect ce vizeaza construirea unei moderne baze sportive ce va cuprinde inclusiv un bazin olimpic de inot.

Comentarii
  • Hutulane, e la fel ca cele 8 spitale regionale construite de madam Plumb sau ca autostrăzile construite din supraacciza pe motorina a lui Ponta. Deocamdată tot ce tu anunți cu senzațional nu sunt decât niște desene animate. Faptele mai încolo… Peste 30 de ani

  • O corecție necesara: cele mai mari clădiri de pe Copou sunt Cazarma Militara de la Supercopou, Palatul Universității și Spitalul IRO, pe locul 4-5 fiind corp B UAIC și Corp A Agronomie. Documentarea jurnalistului este necredibila.

Adauga un comentariu