Actualitate

EXCLUSIV. Veste extraordinara pentru unul dintre cele mai importante monumente din Iasi

Publicat: 20 feb. 2014
1
Astazi, managerul general al Complexului National Muzeal „Moldova” Iasi, dr. Lacramioara Stratulat, a anuntat, in premiera, faptul ca, la mijlocul lunii viitoare, va fi desemnat castigatorul licitatiei pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare si restaurare a Palatului Culturii.

Citeste si O noua amanare a licitatiei pentru finalizarea reabilitarii Palatului Culturii
 

„Este o veste extraordinara pentru noi. Va pot spune ca la mijlocul lunii viitoare va fi anuntat castigatorul licitatiei pentru finalizarea reabilitarii Palatului Culturii. Desigur, in conditiile in care va mai fi o perioada de contestatii, va mai dura pana cand vor demara efectiv lucrarile, insa este foarte important ca in sfarsit se va putea lucra la Palat. La acest moment sunt discutii ce tin de partea tehnica, dar, chiar daca pentru unii pare ca a durat foarte mult timp de cand a inceput procesul de restaurare, acesta a fost unul foarte complex si speram ca in sfarsit sa-l finalizam. Spun asta pentru ca ne dorim sa trecem la dezvoltarea proiectelor viitoare”, a spus dr. Lacramioara Stratulat.

Pentru acest monument s-au alocat la inceputul acestui an 15.5 milioane de euro. In aceasta etapa urmeaza a fi realizate reabilitari si restaurari la turnul central din aripa de Est, unde a functionat Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi, la acoperis si la partea din spate a Palatului, ramasa nefinalizata. 
Adauga un comentariu