Actualitate

Exemplu emotionant oferit de o studenta a unei mari universitati iesene – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 16 sept. 2014

@ La doar 23 de ani aceasta a reusit sa le dovedeasca multora ca, prin munca si prin pasiune, poti deveni cel mai bun @ Inteligenta, sensibila, modesta, plina de speranta! @ Acestea sunt lucrurile care o definesc pe Iuliana Ursu, studenta eminenta la Universitatea de Agronomie din Iasi @ Ea se afla, in aceasta perioada, la un pas de marea provocare a vietii sale

Are 23 de ani, o privire senina si incarcata de o forta aparte! Este ambitioasa, perseverenta si mereu a pus pe primul plan studiile. Acum aproape sase ani pleca din localitatea sa natala, Agapia – judetul Neamt, cu gandul sa arate ce poate. Acum, cu siguranta se poate spune ca a reusit si ca este un exemplu de admirat si demn de urmat. Iuliana Ursu este studenta in anul VI la Facultatea de Medicina Veterinara a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad. Aceasta are cea de-a doua medie pe facultate (9.70) si a fost premiata in cadrul unei ceremonii organizate de institutie.

„Uneori este mai usor sa lucrezi cu animalele decat cu oamenii”

Venita la 18 ani in oras, aceasta a fost cucerita pe loc de Iasi. Acum, chiar daca au trecut mai bine de cinci ani, considera ca totul a trecut foarte repede. Dorinta sa este aceea de a deveni medic veterinar. Acum se afla la un pas de marea provocare a vietii, anul viitor propunandu-si sa plece in strainatate.

Citeste si: Gest memorabil al unui iesean! Putini ar indrazni sa-si riste viata pentru asa ceva – GALERIE FOTO, VIDEO

„In primul rand as vrea sa va spun ca cei sase ani au reprezentat un drum lung, anevoios, dar placut si frumos. Din pacate, totul a trecut foarte repede, cu examene, emotii, studiu si cadre didactice extraordinare…  Eu am urmat un liceu cu profilul Stiinte ale Naturii, mi-am dorit foarte mult sa ajung la Iasi si sa studiez Medicina Veterinara. Mie inca de mica mi-a fost inspirata dragostea pentru animale si de aceea mi-am dorit foarte mult sa le si pot ajuta. Eu cred ca in domeniul meu poti sa faci foarte multe. Adica, daca nu vrei sa lucrezi direct cu animalele, atunci poti alege sa faci cercetare, sa iti desfasori activitatea in laborator”, marturiseste Iuliana.

Citeste si: Galeria monstrilor de la Universitatea de Agronomie – FOTO, VIDEO

„Medicul uman salveaza Omul, iar medicul veterinar Omenirea”

Fire profunda si analitica, studenta priveste extrem de interesant menirea si rolul pe care il are in societate medicul veterinar. „Atunci cand ma refer la domeniul veterinar, imi vine in minte un citat al lui Louis Pasteur. Acesta spune ca: «Medicul uman salveaza Omul, iar medicul veterinar Omenirea». Dincolo de toate acestea, eu deja ma gandesc la viitor. Mai este un an si voi deveni absolvent, iar prin faptul ca obtinem o diploma recunoscuta international sper sa merg cativa ani in strainatate si sa vad cum este acolo si pe urma sa ma intorc in tara si sa fac imbunatatiri pe segmentul veterinar si sa-mi duc cu mandrie profesia mai departe. La final, mesajul meu pentru tineri este sa aiba multa pasiune, sa faca ceea ce le place, sa munceasca. Cred ca sansa favorizeaza oamenii cu o minte pregatita. Eu am facut si foarte mult voluntariat… Eu cred ca, de cele mai multe ori, e mai usor sa lucrezi cu animalele decat cu oamenii…„, conchide Iuliana Ursu.

Citeste si: Mii de absolventi s-au inscris la universitatile iesene! Agronomia si Politehnica sunt in top – VIDEO

Adauga un comentariu