Sfatul medicului

Exercitii usoare care te scapa de gatul intepenit

Publicat: 19 ian. 2015
7

Spondiloza cervicala este o afectiune care da frecvent dureri in zona cefei, cu imposibilitatea rotirii capului. Boala este cauzata de o degenerescenta a articulatiilor gatului, cele mai afectate fiind persoanele trecute de 60 de ani. In esenta, spondiloza cervicala este o forma de artrita, dar ea duce rareori la un handicap. Cu toate acestea, nu trebuie ignorata.  

De ce te trezesti dimineata cu gatul intepenit

Durerile de ceafa pot fi prevenite adoptand un stil de viata mai corect, mai sanatos, in acelasi timp cu adaptarea activitatilor cotidiene si a exercitiilor fizice. Iata cateva exercitii de streching care reduc durerile musculare din zona umerilor si a cefei:

1. Cu coatele indoite, se rotesc umerii de 10 ori spre spatele corpului si apoi de 10 ori catre partea din fata a corpului. 
2. Cu ambele brate intinse paralel cu solul si palmele orientate catre podea, se intorc de 10 ori palmele spre tavan. 
3. Tot cu bratele intinse dar cu pumnul strans, se indoaie coatele asa incat antebratele sa fie paralele cu corpul si pumnii in pozitie orizontala. Din aceasta pozitie, se ridica pumnii vertical fara sa se deplaseze pozitia cotului. 
4. Puneti barbia in piept si cu o palma in spatele capului incercati sa mentineti aceasta pozitie in timp ce intoarceti capul in stanga si apoi in dreapta de zece ori.
5. Din pozitia cu palmele impreuna in spatele capului si coatele inainte indreptati coatele spre partea laterala pentru a ajunge in linie cu corpul.

Sfaturi pentru bolnavii cu spondiloza cervicala

Persoanele care au un job ce presupune lucrul indelungat la calculator trebuie sa execute cat mai des aceste miscari. Avantajul este ca le pot efectua chiar la birou.
Adauga un comentariu