Stiri medicale

Exercitiile fizice regulate invata corpul cum sa slabeasca

Publicat: 12 feb. 2012

Se pare ca practicarea unei activitati fizice regulate modifica anumite configuratii ale creierului, care „spune” apoi cum sa facem corpul sa slabeasca.

Dr. Miguel Alonso de la Universitatea Harvard (Boston) a constatat ca „activitatea fizica regulata incurajeaza o alimentatie sanatoasa”. „Am observat ca, atunci cand se asociaza sportul unui regim alimentar de slabire, tratarea obezitatii da rezultate mai bune pentru ca pacientul urmeaza cu mai multa tenacitate tratamentul”, sustine Dr. Alonso, citat de passionsante.be.

El ii sfatuieste pe cei care vor sa slabeasca, dar carora le este greu sa-si schimbe viata radical, sa inceapa cu o activitate fizica moderata, dar zilnica, care va avea ca efect destul de rapid scaderea cantitatii de alimente bogate in grasimi si zaharuri.

Se pare ca practicarea unei activitati fizice determina o serie de modificari cerebrale, ce duc la un control mai bun al comportamentului impulsiv, indeosebi pe plan alimentar. Persoanele care fac sport sunt mai atente cu corpul lor, acest lucru facandu-le sa perceapa mai bine semnalele de satietate si, prin urmare, sa micsoreze cantitatea de hrana consumata, ramanand uneori chiar la strictul necesar.loading...

Adauga un comentariu