Actualitate

Exista in lume orase care te platesc sa te muti acolo. Cei care accepta primesc locuinte si terenuri gratis

Publicat: 27 iul. 2018
17

Multe persoane aleg sa-si paraseasca tara natala in cautarea unui trai mai bun, insa putini stiu ca in lume exista mai multe orase care chiar sunt dispuse sa te plateasca pentru a te muta si lucra acolo. Se poate spune ca aceste orase recruteaza locuitori, carora le ofera beneficii foarte atractive pentru a-i ajuta sa-si construiasca o noua viata intr-un loc necunoscut, scrie BBC Capital. Localitatea Kaitangata din Noua Zeelanda a ajuns in presa internationala, luna trecuta, pentru ca se confrunta cu o problema ciudata: are prea multe joburi si locuinte foarte ieftine, insa nu sunt suficienti oameni care sa le ocupe.

Kaitangata se afla in regiunea Clutha din sudul Noii Zeelande si, initial, jurnalistii au transmis in mod eronat ca autoritatile sunt dispuse sa ofere 160.000 de dolari unei persoane doar pentru a se muta acolo. Cum informatia nu era chiar reala, consiliul local din Clutha a venit cu clarificari. Kaitangata are 800 de locuitori si se afla intr-o zona rurala, la 80 de kilometri de cel mai apropiat oras, Dunedin. In loc sa-i plateasca pe oameni cu o suma din sase cifre sa se mute acolo, autoritatile au lansat un program de recrutare prin care le ofera gratis familiilor o casa si un teren in valoare de circa 165.000 de dolari.

Intre timp, oficialii neozeelandezi au spus ca in regiunea Clutha sunt disponibile circa 1.000 de locuri de munca in domenii diverse, de la agricultura pana la asistenta medicala si constructii. Totusi, inainte de a cumpara un bilet doar dus spre Noua Zeelanda trebuie sa stiti ca, daca sunteti obisnuiti cu viata agitata din oras, v-ati putea acomoda mai greu cu traiul linistit si poate banal din sudul acestei tari.

Ferme ieftine de vanzare

Celor care au o anumita pregatire poate ca le este destul de usor sa se mute intr-un loc in care exista cerere mare pentru meseria lor. De exemplu, in statul australian Tasmania, se cauta producatori din industria lactatelor dispusi sa se mute acolo prin programul Skilled Work Visa.

In zona exista foarte multe ferme complet echipate, dar pe care nu le mai foloseste nimeni, ci sunt scoase la vanzare la preturi mici, de exemplu 50% din pretul fermelor din Marea Britanie. Totusi, precum Kaitangata, Tasmania este la cateva zeci de ore de zbor de Europa.

Daca ai fi dispus sa te muti, dar undeva mai aproape de casa, este de stiut faptul ca Irlanda, de exemplu, tocmai a lansat o campanie de a atrage 3.000 de specialisti IT pe an. Karl Flannery, CEO al Storm Technology, spune ca industria IT din Irlanda a crescut mai repede decat s-a anticipat, iar analistii estimeaza ca aceasta va continua sa se dezvolate. Cele maimulte locuri de munca sunt in Dublin, insa exista companii IT si in alte orase precum Cork si Limerick.

Terenuri cu cativa dolari in Canada

De asemenea, mai multe orase din America de Nord ofera terenuri la preturi de nimic pentru a-i convinge pe profesionisti sa se mute acolo. Printre acestea se numara provincia Manitoba din Canada, care pune la dispozitie proprietati aproape gratis noilor veniti, pentru a rezolva problema populatiei imbatranite. Municipalitatea din Pipestone, o regiune putin locuita situata la 75 de kilometri de granita cu Statele Unite, ofera terenuri la pretul de doar 8 dolari. Cei care se inscriu in acest program trebuie doar sa deschida un depozit rambursabil de 780 de dolari si sa se angajeze ca vor construi o casa pe terenul respectiv in 90 de zile de la semnarea contractului.

Principalele domenii in care se cauta specialisti sunt industria petrolului, agricultura si cresterea bovinelor. De asemnea, municipalitatea din Pipestone ofera un bonus de 25.000 de dolari pentru deschiderea de noi afaceri.

Adauga un comentariu