Sport

Exista viata si dupa moarte! Reconstructie din temelii. 18-20 de fotbalisti noi la Chapecoense

Publicat: 04 ian. 2017
1
Chapecoense va angaja în aceasta luna între 18 si 20 de fotbalisti noi. Clubul brazilian care si-a pierdut aproape tot lotul în urma tragediei aviatice de la finalul lunii noiembrie a rezervat însa tricourile pentru doi dintre supravietuitori, în speranta ca acestia vor putea juca din nou.
 
71 dintre cei 77 de pasageri ai aeronavei care o transporta pe Chapecoense catre Medellin, pe 28 noiembrie, pentru turul finalei Cupei Sudamericana, cu Atletico Nacional, si-au pierdut viata.
 
Printre cei sase supravietuitori s-au numarat fundasii Neto si Alan Ruschel, precum si portarul de rezerva Jackson Follmann, caruia i-a fost amputat însa un picior si nu va mai putea juca niciodata fotbal.
 
„Niciun alt jucator nu va folosi, în acest sezon, tricourile cu numele purtate de Jackson Follmann, Neto sau Alan Ruschel. Mai mult decât un tribut, noi speram ca Alan si Neto sa revina si sa le poarte din nou. Din pacate, Follmann nu va mai putea juca, însa cu siguranta va reveni alaturi de noi, într-un anumit rol. Singurii care vor putea purta acele tricouri sunt ei”, a declarat Rui Costa, directorul clubului brazilian.
 
Costa a anuntat ca echipa sa va angaja între 18 si 20 de jucatori noi pâna la startul noului sezon, programat pe 26 ianuarie, când Chapecoense va juca pe teren propriu cu Joinville. Multe echipe braziliene au sarit în ajutorul lui Chapecoense dupa accident, promitând ca vor împrumuta jucatori pentru a o ajuta sa se mentina în prima liga braziliana.
 
„Am recurs la multe împrumuturi. Este o modalitate de a putea mentine împreuna calitatea, viteza si bugetul. Multe cluburi au participat la acest lucru”, a mai spus oficialul brazilian.
 
Chapecoense îsi va relua pregatirile vineri, iar lotul va fi completat cu câtiva juniori, care se vor alatura noilor veniti, precum si putinilor jucatori care nu au facut deplasarea în Columbia, în ziua tragediei aviatice.
„Avem un grup de jucatori gata sa înceapa pregatirile. Vor fi probabil între 25 si 27 de fotbalisti”, a dezvaluit Rui Costa.
Chapecoense, care a fost declarata câstigatoarea Copei Sudamericana si va juca în acest an în Copa Libertadores, a refuzat oferta de a fi scutita de retrogradare în urmatoarele trei editii ale primei ligi braziliene.
Adauga un comentariu