News Flash:

Experiment cardiac la Fisc

30 Iulie 2007
1809 Vizualizari | 1 Comentarii
Anton Dobos
• Fiscul isi bate pur si simplu joc de ieseni si de sanatatea lor • Administratorul unei firme din Iasi s-a trezit cu o somatie, conform careia are de platit datorii de aproape 800 milioane lei (80 mii RON), cand de fapt acestea sunt de doar 20 milioane lei (2.000 RON) • "Doamne fereste, daca eram mai slab de inger, puteam sa cedez. Cum sa imi spuna mie ca am de platit aproape 800 de milioane, cand eu stiu ca am cel mult 20 de milioane cu penalitati", a sustinut administratorul firmei somate de Fisc


Noii sefi de la Fisc se joaca cu nervii si tensiunea iesenilor. Administratia Finantelor Publice a Judetului Iasi, aflata in subordinea Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ) Iasi, condusa de Anton Dobos, a trimis recent unei firme din Iasi o somatie prin care anunta demararea procedurilor de executare pentru recuperarea unui debit de 712 milioane lei (71.200 RON) si penalitati de 59 milioane lei (5.900 RON). Realitatea era insa alta: administratorul firmei, care oricum nu mai lucrase din anul 2005, are de platit doar cateva milioane lei vechi si nicidecum aproape 800 milioane lei (80 mii RON). Somatia a fost trimisa in data de 17 iulie catre societatea comerciala Cater SRL. Dupa ce a observat eroarea grava a celor de la Fisc, administratorul a primit o fisa sintetica in care se arata ca datoriile sunt de fapt de doar 62 milioane lei (6.200 RON), cu toate ca firma platise recent 57,72 milioane lei (5.772 RON) catre stat. Situatia este ingrata si nu face decat sa demonstreze, odata in plus, superficialitatea si modul deficitar in care se lucreaza in institutia statului, mai ales ca somatia cu pricina trimisa firmei Cater SRL a fost semnata chiar de catre Maricica Paraschiv, conducatorul unitatii fiscale. Pentru eroarea facuta, administratorul firmei ar fi putut avea de suferit, insa acest aspect a fost luat in deradere de sefii de la Fisc, in momentul reclamatiei. "Doamne fereste, daca eram mai slab de inger, puteam sa cedez. Cum sa imi spuna mie ca am de platit aproape 800 de milioane, cand eu stiu ca am cel mult 20 de milioane cu penalitati. Daca imi vindeam apartamentul sa pot plati datoriile? Ei nu se gandesc la aspecte de acest gen?", a sustinut administratorul firmei somate de Fisc.

Vraiste

Haosul de la Fisc este evident, cu atat mai mult cu cat acest lucru a fost demonstrat si taxat dur de inspectorii de la Curtea de Conturi Iasi. Intr-un raport recent, concluziile demonstreaza nu doar ca la Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi domneste haosul, ci si ca nu sunt respectate prevederile Codului de Procedura Fiscala, un fel de Biblie a finantistilor. "Urmare a verificarilor efectuate, au fost constatate abateri cu caracter financiar-contabil ce au fost consemnate in procesul verbal de inregistrare: nevalorificarea bunurilor sechestrate prin una dintre modalitatile prevazute de dispozitiile legale in vigoare si nerespectarea termenului de valorificare a bunurilor sechestrate (15 zile de la data incheierii procesului verbal de sechestru, fara efectuarea altei formalitati) avand drept consecinta neincasarea creantelor fiscale ale bugetului de stat in valoare de 62.551.250 RON", se arata in raportul Curtii de Conturi Iasi.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vraiste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

viorica  | #16286
In adevar e vraiste la fisc dar asa a fost dintotdeauna , acum probabil se scrie mai mult "la comanda" probabil ca acest Dobos af fi fost uns sau apartine altui partid caci asa se vede dinafara.
Nereguli si bataie de joc a fost tot timpul numai ca atunci "nu ati vazut"!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014215 (s)