Magazin

Experiment INEDIT. Au lucrat timp de o luna fara HAINE. Care au fost efectele – FOTO +18

Publicat: 03 apr. 2015
Angajatii unei firme au ales sa lucreze timp de luna complet dezbracati, experienta care a vrut sa testeze teoria ca in lipsa hainelor are loc imbunatatirea creativitatii si productivitatii. Jessica Saia si Sierra Harman de la „The Bold Italic” au povestit pe site-ul companiei cum s-a desfasurat activitatea lor la sediului serviciului, timp de o luna, in conditiile in care au lucrat complet dezbracate, la fel ca si colegii lor. „Fara inhibitii” a fost ideea de baza demersului celor de la „The Bold Italic„. 
Pentru a observa daca are loc imbunatatire a comunicarii, productivitatii, creativitatii dar si a transparentei cei de la „The Bold Italic” au renuntat la haine in toate zilele din luna martie cand s-au prezentat la job. Acestia au trecut in revista aspectele care incurajeaza derularea unei munci productive, dar si lucrurile care apar pe parcurs si intrerup procesul de creatie. Nu au fost primii care au descoperit „minunile” aduse de realizarea atributiilor de serviciu printr-o munca depusa fara greutatea hainelor. Psihologul  David Taylor a incurajat din 2009 renuntarea la haine in timpul serviciului pentru „stimularea moralului”. 
Reactia majoritatii celor din sediu a fost de retinere fata de acest demers: „Nu ar fi mai bine sa…nu?”. Dupa aceasta replica majoritatea au invocat lipsa exercitiilor fizice din ultimul timp si alte argumente asemanatoare. Insa, pe 2 martie, in prima zi in care au mers la munca, toti s-au dezbracat. Acomodarea cu acest nou stil a durat aproape o ora, iar beneficiile, spun Jessica Saia si Sierra Harman, „au fost uluitoare”: legaturi mai profunde, incredere sporita, veselie. Cooperarea a mers mult mai bine, lucrul in echipa fiind considerat „incredibil”. Singurul lucru invocat de autori a fost factura la caldura, mult mai mare fata de obicei. Insa, aceasta nu a adus supararea contabilului, deoarece a existat „satisfactie la locul de munca”.


loading...

Adauga un comentariu