Sanatate si frumusete

Expert in nutritie: Ingrasa sau nu painea?

Publicat: 21 mai 2018

Painea este un aliment esential pentru dieta oamenilor, insa este considerata un inamic pentru cei care doresc sa slabeasca. De cele mai multe ori, cei care tin o dieta considera ca painea ingrasa, iar glutenul folosit la produsele de panificatie nu are nici el o "reputatie" prea buna, scrie Daily Mail, citat de Mediafax. Femeile aleg sa creada toate miturile existente privind consumul de paine, astfel ca, potrivit unor studii, 43 la suta dintre cei care incearca sa slabeasca elimina painea din alimentatie, 20 la suta se simt vinovati daca mananca paine, in timp ce jumatate dintre femei se declara confuze in legatura cu noile produse bio de panificatie, scrie Daily Mail.

Un studiu comandat de o brutarie celebra din Australia – Bakers Delight – incearca sa demonteze aceste mituri. Potrivit acestui studiu, parintii incearca sa reduca painea din alimentatia copiilor, convinse fiind ca painea ingrasa. "Multe femei nu stiu care sunt beneficiile consumului de faina integrala sau a altor tipuri de paine sanatoasa, iar de multe o dieta fara gluten poate fi mai multa daunatoare. Rezultatele studiului reflecta o scadere a cunostintelor oamenilor privind posibilitatile existente in ceea ce priveste consumul de paine. Daca se consuma painea corecta aceasta poate contribui la sanatatea tractului digestiv, la cresterea energiei si la sanatatea organismului, in general", a declarat Sharon Natoli, nutritionist si expert in sanatate la Institutul de Nutritie din Australia.

Sharon Natoli sustine ca nu exista dovezi ca painea contribuie la cresterea in greutate. "Numeroase studii arata ca in tarile in care se consuma multe produse din faina integrala, cum ar fi painea din faina integrala, exista mari sanse ca procentul persoanelor supraponderale sa fie mai redus. Painea integrala contine fibre, vitaminele B, magneziu si fier", mai spune expertul in nutritie.

"Copiii pot beneficia de pe urma painii integrale care contine si acizi grasi Omega 3, in timp ce oamenii care sunt preocupati de sanatatea inimii pot opta pentru paine cu continut ridicat de seminte", a mai spus Sharon Natoli.

Referitor la un alt mit, potrivit careia painea baloneaza, expertul a precizat: "Unele persoane dau vina pe paine pentru fenomenul de balonare, insa este important sa se faca investigatii suplimentare pentru a se gasi cauza balonarii, inainte de a elimina painea din dieta".loading...

Adauga un comentariu