Actualitate

Expert în servicii funerare, despre înmormântările în saci de plastic: Poluare masivă şi fără putrefacție

Publicat: 08 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Expert în servicii funerare despre înmormântările în saci de plastic Poluare masivă şi fără putrefacție
Există o adevărată problemă în legătură cu sacii de plastic în care sunt înmormântați oamenii care sunt infectați cu COVID-19, susține un expert

Un expert în servicii funerare lansează o teorie interesantă legată de înmormântările bolnavilor de COVID-19 în saci de plastic. Acesta susţine că, din perspectiva faptului că sacii nu sunt biodegradabili va exista o poluare masivă a pământului în urmărorii ani. Din perspectiva faptului că oamenii sunt sigilaţi, procesul de putrefacţie are de suferit.

Anunţul a fost făcut de Sebastian Cocoș, președintele Asociaţiei Funerară Română în contextul în care pacienţii care mor în urma infectării cu COVID-19 sunt îngropaţi goi, după ce în prealabil sunt dezinfectaţi cu produse biocide în saci de plastic.

Cadavrele înmormântate după protoculul COVID-19 nu intră în starea de putrefacţie

Potrivit lui Sebastian Cocos, președintele Asociaţiei Funerară Română, există o adevărată problemă în ceea ce privese gradul de putrefacţie a unui cadavru după ce acesta este înmormântat după protocolul COVID-19. Președintele explică faptul că cel decedat este dezbrăcat şi ulterior sigilat în doi saci de plastic. După fiecare manevră, cadavrul este dezinfectat cu biocide şi apoi depus în sicriu şi sigilat. Totul are ca scop evitarea transmiterii de la trupul neînsufleţit la familie, cunoscuţi, a virusului COVID-19, virus care poate supravieţui şi după decesul pacientului infectat.

Din cauza procedurii menţionate mai sus, personalul care lucrează la pompele funebre nu au voie să atingă cadavrul deci face imposibil procesul de îmbălsămare.

„Cadavrul defunctului este preluat de la morgă și transportat direct la cimitir, în condiții foarte stricte, fară să mai fie depus la capelă sau la biserica”, a explicat Cocos pentru ziare.com.

Teoria avansată de președintele Asociaţiei Funerară Română continuă cu faptul că nu se cunoaşte cu exactitate ce se întâmpla cu cadavrul peste ani de zile mai ales în contextul în care, fiind închis etanș, nu există oxigen suficient iar procesul de putrefacţie este unul care are de suferit.

Sacii din plastic ar putea reprezenta o adevărată poluare în următorii ani

De altfel, teoria prezentată de acesta include şi ideea de poluare. Vorbim despre faptul că sacii din plastic folosiţi la înhumare nu sunt neapărat biodegradabili iar în următorii ani ar putea să producă efecte negative pentru solul în care au fost puși.:

Din cauza huselor din plastic închise etanș, cadavrul nu mai urmează procesul firesc de putrefacție, din lipsă de oxigen. În plus, nu toți sacii mortuari în care sunt introduse cadavrele morților de COVID-19 sunt biodegradabile, acestea fiind foarte scumpe. În aceste condiții nu este clar ce se vă întâmpla în cimitire peste ani, având în vedere că un cadavru înhumat în saci din polipropilena ar putea să intre într-un proces de saponificare care îl „conservă”.

Ce se întâmplă cu cei care mor infectați cu COVID-19 la Iași

COVID-19 a adus schimbări cum nu s-au mai văzut vreodată la Iași. Un aspect extrem de delicat în această perioadă este legat de cei care trec în neființă. Noile reglementări spun că la slujbele de înmormântare nu pot participa mai mult de opt persoane, iar măsurile de împiedicare a răspândirii COVID-19 sunt extrem de drastice. Înmormântarea unei persoane infectate cu COVID-19 este mult mai strictă, cadavrul trebuie „ambalat” într-un sac special, iar înhumarea este imediată. Reprezentanții firmelor de pompe funebre s-au adaptat la noile condiții și și-au echipat angajații corespunzător

De altfel, ultima înmormântare de răsunet care a fost după protocolul COVID-19 la Iași a fost cea a fostului primar al Iașului, Constantin Simirad. Acesta a fost înmormântat în sac de plastic şi depus într-un sicriu care ulterior a fost sigilat.

Adauga un comentariu