National

Expertul criminalist Niculae Mitrea, despre criminalul din Onești: „Este un tip periculos, agresiv, dornic de răzbunare. E clar că a existat o premeditare”

Publicat: 04 mart. 2021
Gheorghe Moroșan Onești
Gheorghe Moroșan este periculos, agresiv și dornic de răzbunare. El a luat în calcul de la început uciderea ostaticilor, cu ajutorul complicilor.

Expertul criminalist Niculae Mitrea, fost ofițer în cadrul Serviciului Omoruri, a vorbit joi, 4 martie 2021, la Antena 3, despre criminalul din Onești. Aceasta a spus că Gheorghe Moroșan este periculos, agresiv și dornic de răzbunare. El a luat în calcul de la început uciderea ostaticilor, cu ajutorul complicilor.

De asemenea, Niculae Mitrea este de părere că negociatorul care a discutat cu agresorul nu era pregătit pentru această acțiune, fapt ce a dus la un deznodământ nefast.

„Este un tip periculos, agresiv, dornic de răzbunare, aspecte care rezultă din acțiunile sale desfășurate în apartamentul din Onești.

E clar că a existat o premeditare, a prevăzut dinainte ce urmează să se întâmple. Iar ducerea la îndeplinire a planului a fost motivată de răzbunarea pe cei care l-ar fi deposedat de apartament.

Expert criminalist: Moroșan a luat în calcul de la început uciderea ostaticilor

Expertul criminalist consideră că Gheorghe Moroșan a prevăzut și a acceptat rezultatul faptelor sale.

În mod clar, a luat calcul de la început uciderea ostaticilor. La fața locului a venit cu o armă albă destul de mare și a avut colierele cu care victimele au fost imobilizate.

A prevăzut și a acceptat rezultatul faptelor sale. În mod clar nu a acționat singur, dat fiind că soția se afla în apartamentul de deasupra.

Sunt vinovați, în opinia mea, atât soția cât și vecinul care l-a ajutat evdent.

Cineva l-a anunțat că există persoane în apartament, cineva l-a prevenit de ce se întâmplă în jurul blocului. Deci este clar că a fost ajutat și nu a comis fapta singur”, a spus fostul ofițer criminalist într-un interviu pentru Antena 3.

Criminalul din Onești a fost operat din nou

Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești  fost operat din nou, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Medicii au scos din corpul lui 9 proiectile, dintre care 2 gloanțe și 7 proiectile neletale de cauciuc.

Organele vitale ale bărbatului nu au fost afectate, însă gloanțele au produs mai multe leziuni mici, care pot duce la complicarea lucrurilor.

Medicii de la Spitalul din Oneşti spun că Moroșan a început să aibă febră, iar starea lui a devenit din ce în ce mai rea. Astfel că, a fost luată decizia de a-l transfera la Spitalul din Bacău, în vederea examinării la computerul tomograf şi pentru efectuarea mai multor multe analize în zona abdomenului.

În timpul spitalizării, bărbatul care a ucis doi muncitori, după ce i-a sechestrat, a fost păzit de patru polițiști. Doi dintre ei au stat în salonul ATI, cu pacientul, iar alți doi, la ușă, în exterior.

Reamintim că luni, 1 martie, un bărbat în vârstă de 68 de ani a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Onești. Ulterior, acesta a sunat la 112 și a anunțat că îi va omorî.

Forțele de ordine au ajuns, de urgență, la fața locului. A venit și un negociator, care a discutat cu bărbatul, cu intenția de a-l face să renunțe la intențiile sale. La ora 16,55 „s-a produs un declic”, atunci când „una dintre victime a încercat să îl atace pe bărbatul agresor”, acesta fiind momentul când făptuitorul a început să lovească cu cuţitul.

Comentarii
Adauga un comentariu