Actualitate

Explicație năucitoare dată de Raluca Turcan: „Când Guvernul lucrează și Parlamentul blochează, trebuie o rezolvare“

Publicat: 18 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explicație năucitoare dată de Raluca Turcan Când Guvernul lucrează și Parlamentul blochează trebuie o rezolvare
Raluca Turcan

Când Guvernul lucrează și Parlamentul blochează lucrurile trebuie să găsească o rezolvare – așa motivează vicepremierul Raluca Turcan decizia privind declanșarea alegerilor anticipate. Nu există încă un termen pentru scrutin, deoarece „calendarul are foarte multe variabile”.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Sibiu, că PNL a decis să declanșeze alegeri anticipate pentru ca guvernarea PNL să poată fi extinsă cel puțin 4 ani.

„PNL este decis să demareze procedura de alegeri anticipate și să ajungem ca în acest an să avem alegeri anticipate astfel încât o guvernare eficientă pe care PNL a reușit să o obțină pentru un termen scurt să poată să fie extinsă cel puțin 4 ani de zile. De ce alegeri anticipate? În primul rând pentru că avem în România un Guvern care lucrează și un Parlament care blochează”, a spus Turcan.

Prin alegerile anticipate, vicepremierul spune că se îndeplinesc principiul democratic și cel al eficienței.

„Prin anticipate putem spune că se rezolvă și se îndeplinesc două principii fundamentale: unul este principiul democratic, ceea ce înseamnă că structura Parlamentului trebuie să reflecte voința oamenilor și s-a văzut că în ultimele alegeri pe care le-am avut rezultatul și susținerea PSD-ului s-a înjumătățit, că susținerea pentru PNL s-a dublat, ceea ce înseamnă că structura Parlamentului trebuie să ajungă să reflecte voința oamenilor. Al doilea principiu este cel al eficienței. Când Guvernul lucrează și Parlamentul blochează lucrurile trebuie să găsească o rezolvare”, a mai spus Turcan.

Potrivit vicepremierului, „există parteneri care, de asemenea, susțin alegerile anticipate”: „Aici vorbesc de poziția exprimată public de UDMR și de PMP. Cerem tuturor reprezentanților Parlamentului care încă nu au înțeles necesitatea alegerilor anticipate să accepte că dacă vrem ca în România lucrurile să funcționeze bine, rapid și eficient, atunci Guvernul trebuie să se sincronizeze cu Parlamentul”.

Întrebată când vor avea loc alegerile anticipate, Turcan a răspuns că este vorba de un „calendar care are foarte multe variabile”.

„Calendarul de alegeri anticipate are foarte multe variabile şi PNL este pregătit în momentul de faţă cu toate detaliile în funcţie de variabilele care apar pe parcurs. Pentru a ajunge la anticipate, trebuie pe de-o parte, prin moţiune de cenzură, Guvernul să fie demis şi în acelaşi timp să urmărim pas cu pas şi procedura parlamentară pentru ca, într-adevăr, anticipatele să se suprapună cu localele. Este un plan deopotrivă ambiţios, curajos şi aşteptat de oameni. În momentul de faţă, peste 70 la sută din populaţia României doreşte alegeri anticipate”, a răspuns Raluca Turcan.

Adauga un comentariu