Actualitate

EXPLICATII FIERBINTI! Secretul care l-a scapat pe Nichita de puscarie! Nimeni nu se astepta la asta!

Publicat: 05 mai 2015
1

@ Multi se intreaba cum este posibil ca Gheorghe Nichita sa mai fie in continuare in libertate @ A fost salvat de niste detalii pe care nimeni nu le-a mai luat in calcul @ Explicatiile judecatorilor sunt extrem de interesante @ Nu s-a putut dovedi ca banii cheltuiti pentru urmarirea amantei provin din conturile Primariei Iasi @ Informatiile obtinute din filaje nu au fost folosite pentru santajarea Adinei Samson @ La dosar nu a fost depusa nici macar fisa postului pentru agentii de la Locala

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au reusit sa finalizeze motivarea hotararii prin care a fost respinsa propunerea de arestare preventiva a primarului Gheorghe Nichita. Judecatorii si-au sustinut punctul de vedere, in sensul ca Nichita nu trebuie arestat, printr-un argument cat se poate de pertinent: nu exista probe suficiente care sa ateste infractiunile retinute in sarcina primarului. Discutia cea mai interesanta se face in jurul infractiunii de complicitate la abuz in serviciu. Aceasta infractiune presupune obtinerea de catre functionarul public, pentru sine sau pentru altul, a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial. In cazul celor doi politisti de la Locala, instanta de judecata a apreciat ca odata ce la dosar nu a fost depusa fisa postului nu se poate stabili daca au gresit cu ceva sau nu.

„Asimilarea cu infractiunile de coruptie a infractiunii de abuz în serviciu a fost determinata de obtinerea de catre functionarul public pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial. În cazul celor doi sefi ai Politiei Locale, pentru a se aprecia sub aspect probator daca inculpatii au participat la comiterea unei infractiuni de abuz în serviciu instanta a apreciat ca trebuie adaugate la dosar si fisele posturilor”, se arata in motivarea judecatorilor. Pe de alta parte, in ceea ce priveste pe primarul Gheorghe Nichita, judecatorii au sustinut ca nu s-a stabilit, fara niciun dubiu, care esta valoarea prejudiciului creat si daca banii cheltuiti pentru urmarirea amantei sale provin de la bugetul public sau nu.

„Desi în referat se arata ca primarul Municipiului Iasi care, împreuna cu ceilalti doi inculpati, persoane cu functii de conducere în cadrul Politiei Locale Iasi, a utilizat logistica, resursele financiare si umane ale institutiilor în interes personal, concentrarea profesionala a inculpatilor si utilizarea resurselor institutiei fiind dedicate folosului propriei persoane a inculpatului Nichita Gheorghe, mijloacele de proba administrate nu cuantifica nici macar cu titlu provizoriu paguba materiala cauzata, nefiind administrate nici mijloace de proba care sa demonstreze provenienta sumelor de bani cu care au fost platiti cei care puteau furniza informatii relative la persoanele urmarite”, au mai explicat judecatorii.

Judecatorii nu au identificat paguba

De asemenea, judecatorii sustin ca nu exista nici cea mai mica proba la dosar prin care sa se arate ca suma de 2.000 lei pe care ar fi primit-o Ionut Dumitrascu, un angajat de la Salubris folosit de primar pentru urmarirea iubitei sale, ar fi fost scoasa din bugetul Primariei Iasi. „Desi se afirma ca inculpatul Avîrvarei Stefan, în cursul lunii martie 2015, a dat ajutor unei persoane necunoscute din cadrul Primariei Municipiului Iasi pentru ca aceasta, la instigarea lui Nichita Gheorghe, sa-si îndeplineasca în mod defectuos atributiile de serviciu în sensul efectuarii unor transferuri bancare în contul lui Dumitrascu Ionut, cu consecinta vatamarii intereselor legale ale Primariei Municipiului Iasi si a producerii unei pagube de 2.000 lei patrimoniului acesteia, în scopul de a-i asigura primarului Municipiului Iasi un folos necuvenit, judecatorul va retine ca, pentru a fi întrunite elementele constitutive ale infractiunii de complicitate la abuz în serviciu în cazul unei asemenea fapte, este necesar a se demonstra cu certitudine ca suma de 2000 lei provine din fondurile Primariei Municipiului Iasi”, se mai arata in motivarea judecatorilor.

Siguranta iesenilor nu a fost afectata de dragostea primarului

Procurorii au sustinut in fata instantei de judecata ca pericolul public poate fi cuantificat prin prognozare. Mai exact, anchetatorii sustin ca in timp ce primarul i-a pus pe politisti sa-si urmareasca amanta, pe strazile Iasului se comiteau infractiuni din cauza ca politistii aveau alta treaba.

„În cauza nu pot fi retinute însa afirmatiile din motivarea referatului cu propunere de luare a masurii arestarii preventive, conform carora pericolul poate fi cuantificat prin prognozare, în sensul ca, în timp ce pe strada erau comise infractiuni si contraventii, Politia Locala urmarea si realiza in folosul primarului, iar, în timp ce primarul trebuia sa fie la birou sa rezolve lucruri, dadea dispozitii Politiei Locale pentru a-si putea realiza folosul propriu. În absenta unor mijloace de proba, cel putin sumare, de natura a demonstra consecintele unei asemenea actiuni de implicare a Politiei Locale Iasi în atingerea unor scopuri exclusiv personale ale inculpatului Nichita Gheorghe, nu se poate retine un grad de pericol social concret constând în punerea în primejdie a sigurantei cetatenilor. Pentru retinerea unui asemenea pericol se impune stabilirea cu exactitate, pe baza de probe, a numarului de angajati ai Politiei Locale Iasi, a numarului de autoturisme aflate în dotarea institutiei, aspecte care, prin raportare la numarul de angajati angrenati în activitatile impuse de inculpatul Nichita Gheorghe si la modul de asigurare a exercitarii atributiilor de serviciu prevazute de lege, ar putea demonstra gradul ridicat de pericol concret pentru ordinea publica al actelor infractionale pentru care inculpatii sunt cercetati în cauza”, se mai sustine in motivarea judecatorilor.

„În masura în care, pe baza mijloacelor de proba se va demonstra implicarea unui numar atât de ridicat de agenti ai Politiei Locale în executarea misiunilor încredintate de inculpatul Nichita Gheorghe încât actele de violenta stradala si actele de conduita reprobabile au cunoscut o amplificare tocmai pe fondul lipsei de actiune al organelor de ordine, pericolul concret la care se refera dispozitiile art. 223 alin. 2 CPP va putea fi retinut ca temei pentru dispunerea masurii arestarii preventive. În actualul stadiu al cercetarilor, în opinia judecatorului de drepturi si libertati, afirmatia conform careia Politia Locala urmarea si realiza folosului primarului în timp ce pe strada erau comise infractiuni si contraventii, este lipsita de fundament probator”, au completat acestia.

Nu s-a demonstrat ca politistii aveau alta treaba

Judecatorii au explica un aspect cu totul interesant: procurorii nu au reusit sa demonstreze ca implicarea politistilor in urmarirea Adinei Samson i-a impiedicat sa desfasoare alte activitati pe care le aveau de facut. Practic, se intelege ca politistii de la Locala taie frunza la caini in mod obisnuit. „Afirmatia conform careia functionarii publici ai Politiei Locale a Municipiului Iasi au fost împiedicati sa-si îndeplineasca misiunea si resursele puse la dispozitia institutiilor din Iasi au fost utilizate în interesul primarului municipiului, reprezinta o acuzatie formulata în termeni mult prea generici pentru a demonstra gradul de pericol concret pentru ordinea publica. Împiedicarea exercitarii unei misiuni stabilite conform legii se impune a fi demonstrata expres si prin raportare la o sarcina de serviciu determinata, nu prin raportare la faptul ca inculpatul Nechita Gheorghe a solicitat sprijinul unui agent în scop personal. Se impune deci demonstrarea pe baza de probe a faptului ca persoana la sprijinul careia ar fi recurs primarul avea de executat o alta misiune determinata, prevazuta de lege (spre exemplu efectuarea unei actiuni de patrulare într-un cartier cunoscut pentru actele de violenta) misiune care nu a mai fost executata din cauza interventiei inculpatului Nichita Gheorghe. În cauza nu exista niciun fel de mijloace de proba care sa demonstreze faptul ca Politia Locala nu si-ar fi exercitat activitatile prevazute de lege din cauza solicitarii formulate de inculpatul care ocupa functia de primar”, au mai explicat magistratii. Peste toate acestea, judecatorii sustin ca informatiilor obtinute in urma investigatiilor nu au fost folosite in scopul santajarii amantei sale sau a altor persoane.

Comentarii
 • Ati ramas cu buzele umflate si v-ati strofocat ca niste k.o.a.i.e intr-o galeata ,scriind si improscand cu noroi in primarul nostru. Eeeah, naa, hihihi, uite ca nu i s-a gasit nicio vina decit aceea ca A IUBIT si A GELOZIT. Ati ramas doar cu satisfactia c-ati intrat in viata privata a primarului. cu toate picanteriile conexe. Pentru ce sa fie acuzat? Pentru ca la la virsta pe care o are, inca e un barbat frumos iar mataringa lui e functionala ca la 20 ani? Sunteti niste invidiosi. Capul sus Nechita! Esti si vei fi primarul nostru! D-aia te iubim, pentru ca ca nu esti perfect! Ceea ce ti s-a’ntimplat e o cumpana a vietii tale pe care ai depasit-o cu brio! O sa crape de ciuda toti adversarii tai (inclusiv postacii de serviciu de pe bzi) cind la viitoarele alegeri tot dumneata ai sa fi primarul nostru. Asta este, tot Nechita-i cel mai bun!

  • Când ai aproape 60 de ani si te comporti ca un motan in calduri e mai bine sa lasi Primaria !
   Parasuta pe care a adus-o si promovat in Primarie a urmarit doar avantajele materiale si promovarea in functie iar Nichita a cazut de fraier cu cioc.

  • Daca D.N.A -ul se uita la politia locala in buletinele de activitate si referate o sa vada cu adevarat cate nereguli se fac. Sa cheme la audieri politistii locali si o sa vada cat de repede al aresteaza pe indragostit. Pun pariu ca in urma acestor audieri in 24 de ore beciul domnesc se umple si nu mai vad sustinatori de astia ai coruptiei si abuzurilor aici .

  • Ai dreptate mai ales tinând cont de zisa ta…matarânga lui e funcţionala ca la 20 de ani.Te întreb de atunci îl cunoşti!?

  • Sigur esti o sugativa de-a lui Nichita, e un barbat frumos??? Numai o femeie chioara putea zice chestia asta. Zdreanta ordinara fara nici un scop in viata.

  • ai sa ramai tu fara caldura la iarna si gaz !esti psotac ..cat ai luat sa scrii ..2 mici si o bere sau un balon cu psd ..supid mai esti!

 • Mai vita incaltata du-te si suge-i ciorapii lui Nichi cat mai ai timp caci vineri isi schimba domiciliul la ‘beciul domnesc’ in Bucuresti

 • Da are dreptate soferul meu de mai sus ca mataranga mea e ca la 20 de ani pt ca tot incerca sa mi-a sga prin delegatii dar degeaba ca e bleaga si mai mult ma sterg la kur cu ea,dar nu ma dau batut cat am o limba aspra de inebunesc drele de 30 de ani din primaria mea !

 • Nu va mai certati degeaba domnilor , daca D.N.A-ul vroia sa cerceteze bine o facea, dar! si D.N.A-ul este frate cu NECHITA. Ce tot vorbim noi si ne zbatem caci si un om de rand i-si poate da seama de ceea ce se intampla. Cum naiba politistii locali care filau si erau trecuti din serviciile lor la filaj si platiti din banii statului nu se cheama delapidare???????

 • In cazul incare dl. Nichita este „OM” de ONOARE singura solutie barbateasca este sa-si cera scuze iesenilor, prietenilor, familiei, rudelor si parintilor de penibila si jenanta situatie in care a ajuns fara sprijinul „dusmanilor – politici”, dupa care sa-si prezinte DEMISIA DE ONOARE. Oricum singur a sesizat ca „omul politic Nichita este terminat”. Ne pare rau la multi ieseni dar asta este situatia si dl Nichita trebuie sa-si asume responsabilitatea .

  • Nichita? ONOARE? Hai ma! Despre ce vorbesti? Niciun politician, fie el mare sau mic, nu are onoare. Scopul lor e sa prosteasca alegatorii si dupa aceea sa se umple de bani. Auzi, la Nichita onoare…..

 • Odata inceputa actunea,nu cred ca se va termina asa.Vina este a tuturor celor implicati,chiar sa spunem ca nu se intampla in cadrul primariei.Cu siguranta vor avea urmari pentru toti.Un proces dureaza nu se face intr-o zi doua.

 • Daca pentru o amanta au luat parte atatea structuri,care nu si-au facut treaba corect,la o achzitie de bunuri,servicii,angajari de personal etc.credeti ca aceste structuri,precum si altele din primarie nu ar fi actionat tot la fel?

 • Scapam de marele primar cat se poate de repede; nu cred ca si-au permis procurorii DNA structura centrala sa ceara arestarea cuiva fara probe suficiente; poate cei dela Iasi nu aveau probe suficiente.
  Cand mai candideaza careva la astfel de functie ar trebui sa faca si un examen psihiatric complex.

 • Adevarul cred ca-l poate zice cei de la politia locala , cred si sant convins. Sa-i audiati pe toti cei care l-au pazit pe Nechita de ani de zile si pe cei care au fost scosi din servicii si pusi sa faca acest lucru , care au fost platiti din banii cetatenilor si sa fie dati afara .

 • mai baieti de la bzi, slabuti tare pe subiectul asta in ultimele zile… pai ce aveti voi azi aicea la deschiderea editiei citisem deja la zdi de ieri..

 • Regula de aur in prestidigitatie- abati atentia publicului unde vrei tu si faci ce vrei cu el… Toata mass-media e calare pe viata amoroasa a lui Nichipercea ca sa se abata atentia de alte cele.. De la ce?

 • Praf in ochi,,vor sa il spele de pacate,,,sa verifice cuneva su toate masinariile facute cu cet,dalkia,,a vandut orasul,,,si o oarte din prostime inca il pupa in cur,,cel mai parsiv dintre toti ctapa el odata,,inca astept

 • porcu’ mafiot nichita trebuie dat jos urgent din primaria Iasi si aruncat in puscarie impreuna cu clanul familiilor de mafioti din administratia publica ce au paralizat economia Iasi si imprejurimi !

 • Bine ca pe Cristian Adomnitei nu-l vede dna-ul dupa ce a delapidat 1 milion de euro prin FILIT. Ba mai are si gura mare acum timpitul

 • Nu’i vorba de dragoste aici, ci e vorba de faptul ca un retardat a ajuns sa conduca un oras de talia Iasului, dupa ce absolvise un rahat de liceu cu note de 5.25 mate, 5.45 romana, etc. Apoi a supt cat a putut din banul public, si-a facut viloaie in zona de lux, si’a trimis matracucele la studii pe banii iesenilor in strainatate, pe una a maritat’o cu un handicapat la cel mai luxos local din Iasi-unde au venit toti penalii din PSD s.a.m.d.
  Solutia este sa’i ia toata averea pe care nu o poate justifica si sa treaca la munca de jos conform pregatirii, atat el cat si familia sa, la care sa se adauge si curvele din primarie ce si’au obtinut posturile cu tartita. In rest, il dau in ma-sa.

 • .. 8 TOT NECHITA-I PRIMARUL NOSTRU | 06-05- .. = Un ex. de comunist analfabet [mare mancator de rahat ] Oare cat de prost trebuie sa fii , = . maxim .

 • Nichita ar trebui sa-ti dai demisia si sa-ti fie rusine pentru ca nu ai facut mai nimic an acesti ani pentru Iasi…..cat despre notele de la scoala pe care ai absolvit-o LASANE….sa vina oameni competenti si capabili sa aduca Iasul la standardul pe care al merita cu adevarat.

 • domnul gigi este cel mai bun primar pentru iasi.daca avea timp facea din iasi si capitala culturala mondiala;a reusit sa faca din iasi o capitala a ridicolului;dar suntem de renume mondial,si va incepe navala investitorilor si a turistilor bogati;la milano brandul judetului ar trebui sa fie Romeo si Julieta/Gigi si Samsona.Pe plan local e cel mai bun prilej sa se refaca USL.Traiasca !

 • Este mai sus o postare a lui kaka_maka care se potriveşte de minune şi ţie.Şi crede-mă că este o postare minunata si care mi-a înseninat azi, ziua.Caut-o şi citeşte-o…

 • Tulai Doamne cita cufureala pe ziua de azi: toate tipologiile de ka.k.a.ciosi si pierdevara, cu satisfactii marunte, *******, scuipatori de simburi de lubenita, care pronunta obsesiv: Jos cu Nechita, Jos cu Nechita, Jos cu Nechita. Baaaaaa decerebratilor, ce dreaqu, nu intelegeti ca Nechita a fost, este si va fi primarul urbei Iasi? Asta este, tot Nechita-i cel mai tare din parcare! Iaaaa, goliti biberoanele, schimbati-va pelincile, bagati coarnele in perne, bagati-va labele in kiloti si la somn. Nu uitati sa stingeti lampele. Ptiuuuu, tu-te-n k.u.r lamba, iar te-ai stins, doar aseara te-am umplut!

 • ACUM AM INTELES CUM STA TREBA DOMNILOR,NICHITA A REGIZAT TOATE ACESTE MASCARADE PT A SCAPA CU ADEVARAT DE ALTE FAPTE EGALE CU CRIMA.ESTE UN SARPE CU OCHELARI SUSTINUT DE ALTI INFRACTORI POLITICI MARCA P S D .

Adauga un comentariu