Economic

Explicatiile lui Panzaru cu privire la necesitatea „Dezvoltarii si implementarea unui sistem informatic in SMP”

Publicat: 28 iun. 2011
Managerul Spitalului Municipal Pascani (SMP), Costica Panzaru, a explicat consilierilor locali pascaneni din comisia de sanatate a Coniliului Local care este necesitatea aprobarii proiectului de hotarare cu privire la „Dezvoltarea si implementarea unui sistem informatic de E-sanatate in cadrul Spitalului Municipal Pascani”.
Potrivit dr. Panzaru, o suma de 400 milioane de Euro au ramas nefolositi, neaccesati din fondurile europene. Astfel, acesti bani au fost transferati la partea de sanatate locala. De aici, pot beneficia de bani pe acest proiect un numar de circa 80 de spitale locale din tara. „Daca domnii consilieri nu vor aproba proiectul in sedinta ordinara de saptamana aceasta, atunci nu-l vom mai putea accesa . Se pierde finantarea europeana. Noi avem un sistem informatic in spital dar este arhaic. Daca il vor aproba atunci vom primi o finantare de 400.000 Euro. 2% din proiect este partea de cofinantare din valoarea eligibila a proiectului si a cheltuielilor neeligibile. Este un proiect de succes. Eu asa il numesc. Sunt proiecte pe care poti cheltui sume de bani si nu reusesti sa-l accesezi si sunt proiecte care mergi la accesarea lui la sigur. Asa cum este acesta. Sa nu se uite faptul ca TVA-ul este returnabil”, a precizat Costica Panzaru. „Ca sa nu ingreunez bugetul local, eu as fi vrut sa merg cu acest proiect pe bugetul Spitalului Municipal, dar daca fac acest lucru atunci documentatia va fi data deoparte si cu siguranta nu vom intra la finantare. Exista si alte solutii pentru a nu ingreuna bugetul local. De la Casa de Asigurari de Sanatate se va aloca bugetul pentru Spitalul Municipal. Nu vom primi in mod direct banii ci prin bugetul Primariei, dupa care se va face transfer catre Spitalul Municipal. Astfel, ca se poate gasi sursa de cofinantare pentru ca nu va mai aparea Spitalul Municipal ci Primaria”, a mai explicat membrilor din comisia de sanatate a CLM, Costica Panzaru. Potrivit managerului Spitalului Municipal Pascani, la ora actuala conducerea are toata documentatia necesara pentru accesarea proiectului si tot ce mai necesita este ok-ul Consiliului Local. Aceasta investitie constituie un element important in sistemul sanitar local deoarece de o perioada de timp in unitatea medicala pascaneana se fac o serie de operatii extrem de dificile, cum ar fi cea de saptamana trecuta cand niste medici au realizat in premiera o operatie la Spitalul Municipal prin montarea unei proteze de genunchi.
Membrii comisiei au fost deacord cu proiectul respectiv acordand aviz favorabil. Acestia au precizat faptul ca vor sustine proiectul si in sedinta de plen, de joi.


loading...

Adauga un comentariu