National

Explozie de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Buzău! Au fost depistate șapte focare

Publicat: 10 aug. 2020
Explozie de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Buzău! Au fost depistate șapte focare
Explozie de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Buzău! Au fost depistate șapte focare

Explozie de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Buzău! Au fost depistate șapte focare.

În județul Buzău sunt active șapte focare COVID-19 în prezent. Printre acestea, se numără secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău şi Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, unde au fost confirmate cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.
Conform datelor oferite de DSP Buzău, la secţia ATI a SJU Buzău au fost confirmate cu noul coronavirus 12 persoane, iar la Căminul pentru persoane vârstnice din Costeşti sunt 11 persoane testate pozitiv.

Explozie de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Buzău! Au fost depistate șapte focare

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău şi secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost depistate câte trei persoane cu COVID-19, iar la o fundaţie din comuna Cernăteşti, patru persoane.

Focarelor deja menționate se mai adaugă două societăţi comerciale din municipiul Buzău, unde au fost înregistrate patru, respectiv cinci persoane cu acest diagnostic.

„În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului. Suplimentar, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice ‘Sfinţii Constantin şi Elena’ Costeşti, s-a dispus izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora”, precizează Instituţia Prefectului.

În județul Buzău au fost înregistrate 1.581 de cazuri COVID-19 şi s-au înregistrat 41 de decese de la începutul pandemiei

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 25 noi cazuri, persoanele în cauză având vârste cuprinse între 5 şi 91 de ani.

Scădere mare a numărului de persoane infectate în România!

Până astăzi, 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 2729 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 09.08.2020 (10:00) – 10.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 29 de decese (18 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 la categoria 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

28 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate până în prezent comorbidități.

Adauga un comentariu