Secretele istoriei

Explozie in Egipt, in apropierea piramidelor. Cel putin 17 persoane au fost ranite

Publicat: 20 mai 2019
3

Cel putin 17 persoane, originare din Egipt si Africa de Sud, au fost ranite duminica intr-o explozie care a vizat un autocar cu turisti in apropierea celebrelor piramide egiptene din complexul Gizeh (est de Cairo), au anuntat surse de securitate si medicale egiptene, relateaza AFP.

Un dispozitiv explozibil a fost detonat la trecerea unui autocar cu turisti, care circula spre Gizeh, in apropierea noului muzeu de antichitati egiptene, aflat in constructie, la baza piramidelor.

Imagini de la locul exploziei postate pe retelele sociale arata autocarul avariat si resturi imprastiate pe drum.

Intr-un atac similar, in decembrie, trei turisti vietnamezi si ghidul lor egiptean au fost ucisi in explozia unei bombe artizanale, la trecerea autocarului in care se aflau in apropierea piramidelor din Gizeh.

Atacul de duminica are loc la mai putin de o luna de inceperea Cupei Africane a Natiunilor organizata de Egipt in perioada 21 iunie-20 iulie.

Industria turismului, cruciala pentru economia egipteana, a fost grav afectata de instabilitatea politica si de atacurile care au urmat dupa revolta din 2011 care a condus la indepartarea presedintelui Hosni Mubarak dupa 30 de ani cat s-a aflat la putere. De la 14,7 milioane, in 2010, numarul de vizitatori a scazut la 5,3 milioane in 2016, insa din 2017 s-a inregistrat o redresare a situatiei in ceea ce priveste numarul de turisti.

Adauga un comentariu