Magazin

Explozie MISTERIOASA. Autoritatile cred ca a fost un METEORIT

Publicat: 28 nov. 2013
1

Autoritatile canadiene investigheaza o posibila cadere a unui meteorit, dupa ce mai multi locuitori din apropierea oraselor Ottawa si Montreal, dar si din nordul Statelor Unite, au semnalat miercuri seara o explozie puternica urmata de o lumina intensa pe cer in jurul orei locale 20:00 (00:00 GMT).

Mass media canadiana relateaza ca astronomii au inceput sa caute dovezi ca explozia a fost provocata de un meteorit care a intrat in atmosfera terestra. Politia din Quebec a anuntat ca a primit numeroase apeluri telefonice dupa explozie, dar nu s-a constatat deocamdata existenta unor pagube materiale, scrie romaniatv.net.

Dupa caderea unui meteorit in regiunea Celiabinsk din Rusia, ce a provocat pe 15 februarie o explozie in urma careia circa 1.600 de persoane au fost ranite, majoritatea de cioburile ferestrelor sparte, Agentia Spatiala Americana (NASA) a publicat la inceputul lunii decembrie un studiu in care semnaleaza ca riscul caderii unor meteoriti pe Terra este de cinci ori mai mare decat s-a estimat anterior.

Adauga un comentariu