Actualitate

Explozie puternică la Combinatul chimic Azomureș! Populaţia a primit mesaje RO-ALERT – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 07 iul. 2021
La Combinatul Azomureș s-a produs o explozie puternică urmată de un incendiu. Un bărbat a fost rănit

În cursul nopţii de marţi spre miercuri la Combinatul chimic Azomureș a avut loc o explozie puternică. Explozia a fost urmată de un incendiu iar autorităţile au dat mai multe mesaje prin sistemul unic RO-ALERT. Din primele informaţii, în urma exploziei a rezultat rănirea unui bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani.

Starea de sănătate a bărbatului nu este una gravă dar a suferit o fractură de membru superior. Autorităţile au dat asigurări că oamenii nu sunt în pericol.

Explozie puternică la Combinatul chimic Azomureș

În cursul nopţii trecute, la Combinatul chimic Azomureș a avut loc o explozie puternică. Martorii au povestit pentru digi24 faptul că iniţial a fost o lumină foarte mare apoi după câteva secunde spre cer s-a înălţat o coloană albă ca un fel de ciupercă. Explozia a fost vizibilă din depărtare.

” Explozia s-a produs în jurul orei 01:00. Potrivit ISU Mureş, incendiul a fost localizat, fără pericol de extindere, şi s-a intervenit pentru lichidare. La fața locului au intervenit imediat pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. ” au transmis autorităţile

Populaţia nu a fost pusă în pericol

În altă ordine de idei, oficialii de la ISU Mureș au menţionat faptul că populaţia trebuie să stea fără griji pentru că nu există niciun pericol. Totuşi a fost activată grupa operativă pentru a gestiona evenimentul:

„Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (…) Nu există pericol pentru comunitate”, susțin și reprezentanții Azomureș.

În plus, vântul bate dintr-o direcție care îndepărtează pericolul ca norul cu eventuale noxe degajat în urma exploziei să se îndrepte către municipiul Târgu Mureș.

Operatorii instalaţiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată și au oprit în siguranţă instalaţia Amoniac 3.

Care a fost cauza exploziei de la Azomureș

Conform operatorilor instalaţiei, explozia de la Azomureș a fost cauzată de o fisură a unei conducte care transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare. Incendiul a izbucnit în timp ce angajaţii efectuau mai multe manevre de pornire a unei instalaţii de producere a amoniacului:

„Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet”, dă asigurări Azomureș.

Evenimentul a avut loc la doar câteva zile după ce la Petromidia s-a produs o explozie

Incidentul de la Azomureș a avut loc la doar câteva zile după ce la Petromidia s-a produs o tragedie. Vorbim despre faptul că la Petromidia mai multe persoane au fost rănite și un bărbat a murit. Victimele de la explozia de la Petromidia au suferit arsuri grave și au fost transferați la un spital din Germania.

De altfel au fost publicate imagini spectaculoase cu norul de fum care a adus panică printre oamenii care se aflau pe litoralul românesc. Autoritățile au emis la acea dată un avertisment în legătură cu norul care putea ajunge pe plajă și i-a sfătuit pe români se evite litoralul românesc

Comentarii
  • Așa cum as paria pe Anglia diseară, așa aș paria și pe un accident ori explozie la un al treilea combinat fabrică mai mare din Roumania în perioada următoare.

Adauga un comentariu