Actualitate

EXPLOZIV! Afaceri periculoase facute de nasul lui Relu Fenechiu. Caracatita de firme care a pacalit statul

Publicat: 07 nov. 2016
@ Firmele controlate de nasul lui Relu Fenechiu au fost folosite prin numeroase scheme, pentru a pierde urma datoriilor catre stat @ Cu administratori care au fost schimbati de la o societate la alta, Paul Acasandrei a reusit sa isi transfere sume uriase de bani si terenuri in contul firmelor fantoma controlate de aceleasi personaje controversate @ O ultima lovitura sta intr-un teren de circa 13 hectare, care a fost scos la vanzare la un pret cu mult sub cel al pietei
 
Firmele controlate de Paul Acasandrei, primul nas de cununie a lui Relu Fenechiu, au fost folosite printr-o multitudine de combinatii nu tocmai legale, pentru a pierde urma banilor si a bunurilor care ar fi trebuit sa fie confiscate de stat pentru recuperarea prejudiciilor dupa intrarea in faliment a acestora. Totul se invarte in jurul Amur Grup SRL, firma cu care Paul Acasandrei a intrat in lumea afacerilor in urma cu mai multi ani. Firma a fost controlata alaturi de un alt afacerist controversat din Iasi, si anume Domitian Covalciuc, cel care avea sa devina administrator special al debitoarei SC Amur Grup SA Iasi in momentul intrarii in procedura de insolventa, adica la data de 27.02.2013.
 
Surpriza a fost in momentul in care compania Amur Company SRL Iasi a solicitat insolventa SC Amur Grup SA, ambele firme fiind controlate de-a lungul timpului de aceleasi personaje, si anume Paul Acasandrei si Domitian Covalciuc. De mentionat si faptul ca, cele doua firme figureaza la Registrul Comertului cu aceeasi adresa de sediu social, si anume Bulevardul Poitiers nr. 5 A. 
 
Insolventa a fost ceruta pentru o datorie de 465.405 lei, suma ce reprezinta contravaloarea chiriei neachitate de Amur Company SRL catre firma controlata de aceleasi personaje. Practic, Amur Company s-a inscris la masa credala cu mentiunea ca Amur Grup nu a platit chiria in perioada 2011-2012, care era stabilita la 19.391 lei pe luna, pentru un spatiu detinut de aceeasi patroni, dar printr-o companie diferita.
 
O surpriza si mai mare a venit in momentul in care a intrat in insolventa si Amur Company SRL. Se intampla in data de 27.02.2013, adica exact in ziua in care a intrat in insolventa si Amur Grup. Ca lichidator a fost stabilita firma EuroBusiness Lrj SPRL, aceeasi ca si in cazul insolventei Amur Grup. Pentru a se plati datoriile firmei Amur Grup SA, a fost scos la vanzare un teren in suprafata de 13,7 hectare, extravilan, din comuna ieseana Dumesti.

Pentru ca nimeni nu s-a prezentat la prima licitatie, procedura a fost repetata, iar in data de 13.06.2016, pretul de vanzare a fost redus la 65 procente din valoarea lui initiala, asta insemnand un pret de circa 4,42 lei pe metru patrat, adica aproximativ un euro. Problema este ca in zona respectiva, terenul extravilan este cel putin la un pret dublu fata de cel stabilit in cadrul licitatiei. Chiar si asa, nimeni nu a avut curaj sa cumpere acest teren, asta probabil pentru a se micsora iarasi pretul de pornire a licitatiei, pentru a se face o oferta „cu dedicatie” pentru afaceristii implicati in aceste firme.
 

Inca o firma apare in caracatita
 
Tot in procedura de insolventa, si anume pe data de 22.02.2016, firma Moldoglass cumpara o autoutilitara Mercedes Sprinter 311, o autoutilitara Renault Master si o masina de debavurat automata SE-2AS-CNC, toate achizitionate cu suma de 6.800 euro, fara TVA, in 6 rate egale. Problema este ca valoarea de piata a unor astfel de masini, chiar si second-hand, este de circa trei ori mai mare fata de pretul de achizitie platit de SC Moldoglass Iasi SRL catre Amur Grup. In anul 2007, in conducerea Moldoglass Iasi figurau Paul Acasandrei, Domitian Covalciuc si Ciprian Covalciuc, adica cei care controleaza firmele Amur Grup si Amur Company. 
 
Spatiului detinut de SC Amur Company SRL pentru chiria solicitata firmei Amur Grup a facut obiectul unui imens scandal, terenul fiind concesionat de la Consiliul Local Iasi, pe el fiind executate lucrari de constructie de catre societatea Fene Grup SA, detinuta de Relu Fenechiu. Practic, Consiliul Local a atribuit un spatiu de pe bulevardul Poitiers spre concesionare, chiar daca mai exista inca o cerere pentru aceeasi suprafata de teren din partea unei alte societati comerciale, si anume Autoned SRL. Mai mult, chiar daca exista un conflict cu privire la atribuirea suprafetei respective, firma deputatului liberal Relu Fenechiu a adus muncitorii la fata locului, sa pregateasca terenul pentru constructie, chiar daca nu exista inca o autorizatie in acest sens. 


loading...

Comentarii
  • Stai oleaca asa … astia sunt baieti buni, au servit pe cei ce stateau la ambele capete ale ciolanului. De ce va luati asa de ei numai dintr-o parte ? … Daca nu mai vor sa cotizeze, e alegerea lor , ii manjiti asa fara vina …saracii ? 🙂 Cum v-au invatat la scoala : uneltele se curata , se spala si se pun in cutie dupa ce le folosesti sa le mai ai si alta data …. daca le murdaresti prea tare nu le mai poti folosi 😀 .

  • Trebuie sa multumim domnului MINISTRU AL TRANSPORTURILOR fenechiu puscariasu, si spagarul pentru ca nea adus autostrada la IASI…desigur sa il incurajam si pe BODEA ca vrea in comisia de transportul,,sa aduca autostrada la IASI…multumim si altui penal Adormitei, care a fost ministru invatamantului, ca se plimba cu elicopterul la petreceri si ca a adus zonei moldovei numai scoli cu wc in curte, numai dotari de ultima generatie!!!! MULTUMIRI in inima PNL…!!!auuuu acuma is pdl

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit