Actualitate

EXPLOZIV! Avocata din Iasi monitorizata de SRI! Ieri s-a terminat totul!

Publicat: 21 mai 2015
1

@ Serviciile secrete au monitorizat-o cateva zile pe aceasta avocata pentru a proba informatiile venite din partea unui agent speriat de ceea ce i se cerea @ Ieri, tot misterul a fost deslusit de procurori @ Avocata are toate sansele sa se intalneasca acum mai des cu iubitul sau pentru ca vor fi adusi impreuna la fiecare termen al procesului

Ieri, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi au decis trimiterea in judecata a avocatei care a incercat sa-l ajute pe iubitul sau, un cunoscut interlop iesean, sa primeasca cinci telefoane mobile in spatele gratiilor. Alina Mihaela Scafaru, avocat inregistrat in Baroul Vaslui, a fost trimisa in judecata pentru complicitate la dare de mita si complicitate la introducerea in mod ilicit de telefoane mobile intr-un penitenciar. Aceleasi acuzatii au fost si in sarcina lui Aurel Craiu, un intermediar folosit pentru ca telefoanele sa ajunga in celula lui Florin Rotariu, cunoscut in lumea interlopa sub porecla de Cap de Porc.

Acesta din urma a fost trimis in judecata pentru dare de mita si instigare la introducerea in mod ilicit de telefoane mobile intr-un penitenciar. Agentul de paza care a depus denuntul la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi isi exercita serviciul la Sectia de Maxima Siguranta din cadrul Penitenciarului Iasi. Acolo, Florin Rotariu a intrat in discutii cu agentul si l-a rugat sa-i aduca niste telefoane mobile in schimbul unei sume de bani. Rotariu i-a promis agentului suma de 1.000 euro pentru a-i aduce patru telefoane mobile in spatele gratiilor. Agentul a refuzat categoric propunerea proxenetului. A doua zi, acesta din urma a revenit cu discutia in termeni si mai categorici. Atunci, agentul de paza a acceptat sa intre in jocul lui de frica sa nu-i fie intinse alte capcane. In acest context a ajuns sa-i anunte pe procurorii de la DNA despre ceea ce se intampla acolo.

„La data de 23 aprilie 2015, inculpatul Rotariu Florin a promis suma de 1.000 euro (promisiune reiterata la data de 24 aprilie 2015) unui agent de penitenciar din cadrul Penitenciarului Iasi, pentru ca acesta din urma sa introduca ilicit în incinta unitatii de detentie bunuri (un numar de opt aparate telefonice mobile, un încarcator de telefon si o cantitate neprecizata de bauturi alcoolice) interzise la introducerea în penitenciar, disimulate în produse alimentare”, au declarat procurorii.

Telefoanele, ascunse in paine si in salata boeuf

Agentul trebuia sa ia legatura cu Aurel Craiu, persoana de legatura pe care o avea detinutul in exterior. Craiu trebuia sa primeasca telefoanele si banii de la avocata Scafaru, iubita proxenetului. Desi intelegerea cu agentul a fost pentru patru telefoane mobile, acuzatii au incercat sa-l duca de nas pe agentul de la penitenciar si i-au dat opt telefoane. Acestea au fost introduse in produsele alimentare care fac parte din pachetul pe care orice agent il poate lua cu el cand merge la munca. Astfel, patru telefoane mobile au fost ascunse in paine, iar alte patru telefoane au fost puse in salata boeuf. Telefoanele ar fi fost ascunse acolo chiar de iubita lui Rotariu. Dupa ce a primit pachetul, agentul a fost nevoit sa treaca prin mai multe filtre.

„La data de 26 aprilie 2015, inculpata Scafaru Mihaela-Alina, avocat, în baza întelegerii prealabile cu inculpatul Rotariu Florin (concubinul acesteia) a remis inculpatului Craiu Aurel suma de 1.000 euro si bunurile mentionate mai sus, în scopul înmânarii acestora agentului de penitenciar, în numele inculpatului Rotariu Florin, lucru care s-a si întâmplat în cursul aceleiasi zile. Ulterior, în cursul zilei de 27 aprilie 2015, bunurile respective au ajuns în posesia inculpatului Rotariu Florin”, au precizat anchetatorii. De obicei, pentru ca aceste produse sa nu fie detectate de aparatele speciale din dotarea Penitenciarului, sunt invelite in foita de staniol. In acest caz, toata operatiunea a fost supravegheata inclusiv de lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii. Dupa ce telefoanele au fost predate lui Rotariu, a fost efectuat flagrantul. A fost o actiune discreta, fara prea mare tam-tam. Intre timp, agentul care a facut denuntul s-a mutat de la aceasta unitate de detentie. Mihaela Scafaru si Florin Rotariu au o relatie inca din anul 2007.

Comentarii
 • 1. articol Ponta-style: copy-paste. jenant. las’ ca prostimea nu stie; 2. domnilor sri stiu ca ma stiti, ghinion si eu stiu… ; 3. chiar era liniste, dar…n-am aflat de la voi, ziaristii, nimic nou, asa ca va asteptam sa-mi demonstrati inca o data cat sunteti de penibili. 4. a trebuit urnita o armata de incompetenti ca sa infundati prin inscenare o avocata care v-a pus cu botul pe labe in dosare care trebia sa deveniti celebri si eroi locali.

  • deci trebuie sa inteleaga PROSTIMEA ca: 1. cordunenii nu actioneaza de capul lor, au sustinere dintre capii judetului; 2. procurorii si politistii care au instrumentat cazurile in care si-au luat-o peste bot sunt cei cu salarii de peste 100 de milioane si care sunt platite din banii nostri; 3. cordunenii vor mai face legea mult timp in Iasi si chiar nu ma intereseaza. e treaba lor!!!

   • Sa le confiste averea la corduneni , de unde au sute de mii de euro , masini scumpe , apartamente , vile de lux ??????? De ce nu se autosesizeaza autoritatile ????

    • de accord cu confiscatul. problema este ca tuturor le e frica sa se apuce de ei, au diferite afaceri si intelegeri cu ei si mai avem si procurori si politisti corupti si incopetentei. avocata asta a castigat f multe pe vicii de procedura si prostiile procurorilor care trebuiau sa faca dosare beton si DIN ANUMITE MOTIVE, nu le-au facut.

  • haita asta e avocata ? tu esti normal? ai auziy-o vorbind vreodata ?e analfabeta. e o ******** a interlopilor care, vezi doamne, a ajuns avocata. in rest, se incalta cu fesul

Adauga un comentariu