Actualitate

Exploziv! Balamuc in justitie din cauza unui amantlac din lumea buna

Publicat: 09 apr. 2013
1

@ Pentru a-i speria pe colegii sai si pentru a-i determina sa nu mai participe in diferite comisii de licitatie, directorul CFR retinut de politistii ieseni a trimis mai multe mesaje SMS si o scrisoare prin care dezvaluia o relatie amoroasa intre victimele sale @ Politistii sustin ca aceasta relatie ar fi o inventie a acuzatului @ Reporterii BZI au intrat in posesia unor informatii de-a dreptul incredibile despre modul in care s-a lucrat in acest dosar @ Politistii ieseni au mers la Bucuresti sa faca doar perchezitiile, insa, pe drum s-au gandit sa-l bage dupa gratii @ Procurorii l-au lasat in libertate @ „A fost o greseala de prima data! Nu trebuia sa se ajunga aici, insa ma bucur ca procurorii au analizat cu atentie dosarul si au vazut ca nu sunt probe care sa justifice asemenea masuri extreme „, a declarat avocata Gabriela Gradinariu

Situatie de-a dreptul incredibila in justitia ieseana! Un barbat de 63 ani, director in cadrul CFR, a fost tinut o noapte in spatele gratiilor pentru ca ar fi inventat o poveste de dragoste intre doi colegi de-ai sai. Reporterii BUNA ZIUA IASI au prezentat ieri, in exclusivitate, detalii despre retinerea lui Virgil Tcaciuc, directorul Serviciului de Achizitii Contracte si Licitatii din cadrul structurii centrale a CFR. Reporterii BZI au intrat in posesia unor informatii de-a dreptul incredibile despre modul in care s-a procedat in acest dosar si mai ales cum s-a ajuns ca un director CFR sa fie bagat in spatele gratiilor, pe baza unor presupuneri nedovedite. Ieri dupa-amiaza, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi au remediat la timp greseala si l-au pus in libertate pe Virgil Tcaciuc, fara sa mai propuna arestarea preventiva a acestuia. „Analizând actele dosarului, se retine ca propunerea organelor de politie, de sesizare a Judecatoriei Iasi, cu propunere de arestare preventiva, nu este întemeiata, în cauza nefiind suficiente elemente care sa duca, la acest moment, la retinerea în sarcina învinuitului, a savârsirii infractiunii de santaj”, a declarat procurorul Andreea Nica, seful Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi.

A trimis o scrisoare sotului femeii

In exces de zel, politistii si-au asumat de capul lor retinerea lui Virgil Tcaciuc, fara sa se mai consulte cu procurorul desemnat sa efectueze supravegherea urmaririi penale. In urma cu doua zile, politistii au fost trimisi de procurori sa efectueze doua perchezitii la sediul CFR din Bucuresti, la biroul lui Virgil Tcaciuc si la domiciliul acestuia. Ei trebuiau sa caute indicii prin care sa poata demonstra comiterea infractiunii de santaj de catre Virgil Tcaciuc. Dupa ce au luat cateva documente si sase cartele de telefon mobil, politistii ar fi trebuit sa se intoarca la Iasi pentru a analiza acele probe si a stabili daca au fost folosite in vederea savarsirii infractiunii de santaj. Numai ca, politistii l-au adus si pe Virgil Tcaciuc, dupa care l-au bagat in arest pentru 24 de ore. Parea a fi un lucru demn de trecut in CV pentru orice politist. Ieri, Virgil Tcaciuc a fost prezentat in fata procurorilor pentru a fi propus spre arestare.  Procurorii au decis sa nu ceara arestarea, pentru ca nu exista probe sau indicii care sa dovedeasca santajul. Practic, omul a fost tinut degeaba in spatele gratiilor o noapte intreaga, chiar daca a spus din prima ca nu este vinovat. Totul pleaca de la bani si de la combinatiile financiare care se pot face in cadrul CFR.

Sorin Alexandru Trandafirescu, director general adjunct in cadrul CFR, a fost adus de la Iasi odata cu schimbarea puterii si se pare ca ii incurca planurile lui Virgil Tcaciuc. Alaturi de Trandafirescu a mai depus plangere pentru santaj impotriva lui Tcaciuc si Maria Monica Mihaileanu, director departament in cadrul CFR. Pentru a-i speria, Tcaciuc le spunea ca are informatii compromitatoare la adresa lor si ca ar fi amanti. Pentru a fi mai convingator i-ar fi trimis si o scrisoare sotului Mariei Mihaileanu, in care ii spunea ca femeia intretine relatii sexuale cu Trandafirescu. Politistii sustin ca aceste informatii sunt inventate de Tcaciuc pentru a-i speria pe colegii sai. Mesajele erau obscene si amenintatore.

Procurorii sustin ca nu a comis nicio infractiune

„Analizând mesajele primite de catre partea vatamata T.S.A. (Sorin Alexandru Trandafirescu – n.r.) se constata ca persoana care le-a expediat nu i-a solicitat acesteia sa actioneze într-un anumit fel, nu i-a cerut sa dea sau sa faca un anumit gest. Referirea la faptul ca partea vatamata M.M.M. (Maria Monica Mihaileanu – n.r.) va ramâne pe drumuri nu poate constitui pentru acesta o amenintare, atât timp cât între cele doua parti vatamate nu exista o calitate speciala, ceruta de art. 193 Cp (sot sau ruda apropiata). Mesajele primite de catre partea vatamata M.M.M. (dincolo de evidentul continut obscen si al referirilor la faptul ca presupusa relatie dintre aceasta din urma si partea vatamata T.S.A. va fi facuta publica) nu contin, de asemenea, referiri la o anumita actiune pe care aceasta ar trebui sa o efectueze, actiune care ar fi de natura sa îi aduca învinuitului un folos”, au precizat procurorii. „Cu privire la scrisoarea primita la domiciliu de catre partea vatamata M.M.M., în care se sugereaza sotului acesteia sa îi ceara partii vatamate amintite sa îsi prezinte demisia, nu s-a probat dincolo de orice dubiu ca a fost expediata de catre învinuit. La dosar a fost depusa o copie a acestei scrisori, nereiesind daca textul acesteia a fost relevat altor persoane. De asemenea, amenintarea ca relatia dintre partile vatamate va fi facuta publica nu constituie  santaj”, se mai arata in rezolutia prin care procurorii au respins propunerea de arestare a lui Tcaciuc. „Decizia procurorilor vorbeste de la sine. Nu am ce comentarii sa mai fac eu. Clientul meu nu este vinovat de savarsirea vreunei infractiuni si nu avea pentru ce sa fie propus la arestare. A fost o greseala de prima data! Nu trebuia sa se ajunga aici, insa ma bucur ca procurorii au analizat cu atentie dosarul si au vazut ca nu sunt probe care sa justifice asemenea masuri extreme”, a declarat avocata Gabriela Gradinariu, aparatorul lui Virgil Tcaciuc.
Adauga un comentariu