Actualitate

EXPLOZIV! Doar Sfanta Parascheva ii mai poate salva! Cea mai teribila zi din viata clanului Corduneanu!

Publicat: 13 oct. 2015
1

@ Astazi, clanul Corduneanu poate fi transformat in istorie @ Judecatorii au de luat o decizie grea, avand in vedere ca membrii acestui clan sustin ca nu existe probe directe impotriva lor @ Fratii Corduneanu spera sa fie achitati, dupa ce au sustinut pe tot parcursul procesului ca sunt nevinovati @ „Am solicitat, atat eu cat si colegii mei avocati, achitarea inculpatilor. Principalul temei este acela ca fapta nu exista”, a declarat unul dintre avocatii fratilor Corduneanu @ Procurorii sustin ca tot acest grup era coordonat de Costel Corduneanu

Zeci de membri ai clanului Corduneanu traiesc astazi la intensitate maxima. Judecatorii de la Tribunalul Maramures au anuntat ca vor da o sentinta in cel mai important dosar in care sunt implicati membrii clanului Corduneanu. Este vorba de dosarul instrumentat in anul 2010 de procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi (DIICOT), dosar care a reprezentat cea mai ampla actiune de destructurare a unei retele criminale din istoria acestei structuri de parchet. Au fost folosite inclusiv elicoptere, pentru a nu scapa niciunul dintre membrii acestei retele. Unii dintre acuzati au recunoscut o parte din faptele imputate de procurori. Pe de alta parte, fratii Corduneanu au solicitat achitarea, pe motiv ca nu exista probe directe impotriva lor.

„Am solicitat, atat eu cat si colegii mei avocati, achitarea inculpatilor. Principalul temei este acela ca fapta nu exista. In subsidiar, luand in considerare o probabilitate foarte mica, daca instanta de judecata va fi influentata de ponderea probelor de la urmarirea penala, am solicitat sa se aplice pedepse sub minimul special, cu suspedarea executarii. Nu exista probe directe si indubitabile care sa dovedeasca vinovatia inculpatilor. Ar trebui sa se aplice si in legislatia noastra principiul in dubio pro reo (de indoiala profita infractorul – n.r.) si sa fie data o solutie corecta si legala”, a declarat avocatul Anca Dragoi, unul dintre aparatorii fratilor Corduneanu.

Cinci ani de proces

Acest proces a inceput in anul 2010, la Iasi, insa a fost stramutat la Maramures, din cauza notorietatii de care beneficiau membrii acestui clan. Procesul a fost finalizat pe data de 30 septembrie, insa, din cauza complexitatii dosarului, judecatorii au decis sa amane pronuntarea pana astazi. Tot acest dosar este construit in jurul lui Constantin Corduneanu. Potrivit anchetatorilor, clanul avea doua componente esentiale: cea decizionala si cea executionala.

„Initierea si constituirea grupului infractional organizat a avut loc în cursul anului 2003, când componentii esalonului decizional s-au grupat în jurul liderului, inculpatul Constantin Bogdan, recunoscând statutul acestuia, si totodata îsi recruteaza sau formeaza (specializeaza) locotenentii (aderentii si sprijinitorii) – componentii esalonului executional”, se sustine in rechizitoriu. Gruparea, odata formata, a identificat, exploatat si beneficiat de pe urma oricarei oportunitati infractionale (santaj, obtinerea creditelor bancare frauduloase, înselaciuni imobiliare, trafic de persoane, spalare de bani), dar de fiecare data (cu mici exceptii) membrii esalonului decizional au evitat aparitia în prim-planul comiterii infractiunii, acest rol revenind locotenentilor ce formeaza palierul executional.

„La un moment dat, având în vedere perceptia publica, dar si a organelor de urmarire penala, cu privire la statutul sau de lider al acestei grupari, Constantin Bogdan a efectuat demersuri, inclusiv prin modul sau de a se comporta, de a intra în legalitate, în sensul ca a adoptat la vedere un comportament normal, însa acesta si-a continuat preocuparile cu caracter infractional. Din aceasta perspectiva, nu s-a mai expus si nu s-a mai implicat direct, ci a folosit serviciile elementelor din componenta gruparii coordonate (de preferat alte persoane decât membri ai familiei sau persoane care au stabilit anumite relatii de afinitate), avansate treptat de pe pozitia de executanti în persoane cu responsabilitati de coordonare, în special în ceea ce priveste palierul extern al intereselor clanului”, mai sustin oamenii legii. La fiecare audiere, Costel Corduneanu a sustinut ca este nevinovat si ca a fost arestat doar pentru ca are un nume cu rezonanta in lumea interlopa, fara a fi probe concrete impotriva sa.

Comentarii
 • Nu exista INFRACTORI DESTEPTI,CI PROCURORI PROSTI,CORUPTI,GOGOMANI,SI ASA MAI DEPARTE,SPER CA UNA DIN FETELE VOASTRE SA FIE LA PRODUS ,PRIN FRANTA SAU SPANIA.EXISTA UN DUMNEZEU.

 • AȘTIA NU SUNT INFRACTORI,SUNT TÂLHARI CARE FAC TOATE NENOROCIRILE CU SUSȚINEREA AUTORITĂȚILOR CORUPTE.
  MILIȚIENII,PROCURORII,ETC NU EXISTĂ SĂ NU LE CUNOASCĂ INFRACȚIUNILE LA CE APARATURĂ DISPUN.
  EXISTĂ O EXPLICAȚIE!;
  CEI CARE AR TREBUI SĂ-I LEGE INCHID OCHII ȘI,PRIN URMARE,SUNT MAI INFRACTORI CA TÂLHARII !
  PLĂTIȚI- VĂ TAXELE ȘI CORUNEANU VĂ VEGHEAZĂ

 • Sunt neofit din punct de vedere juridic, dar ii intreb pe cei care au cunostinte juridice aprofundate, daca nu cumva este o prevedere imperativa care a prohibit transmiterea de informatii cu privire la derularea unui dosar pana nu exista o hotarare definitiva ? Nu cumva legea sanctioneaza drastic pe acei fituicari, ca jurnalistii sunt la polul opus, care pentru a vinde sulul de hartie igienica sau la comanda unor redactori corupti si santajabili, publica asemenea ineptii ? Dragilor , nu stiu daca sunteti vinovati sau nu, dar si pentru voi legea trebuie sa functioneze, asa ca luati repede legatura cu un avocat si faceti plangere fituicii, cu despagubiri grase, poate scapam in sfarsit de stressul unor astfel de articole !

Adauga un comentariu