Local

EXPLOZIV! Doi avocati fantoma condamnati ieri la Curtea de Apel! Afaceri cu un proxenet!

Publicat: 04 dec. 2015
1

@ Toata aceasta poveste pleaca de la afacerile derulate de un avocat cu un renumit proxenet iesean @ Membrii familiei Papafir ar fi mers la el si i-ar fi propus sa faca un targ: sa convinga o parte vatamata din dosar sa-si retraga declaratiile acuzatoare, iar avocatul sa incaseze un onorariu mai mare @ Ieri, Curtea de Apel Iasi a decis condamnarea definitiva a doi avocati care practicau in mod ilegal aceasta meserie

Doi avocati din baroul paralel, infiintat de Pompiliu Bota, au fost condamnati ieri de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi in mod definitiv. Lucian Gabriel Miron a primit o pedeapsa de un an si zece luni de inchisoare cu suspendare, pentru comiterea infractiunilor de exercitarea fara drept a profesiei de avocat si pentru favorizarea infractorului. Alaturi de Miron a fost condamnat si colegul sau de cabinet, Viorel Mihalache. Acesta din urma a primit opt luni de inchisoare cu suspendare pentru exercitarea fara drept a profesiei de avocat, insa a cazut ca musca in lapte in acest dosar, pentru simplu fapt ca era coleg de birou cu Lucian Miron. Practic, Mihalache nu are nicio legatura cu alte infractiuni retinute colegului sau si nici nu este singurul avocat care lucreaza sub tutela acestor barouri paralele, infiintate prin hotarari judecatoresti. De asemenea, tot in acest dosar, Loredana Papafir, in prezent Sarmaru, sora unui celebru proxenet iesean, a fost condamnata in acest dosar, la executarea unei pedepse de 708 zile de inchisoare pentru favorizarea infractorului. Lucian Miron era avocat in dosarul de trafic de persoane in care au fost trimisi in judecata Neculai Papafir si concubina lui, Delia Cosug.

Acesta o reprezenta in fata instantei de judecata pe Delia Cosug. Barbatul, intrat in avocatura in acest barou paralel la inceputul anului 2011, era angajat ca avocat de familiile traficantilor. La inceputul lunii noiembrie, membrii familiei Papafir ar fi mers la el si i-ar fi propus sa faca un targ: sa convinga o parte vatamata din dosar sa-si retraga declaratiile acuzatoare, iar avocatul sa incaseze un onorariu mai mare. Avocatul a intrat in acest joc. Rudele lui Papafir, printre care si Loredana Papafir, sora acestuia, au adus victima la sediul cabinetului de avocatura al lui Lucian Miron, pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Acolo, Nicoleta a fost obligata sa dea o declaratie prin care a sustinut ca nu are nicio pretentie de la cei care au traficat-o si ca vrea sa se retraga din acest proces penal. De asemenea, victima a mai scris in declaratia data in fata avocatului ca a depus plangere la politie impotriva celor care au obligat-o sa se prostitueze din razbunare, pentru ca nu s-a inteles prea bine cu ei. Nicoleta a fost obligata sa dea aceasta declaratie, care ar fi fost redactata de avocat, sub amenintarea ca-i va fi ucis copilul. Rudele lui Papafir i-au spus ca, in cazul in care nu vrea sa semneze declaratia, copilul prostituatei, care se afla in grija mamei lui Neculai Papafir, va fi ucis.

Constransa de aceasta imprejurare, prostituata a acceptat sa semneze acea declaratie in sediul cabinetului de avocatura. Mai mult, rudele proxenetului i-au promis ca-i vor da si suma de 100 lei. Ulterior, avocatul Lucian Miron a luat declaratia si a depus-o la dosar prin registratura. A fost ridicat de politisti chiar din sala de judecata. „La mine la cabinet a venit Loredana Papafir si mi-a spus ca Narcisa Preda vrea sa scrie o declaratie intr-un dosar de trafic de persoane. Ea mi-a spus ca-i pare rau ca a facut plangere impotriva lor. Mi-a spus ca, de fapt, dorea ca ei sa primeasca o mustrare, pentru ca nu mai era favorita in acel apartament si Ioana Samoil, care venise de o luna si jumatate, era mai bine vazuta”, a declarat Lucian Miron. Prin sentinta de ieri, robele si legitimatiile celor doi avocati au fost confiscate.

Comentarii
  • De fapt si de drept BAROUL BOTA are toate actele de infiintare , numai BOTA este inscris la Arhivele statului , numai baroul lui este inscris la OSIM cu tot cu roba …. etc iar prin RIL lui Nitu … nu s-a desfiintat entitatea juridica fiindca nu au cum sa desfiinteze mii de hotarari judecatoresti , ….. insa MAFIA ESTE PREA MARE SI OPTUREAZA PROFESAREA …… RUSINE JUSTITIA IASI .

  • 80% din justitia romaneasca poarta tanga. Au ajuns niste bucatarese si niste croitorese sa fie judecatoare. Daca mai era Ceausescu, ţaţele astea erau pe camp la ora asta, culegeau cartofi si sfecla, ori lucrau in confectii la cusut ciorapi.

  • de ce va luati numai de judecatoare? uitativa-va cum s-a facut facut facultatea de drept dupa revolutie, persoane care nici nu stiau bine sa scrie au intrat la Petre Andrei, au platit taxele si examenele si acum se dau mari juristi , avocati sau chiar magistrati. Dupa cata carte au facut la aceste facultati particulare atata stiu sa presteze.

  • Nu va e rusine sa scrieti nu mai aberatii??? Rusine sa va fie… Hal de presa ce sunteti , nu cunoasteti mai nimic din dosar. RUSINE SA VA FIE.

Adauga un comentariu