Local

Exploziv! Iata cati bani il costa pe Relu Fenechiu sa ajunga la puscarie

Publicat: 06 aug. 2013
1

@ Sentinta prin care a primit cinci ani si trei luni de inchisoare l-a costat pe Relu Fenechiu mult mai mult decat se astepta @ Surse neoficiale sustin ca avocatului Gheorghita Mateut i-ar fi platit suma de 40.000 de euro  @ Fostul ministru al Transporturilor a achitat onorariul atat pentru el, cat si pentru fratele sau, dar si pentru directorul firmelor sale @ 25.000 de lei reprezinta suma pe care trebuie sa o plateasca pentru cheltuieli de judecata @ Judecatorii i-au pus sechestru pe masina si pe casa @ Pe transport n-a platit prea mult, pentru ca nu s-a prezentat la proces

Cinci ani si trei luni de puscarie! Aceasta este pedeapsa pe care i-au dat-o judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie lui Relu Fenechiu. Toata lumea stie ca, din punct de vedere politic, Relu Fenechiu a avut pierderi iremediabile. Numai ca acest dosar a insemnat si bani multi, pierduti de fostul ministru al Transporturilor. Pentru ca in aroganta sa n-a crezut ca exista vreun judecator care ar putea sa-i puna la indoiala calitatile de bun manager de firma si pe cele de om corect, Relu Fenechiu n-a pierdut prea mult timp in perioada anchetei. In schimb, nu s-a uitat la bani atunci cand a inceput procesul. Si-a angajat cei mai scumpi avocati si a dormit linistit. S-a prezentat doar la trei termene de judecata.

O cheltuiala foarte mare a avut-o cu avocatul Gheorghita Mateut, deoarece a fost nevoit sa plateasca pentru trei contracte de asistenta juridica: pentru el, pentru fratele sau Lucian Fenechiu si pentru Damian Bogdan, directorul firmelor sale. Din datele neoficiale detinute de reporterii BUNA ZIUA IASI, suma platita catre avocatul Gheorghita Mateut este de aproximativ 40.000 euro. Avand in vedere ca aceste onorarii sunt confidentiale, nici unul dintre cei care cunosc cifra exacta nu a vrut sa o confirme sau sa o infirme. Intr-un alt dosar judecat la Iasi, Gheorghita Mateut a cerut un onorariu de 20.000 de euro.

Este vorba de dosarul de coruptie in care a fost trimis in judecata fostul prefect Radu Prisacaru, unul dintre locotenentii lui Relu Fenechiu. Din acesti bani, Radu Prisacaru n-ar fi platit decat o parte. Nici in dosarul lui Prisacaru, nici in cel al lui Relu Fenechiu, Gheorghita Mateut nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor. Completul de judecata l-a prins de mai multe ori pe picior gresit. In ceea ce priveste transportul la instanta de judecata, Fenechiu n-a avut cheltuieli prea mari, pentru ca nu s-a prezentat.

Ramane fara casa

Pentru cei cinci ani si trei luni de puscarie, Relu Fenechiu urmeaza sa mai aiba si alte pierderi financiare. Instanta de judecata l-a obligat sa plateasca cheltuieli judiciare de 25.000 lei. Din aceasta suma, 400 de lei reprezinta onorariul avocatilor desemnati din oficiu pe parcursul procesului. Suma cea mai mare pe care trebuie sa o plateasca reprezinta prejudiciul creat in dauna SC Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Electrica Serv SA. Fenechiu, alaturi de ceilalti inculpati, trebuie sa plateasca aproximativ 63 de miliarde de lei vechi. Nu a fost stabilita cota care ii revine special lui Relu Fenechiu. De asemenea, judecatorii au decis sa-i puna sechestru asigurator pe un autoturism marca BMW X6, care a avut o valoare de achizitie de 223.000 lei. Mai mult, i-au pus sechestru si pe locuinta din cartierul I. C. Bratianu. Casa si terenul de acolo au fost evaluate la suma de 520.000 lei. Peste toate acestea, Relu Fenechiu a mai platit aproximativ 10.000 lei pentru expertizele extrajudiciare care au fost facute in dosar.

Acuzatiile

Relu Fenechiu si fratele sau Lucian, dar si Damian Bogdan, sunt acuzati ca i-au pus pe directorii de la Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova (SISEE) Moldova sa cumpere de la firmele controlate de liberal, SC La Rocca SRL, SC Tehnorom SRL, SC Fene Grup SA si SC Europlus SRL, piese de schimb si transformatoare pentru reteaua de distributie a energiei electrice, fara sa respecte prevederile legislatiei cu privire la achizitiile publice. De asemenea, procurorii au mai notat in actul de acuzare ca, desi piesele de schimb si transformatoarele furnizate de firmele lui Fenechiu erau vechi si ruginite, au fost platite de SISEE Moldova ca si cum ar fi fost noi. „S-au cumparat, la preturi de produse noi, transformatoare si întrerupatoare uzate si vechi, fabricate în anii 1970-1980. Mai mult, 99,98 la suta din produsele respective au ramas permanent în stocul SISEE Moldova, devenind, în final, achizitii de produse vechi, folosite, fara justificare economica, inutile si cauzatoare de prejudicii bugetului societatii, facute cu scopul de a favoriza firmele ce le livrau. Concret, în perioada 2002 – 2005, în calitatea lor de directori generali ai SISEE MOLDOVA SA – Bacau, respectiv de director comercial, inculpatii Turbatu Ioan, Marghidan Ion si Andronache Petru si-au îndeplinit, cu stiinta, în mod defectuos, atributiile de serviciu cu privire la efectuarea unor tranzactii cu componente ale sistemului energetic „, au precizat anchetatorii.

Comentarii
 • cand banul nu e din munca. parte nu prea ai. ce sa mai …acolo o sa-i faca si expertiza psihiatrica la puscarie. cand esti sus toata lumea este la picioare asa a crezut ceilalti sint niste 000 dar cand ai picat ai picat nu te mai ridica nici dracu. sa nu mai aiba parte de avere ca nu-i din munca

  • Smecherii de la transporturi, tun dupa tun ?
   Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul, Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti.

   • OARE CAND PLEACA „GASCA” LUI FENECHIU DIN MINISTERUL TRANSPORTURILOR ?
    POATE ORGANELE ABILITATE ALE STATULUI ISI FAC TREABA SI PUN PUNCT UNEI PERIOADE DE NEDESCRIS !

    • VIN ALTII SI MAI SI, ASA CA OAMENII BUNI, VOI CARE SUNTETI CORECTI SI FLAMANZI SI VAI DE CAPUL VOSTRU LA MUNCA, LA FURAT , LA CE VRETI VOI…DAR CE DRACU AVETI CFU CAPRA VECINULUI, DACA E VIE DE CE E VIE DACA E MOARTA BINE CA A MURIT SI TOT ASA..MANCATI R A H A T CA SA NU TREACA ZIUA NEOBSERVATA

     • Jaf la Transporturi , dupa Dorobantu de la CFR Calatori iata ce mai aflam : George Micu, managerul privat de la CFR SA numit de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, este, în acelaşi timp, şi director general adjunct la CFR Marfă, dar şi membru în Consiliul de Administraţie de la CFR Călători • Pentru aceste prestaţii, George Micu încasează lunar peste 12.000 de euro .

  • Eu sunt surprins ca este lasat in pace mafiotul CIUTEA de la Electrica S>A.(asa cum se numea atunci).
   Desi se stie ca toate matrapazlacurile pe care le-a facut enechiu, le-a facut in colaborare cu directorul de la Iasi Ciutea.
   Acuma vad ca este agatat numai fiul acestuia (doar tangantial) pentru ca i s-a facut vila drept spaga.
   Potlogariile sunt de mult mai mare amploare. Eu sper ca cercetarile sa nu se opreasca aici.
   Fenechiu trebuie descusut bine si vor iesi la iveala toate mizeriile din caracatita lor. Asteptam!

  • SITUATIA LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR, ESTE LA FEL SI DUPA PLECAREA LUI FENECHIU , ACEIASI DEBANDADA ,MAI MULT, FIECARE FACE CE VREA !
   ACEIASI SITUATIE ESTE SI LA CFR CALATORI , UNDE ABUZURILE DE ORICE FEL , TEROAREA SI SANTAJUL SE TIN LANT .
   OARE CAT VA MAI DURA BATAIA DE JOC A MANAGERULUI PRIVAT, DOROBANTU VALENTIN , PLATIT CU MII DE EURO LUNAR PENTRU CONTRAPERFORMANTE PE TOATE PLANURILE ?
   CINE POATE SA
   IA O DECIZIE, URGENT ?

  • MUISthul fenekian ales Fekalian sa ini bag stromeleangu in gitul lui si toata famiglia lui de jejuos ******* ! sa ma cufuressc pe toata familia fenechiuuuu… si pa maa-saaa

  • MUISthul fenekian ales Fekalian sa ini bag stromeleangu in gitul lui si toata famiglia lui de jejuos ******* ! sa ma cufuressc pe toata familia fenechiuuuu… si pa maa-saaa

 • Idiotul,si cei care conduceau Electrica au dat mai multii Angajati cu salari compesatorii si cei care au ramas na-u primit salarile de 3,4 luni au falimentat cu actele-n regula ! LA PUSCARIE CU VOI !

 • FENECHIU va fi seful regiunii MOLODOVa si NICHITA Presedintele ROMANIEI !!! Antonescu fiind bolnav se retrage din viata publica. Boala sa se agraveaza pe zi ce trece !!!

 • SÅ FIE CONDAMNAT PE VEATÅ LA CIT A FURAT DIN TARA ASTA , IAR AVEREA S-ÅI FIE COFISCATÅ TOATÅ, SI ATUNCI VOM SPUNE CÅ IN ROMINIA SUNT LEGI PINÅ ATUNCI ACEST TÅLHAR VA MERGE LA PUSCÅRIE CA LA PENSIUNE, SI O SÅ VÅ F-U-T-Å SI DIN PUSCÅRIE CU RINJETUL LUI DE B-U-L-A-N-G-I-U PARSIV CU P-U-L-A INDOIETÅ!!!!!!

 • Fratilor stati linistiti fene nu va face nici o zi de puscarie,puscaria nu e pentru cei de teapa lui, puscarie fac gainarii astia marunti si nici bunurile nu le va pierde ,poate o casa si o masina da are cartier de vile saracu si masini de nu le mai stie nici el numarul,ati auzit ca se aduc modificari din ianuare la CP,ei pana atunci se trage de timp,pentru ca in noul cp fapta LU FENE SE PEDEPSESTE CU AMENDA SAU INCHISOARE CHICITI CE VA PRIMI FENE?ASA CA PESTE BARIERA DULAII PE DEDESUPT CATEII IAR LA BARIERA BOII

 • „Exploziv! Iata cati bani il costa pe Relu Fenechiu sa ajunga la puscarie”
  deci plateste banii astia ca sa mearga la puscarie… da… noi vorbeste corect romaneste
  „Pentru cei cinci ani si trei luni de puscarie, Relu Fenechiu urmeaza sa mai aiba si alte pierderi ”
  are rost sa ii explicam reporterului de ce nu se foloseste pentru in fraza de mai sus … nu

  doar simple observatii, de altfel nu cred ca il ajuta prea mult

  • Nu stiu despre ce reporteri vorbiti.
   Cei de la fituica bzi sunt porecliti „reporteri” dar n-au nicio treaba cu ziaristica.
   Sunt toti o apa si-un pamant, asemenea sefului lor, baroiul .asi.mionesei (un semianalfabet).
   Poate ajunge si pe la ei DNA-ul sa-i linisteasca, pentru ca si ei traiesc numai din santaj.
   Se stie ca fituica bzi nu-i buna nici de hartie …. Nu o cumpara nimeni.

 • CĂTĂLIN BOACNĂ, absolvent al Facultăţii de Litere şi Facultăţii de Studii Juridice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
  ceea ce este grav… foarte grav..

 • Cred ca oricine ar fi in locul lui ar cheltui oricit pentu avocati,numai fiti carcotasi ,nu este subiect de discutie..Mai intii de toate este si el om , are si fapte bune facute .
  DAR ACELEA NU SE VAD.

 • intr-adevar are si fapte bune daaaaaa a u/m/f/l/a/y/ t/ buzunarele hotilor din gasca lui, ale pnl a organizat o lovitura de stat cu 40000 euro si multe vieti distruse da are fapte bune …. ajefuit statul , toti banii i-a facut din furat.

 • CRIN ANTONESCU SE RETRAGE DIN POLITICA PENTRU CA ARE O BOALA GRAVA CARE SE AGRAVEAZA DE LA O ZI LA ALTA: ESTE BOLNAV PSIHIC TRATAMENTUL NU-SI MAI FACE EFECTUL. EL A FOST DIAGNOSTICAT DIN COPILARIE CU SCHIZOFRENIE EVOLUTIVA. PNL-ISTII PUSCARIASI CARE I-A ADUNAT IN PARTID I-A AGRAVAT STAREA BOLII MINTAKE, IN PREZENT ESTE SUPUS LA TRATAMENTE CARE NU MAI AU EFECT

 • stiu ca aveti suflet bun si poate aveti si dumneavoastra copii. in toamna incepe scoala dar nu exista posibilitati financiare . NU AM NICI CU CE SA MA INCALT MACAR, POATE NU CREDETI. VA ROG FOARTE MULT DACA AVETI POSIBILITATEA SA NE AJUTATI FAMILIA NOASTRA CU BANI

 • stiu ca aveti suflet bun si poate aveti si dumneavoastra copii. in toamna incepe scoala dar nu exista posibilitati financiare . NU AM NICI CU CE SA MA INCALT MACAR, POATE NU CREDETI. VA ROG FOARTE MULT DACA AVETI POSIBILITATEA SA NE AJUTATI FAMILIA NOASTRA CU BANI

 • eu vreau de la nenea fenechiu, stiu de ce pentru ca are multi bani si mi-as cumpara papuci si as merge la scoala si ghiozdan si multe altele

 • CE-AR FI SA AVETI MACAR MERITUL DE A TRECE PRIN FATA UNUI ZIARIST? CUM SE VEDE CA ESTI UN URANGUTAN PENELIST CU CATEVA CLASE PRIMARE SUGE-NE P/L/A/ LA TOOTI SI TI-O F/U/T/E/M/ PE MA-TA IN GURA PANA INTRA IN GROAPA . CA V-A FACUT NISTE PROSTI NAZISTI. SA VA SPARG MECLA SA VA F/U/T/ IN GURA SA VA CRAP CAPUL PROST CAND VA MAI LUATI DE ZIARISTII BZI. SA LE MANCATI CARNATUL VOI FENECHISTILOR ADICA C/A/C/A/T/U/L/ IN FIECARE ZI LOR SI LA TOTI ROMANII. SINTETI NISTE WC-URI FENECHISTE CARE VA ASTEAPTA CATUSELE SI LOVITI IN TOTI . CAND VA LUATI DE ZIARISTI BZI VA LUATI SI DE NOI SI E GRAVA.

 • SE VEDE CA ESTI UN ANALFABET. DE CE TE IEI DE CATLIN ******? MAI GEO SE VEDE CA TU AI FACUT FACULTATEA DE LA RAHOVA SI URMEAZA S-O MAI FACI. IA SUGE TU LA IESENI P/U/L/I/C.//A CU/R/V/E/T/A FENECHISTA SI LASA-L PE ****** DE LA BZI IN PACE. IA DU-TE SI TERMINA MACAR 8 CLASE PRIMARE SI NE LASA. BA GUNOI DE DAT FOC, PADUCHE C/U/R/V/A/ PNL-ISTA CARE S/UGI, WC PUBLIC SCE ESTI SA NE C/A/C/A/M/ IN GURA TA PCR-IST COMUNIST. HUOOOOOOOO SA-TI TAIEM CAPUL, SA-TI BAGAM TEAPA IN ANUS ASA VAFI ASA VA FI SFARSITUL CU/R/V/E/L/O/R/ PENELISTE

  • Dupa modul in care se exprima nu poate fi decat domunl ******.
   Se recumoaste de la distanza stilul cizelat si exprimarea elevata.

 • ba geo te-a facut ma-ta un prost primeste o mie de melesteie in cap de la mine ca oricum te stiu si lasa-i pe domnii ziaristi in pace . ia vezi-ti de puscarie . teapa in anus . teapa in anus geo si o mie de melesteie in cap de la mine. te stiu si ai grija. esti prea prost ca sa citesti, apeleaza la cineva

 • Romania este la metastaza. Am citit comentariile si nu imi vine sa cred cit de mult ne-am degradat. Nu mai avem morala, bun simt si nici intelepciune. Dati-mi si mie cit a furat Fenechiu si stau la puscarie cinci ani. Gardienii or sa fie sclavii mei si o sa am de toate inclusiv femei. Este bataie de joc. Asta nu este justitie. Cinci ani in puscarie si confiscarea intregii averi…da. Iar daca are bani si proprietati pe altii. Fiscul ar trebui sa verifice toate averile daca se justifica si daca s-a platit impozit. Asta justitie. La noi se aresteaza un judecator in fiecare luna. Unde esti tu Tepes Doamne.

 • Asta este praf in ochi. Circ si pine pentru popor. Fenechiu a facut o intelegere cu hoarda lui politica. ” Noi avem nevoie de capital ca de luptam impotriva coruptie iar tu ai nevoie de bani. Ai sarit calul cu furatul si nu te mai putem acoperi. Tu te duci la puscarie dar pastrezi bani si in plus o sa continuam sa facem afaceri cu tine.” Daca ar fi vrut sa scape de puscarie ar fi chelation 5 milioane de euro.

 • 15 ani cu executare asta ar fi trebuit sa fie pedeapsa, confiscarea averii si toate celellalte masuri. 15 ani hotula distrus romania si si-a batut joc de romani prietenii lui adomnitei si bodea trebuie sa fie si ei de mult in puscarie hotii inca sint directori si presedinte de consiliu judetean15 ani sau ii omoram nu merge asa cu pop[orul roman, 15 ani sau il omoram nu merge asa cu poporul roman. bodea si adomnitei la puscarie sau ii omoram nu merge asa cu poporul roman . ii zdrobim testele la toti ca sa traim si noi odata in tara noastra ca ne-am saturat de slugi in tari straine. sa-i zdrobim, sa-i nimicim sa le dam foc foooooooc la hoti si nebuni

Adauga un comentariu