Actualitate

EXPLOZIV: Membru al unei trupe speciale antitero, condamnat la Iasi pentru insubordonare! A recunoscut ca a venit mahmur la munca!

Publicat: 09 oct. 2019
1641 Vizite 0 Comentarii

@ Un subofiter din cadrul Jandarmeriei Romane a fost pedepsit de magistratii ieseni @ Acesta a fost acuzat ca, in timpul unui antrenament al grupei Actiuni Speciale Antiteroriste, l-ar fi jignit pe seful grupei @ Barbatul a recunoscut totul in fata magistratilor si i-a rugat pe judecatorii ieseni sa ii permita sa isi castige painea in continuare ca jandarm

Un plutonier major din cadrul Jandarmeriei Romane a fost pedepsit de catre magistratii ieseni. Asadar, Tribunalul Militar Iasi a admis recent acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de catre Ioan B. si procurori.

Vezi si: Un cadru militar a fost condamnat pentru ucidere din culpa

"Instanta admite acordul de recunoastere a vinovatiei încheiat între inculpat si Parchetul Militar de pe lânga Tribunalul Militar Iasi si, în consecinta, pentru inculpat stabileste pedeapsa de sase luni de închisoare pentru savârsirea infractiunii de insubordonare. Amâna aplicarea pedepsei, pe durata termenului de supraveghere de doi ani. Obliga inculpatul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunitatii pe o perioada de 30 de zile la una dintre institutiile din Primaria Piatra Neamt sau DGASPC Piatra Neamt", au afirmat judecatorii militari ieseni. Decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata. Plutonierul major a fost trimis in fata instantei pe data de 18 septembrie 2019.

Vezi si: Un militar iesean de top, condamnat pentru sfidarea organului

Cu aburi de alcool in cap

Anchetatorii militari au sustinut ca plutonierul major din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Neamt s-ar face vinovat de comiterea infractiunii de insubordonare. Avocatul barbatului a mentionat in fata instantei ca acesta este cadru militar începând cu anul 2007 si pâna în prezent, având rezultate profesionale foarte bune, astfel cum rezulta din caracterizarea depusa la dosar, dar si ca incidentul in urma caruia a fost cercetat este unul izolat. Potrivit procurorilor militari, barbatul este încadrat la IJJ Neamt, Detasamentul 1 Mobil, grupa Actiuni Speciale Antiteroriste, ca subofiter activ, din 1 ianuarie 2007, si îndeplineste functia de subofiter operativ principal.

Vezi si: Militar in termen condamnat cu suspendare pentru conducere fara permis si vatamare corporala

"Conform planificarii de serviciu, pe 26 iulie 2019, între orele 8:00 si 14:00, efectivele grupei I Actiuni speciale si Antiteroriste din cadrul Detasamentului 1 Mobil, sub comanda sublocotenentului V.G., care îndeplineste functia de sef al grupei de pregatire si comandant al grupei I Actiuni Speciale si Antiterorism, au efectuat activitatea de pregatire colectiva, în cadrul aplicatiei tactice, pe terenul bazei amenajate în incinta Detasamentului 1 Mobil. Asa cum rezulta din rapoartele si declaratiile militarilor din grupa I Actiuni Speciale si Antiterorism, audiati ca martori în cauza, în timpul efectuarii exercitiilor de pregatire planificate de catre membrii grupei, s-a observat de catre acestia ca, atunci când efectua exercitiile fizice respective, inculpatul era nesigur în miscari, incoerent, se clatina si parea a fi sub influenta bauturilor alcoolice. Pe acest fond, plutonierul major i-a adresat cuvine jignitoare comandantului grupei, în timp ce acesta efectua exercitiile fizice stabilite, la care ofiterul l-a avertizat verbal cu privire la comportament si, apoi, pentru ca acesta nu s-a conformat, i-a cerut sa paraseasca baza, sa-si lase colegii sa execute activitatea în liniste", au subliniat anchetatorii.

Potrivit acestora, in continuare, individul nu s-a conformat, astfel incat seful grupei i-a ordonat sa se prezinte la comandantul Detasamentului, sa întocmeasca un raport scris cu privire la faptele petrecute si, pentru ca inculpatul i-a spus ca nu întocmeste niciun raport, i-a repetat ordinul, însa fara ca acesta sa se conformeze.

"În jurul orei 11:30, sublocotenentul i-a raportat comandantului Detasamentului 1 Mobil faptele petrecute si acesta l-a chemat pe plutonierul major, care i-a raportat verbal si, apoi, în scris ca, în seara anterioara, a consumat bauturi alcoolice pâna la o ora foarte târzie, iar, pe fondul oboselii acumulate si al starii psihice, a recunoscut ca i-a adresat ofiterului cuvinte si expresii jignitoare. Dupa terminarea activitatii de pregatire, în jurul orei 12:00, toti membrii grupei au întocmit rapoarte scrise, la ordinul sublocotenentului, în care au aratat faptele petrecute", au adaugat procurorii.
La audieri, individul a recunoscut comiterea faptei si a spus ca doreste sa-si continue activitatea în cadrul Jandarmeriei Române.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit