Prima pagină » Titlurile zilei » Exploziv! Moartea tinerei avocate din Iași a fost înregistrată video pas cu pas! Un grec este personaj-cheie în anchetă! Camera de la fereastra lui a fost pornită? (Exclusiv)

Exploziv! Moartea tinerei avocate din Iași a fost înregistrată video pas cu pas! Un grec este personaj-cheie în anchetă! Camera de la fereastra lui a fost pornită? (Exclusiv)

25 iun. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

O nouă zi în care apar detalii în cazul morții tinerei avocate Monica Cioată. Se pare că tot incidentul a fost înregistrat video! Un cetățean grec, care deține un apartament chiar sub cel în care stătea tânăra avocată ieșeană, are instalată o cameră video, orientată spre parcare. Acea cameră ar fi putut înregistra tot. Nu este singura care ar fi înregistrat căderea avocatei în gol. O altă cameră, ce aparține unei societăți, a fost orientată spre locul în care tânăra a căzut

Moartea tinerei avocate din Iași a fost înregistrată video? Noi detalii apar în anchetă, iar, acum, un cetățean grec pare să fie personaj-cheie. Reporterii „BZI” au mers în zona Târgu Cucu, la blocul în care tânăra avocată Monica Cioată și-a găsit sfârșitul și au discutat cu mai mulți vecini. La etajul 5, chiar sub apartamentul de la geamul căruia a căzut avocata, locuiește un cetățean grec. Pe unul dintre geamurile apartamentului respectiv este montată o cameră de supraveghere, care bate chiar spre locul în care Monica a căzut.

„Acolo stă un domn, este grec. Nu stă tot timpul la Iași, acum este în Grecia. Fiind mai mult plecat, el a instalat o cameră de supraveghere spre parcare. Cred că a înregistrat momentul în care a căzut fata. Am încercat să-l sun, dar numărul de telefon de România este închis”, a spus un locatar din blocul în care s-a petrecut tragedia.

Bărbatul a precizat că a mai luat imagini de pe camera de supraveghere a grecului, când au mai fost incidente în parcare (mașini lovite etc). De remarcat este faptul că nu e singura cameră de supraveghere care ar fi putut înregistra momentele fatidice. Tot spre locul în care Monica Cioată a căzut este orientată o altă cameră, de la o societate comercială.

Nu a fost găsit alcool în sângele avocatei ieșene

Anchetatorii, împreună cu specialiștii de la Institutul de Medicină Legală (IML), au ajuns la concluzia că tânăra Monica Cioată nu a consumat băuturi alcoolice și nici alte substanțe înainte de tragedie. Astfel, în urma analizelor, nu a fost găsit vreun gram de alcool în sângele tinerei. La începutul anchetei s-a luat în calcul o eventuală stare de ebrietate a avocatei, însă, acum, totul a fost exclus. Cei care anchetează moartea tinerei vor să afle pas cu pas ce s-a întâmplat în noaptea fatidică.

„Nu a fost găsit alcool în sângele tinerei. Se continuă verificările pentru a se putea stabili ce s-a întâmplat”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Până acum nu a fost exclusă varianta unei sinucideri, dar nici cea a unei potențiale crime. Mai este mult de lucru până când dosarul deschis în acest caz să fie finalizat. Tot surse din anchetă au precizat că au fost audiate mai multe persoane, inclusiv iubitul tinerei avocate. Marți, Monica Cioată a fost condusă pe ultimul drum, la Târgu Frumos. Acolo a copilărit și acolo a fost înhumată creștinește. Mai mulți colegi și prieteni de-ai avocatei au participat la funerarii. Nici acum nimeni nu crede că ceea ce s-a întâmplat este adevărat.

Scandal în apartamentul din centrul Iașului

Reporterii cotidianului „BZI” au mers la locul tragediei în dimineața zilei de sâmbătă, 19 iunie 2021. În fața scării în care stă avocatul ieșean erau mănuși lăsate în urmă de echipajul medical care a încercat să o salveze pe tânăra avocată. Totodată, o mare pată de sânge era evitată de cei care treceau prin zonă. Un vecin le-a povestit reporterilor „BZI” cum a perceput el ce s-a întâmplat.

„Din câte știu eu, proprietarul apartamentului s-a mutat cu tânăra asta de vreo 3 luni. Noaptea trecută, pe la 3:30, am auzit gălăgie, o ceartă. La scurt timp am auzit o bufnitură și un urlet de femeie care a durat câteva secunde, apoi s-a făcut o liniște totală. Știți, pe la noi, pe la bloc, mai vin tot felul de boschetari și se mai ceartă, am crezut că ei erau pe acolo, pe jos. Când am ieșit la balcon și m-am uitat, am văzut o femeie întinsă pe asfalt. Prima mea impresie a fost că era un manechin din plastic, nici nu mi-am dat seama că e o femeie în carne și oase acolo”, a relatat unul dintre vecini.

Ieșeanul a adăugat că, mai apoi, a văzut polițiștii și medicii care încercau să o salveze pe tânăra ce căzuse de la etajul al șaselea în lenjerie intimă. De asemenea, bărbatul a spus că polițiștii i-au atras atenția să nu șteargă sângele care se adunase, până ce nu-și termină ei ancheta. Trebuie precizat faptul că Monica Cioată era însărcinată și aflase recent că urma să devină mamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *