Actualitate

EXPLOZIV! Pacientii din acest spital sunt ingroziti! Numarul victimelor creste de la o zi la alta. Motivul este scandalos!

Publicat: 15 aug. 2016

@ Situatie critica la un spital din Iasi, acolo unde se inregistreaza tot mai multe cazuri de infectii cu Klebsiella si numerosi stafilococi @ Totul se intampla din cauza faptului ca Spitalul Clinic de Obstetrica – Ginecologie „Elena Doamna” din Iasi nu are un medic epidemiolog de aproape un an @ Din aceasta cauza, mamele sunt obligate sa nasca intr-un mediu total neprielnic pentru bebelusii carora li se administreaza antibiotice inca de la primele zile dupa nastere @ Dupa ce ultimul medic epidemiolog a parasit spitalul de aproape un an si asistenta specialista pe acest domeniu a fost fortata sa demisioneze la insistentele asistentei sefe de la Neonatologie @ Intr-un focar de infectie in care sunt nascuti bebelusi si tratate tinere mame, ramane intrebarea: cum a fost reacreditat acest spital?

Criza se adanceste la Spitalul Clinic de ObstetricaGinecologie Elena Doamna” din Iasi, acolo unde numarul pacientilor care se infecteaza cu diverse bacterii este tot mai mare. In plin scandal national cauzat de infectiile din spitale, la Maternitatea „Elena Doamna” din Iasi se intampla lucruri cu adevarat scandaloase, deoarece institutia nu are medic epidemiolog. Situatia este cu atat mai grava, cu cat numarul mamelor si nou-nascutilor care fac infectii nosocomiale este in plina crestere.

Este vorba despre infectii intraspitalicesti care ii pot nenoroci pe viata pe cei care intra in contact cu ele. Mai precis, in cazul Spitalului Clinic de Obstetrica – Ginecologie „Elena Doamna” din Iasi se inregistreaza infectii cu Klebsiella si diversi stafilococi, iar asta se intampla in conditiile in care, de aproape un an de zile, nimeni nu mai face epidemiologie in aceasta unitate spitaliceasca.

Citeste si : Declaratii uluitoare ale managerului de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Greu de crezut ca se intampla asa ceva

Ultimul epidemiolog de la Maternitatea Elena Doamna, medicul Clementa Bunea, a intrat in concediu in urma cu aproape un an, din cauza unor probleme de sanatate. Mai mult, asistenta medicala care se ocupa de aceaste treburi a fost fortata sa demisioneze din cadrul unitatii spitalicesti, la presiunile facute de Nicoleta Petrea, asistenta sefa de pe clinica de obstetrica din cadrul Maternitatii „Elena Doamna” din Iasi, care a tras mai apoi sforile in asa fel incat sora ei sa ocupe postul lasat liber de asistenta care a fost fortata sa demisioneze.

Spital recent acreditat, desi nu are epidemiolog

Din cauza acestui mediu total neprielnic in care sunt fortate mamele sa nasca, copiii cu varste de doar doua saptamani sunt fortati sa ia antibiotice. Practic, din cauza infectiilor cu Klebsiella si stafilococi, copiilor de 10 – 15 zile li se administreaza antibiotice, lucru total nerecomandat la varste atat de fragede, pentru ca sistemul imunitar al bebelusilor este grav afectat. De precizat ca, medicul epidemiolog are un rol extrem de important in orice unitate medicala, deoarece, in lipsa unui astfel de specialist, oricand poate aparea o epidemie, lucru foarte grav, care s-a si intamplat deja in cazul Spitalului Clinic de Obstetrica – Ginecologie „Elena Doamna” din Iasi.

In aceste conditii, este aproape imosibil de conceput cum Autoritatea Nationala de Management al Calitatii în Sanatate (ANMCS) a acreditat acest spital dupa vizitele facute in luna iunie a acestui an. Vizita din vara anului 2016 a constat tocmai în verificarea calitatii managementului, protejarea drepturilor pacientilor prin evaluarea gradului de satisfactie si siguranta a acestora, lucruri necesare pentru acordarea acreditarii.

Infectiile nosocomiale sunt acele infectii ce se pot contacta cand suntem spitalizati sau primim ingrijire medicala in conditii de ambulator. Ele pot fi dezvoltate atat de pacienti, cat si de personalul medical. Intre 2010 si 2015, circa 57.000 de infectii nosocomiale au fost inregistrate în spitalele din România, conform unui raport al Ministerului Sanatatii. Cele mai multe au fost înregistrate în Bucuresti, Iasi, Cluj si Timis.

Reamintim cazul tanarului Ovidiu Istrate (23 de ani), care a contactat în 2008 o infectie cu stafilococ auriu la spitalul din Bacau si care, dupa 7 ani de lupta în tribunale, a primit despagubiri de 520.000 euro de la Guvernul Romaniei si continua sa mearga de trei ori pe an în strainatate pentru a se opera periodic din cauza infectiei. El nu se poate deplasa singur, ci se foloseste de carje din momentul in care s-a infectat in spital.

Citeste si : Managerul de la Maternitatea Elena Doamna, trecuta pe linie moarta. Cristina Dobre a fost notata cu NESATISFACATOR

Comentarii
  • Te doare mintea si te incearca o dorinta acerba de a-i pocni bine pe managerii spitalelor iesene si pe toate persoanele sefe si subsefe care nu-si fac datoria si care incaseaza lunar salarii pentru incompetenta, pentru nesimtire si aroganta, pentru neimplicare, pentru interese personale.
    Ati fost in postura de pacient, v-ati pus vreodata in situatia celor ce au nevoie de ajutor si se izbesc de toate problemele de mai sus?
    Felicitari cadrelor medicale si medicilor dedicati, care nu au ales aceasta meserie din intamplare, si care merita respectul si recunostinta oamenilor bolnavi.

Adauga un comentariu