Actualitate

EXPLOZIV! Planul SECRET al lui Dan Carlan pentru a-l face din nou primar pe Gheorghe Nichita

Publicat: 29 iul. 2015
1

@ Scandal urias izbucnit la Iasi @ Prefectul judetului a incercat prin orice mijloace sa-l readuca pe functia de primar pe Gheorghe Nichita @ S-a ajuns pana si la influentarea instantei de judecata printr-un abuz grosolan @ Ordinul a circulat in cel mai mare secret, acces avand doar oamenii de casa ai primarului suspendat @ Prins in flagrant, prefectul a fost parat ministrului Afacerilor Interne si ar trebui demis din functie imediat si cercetat pentru favorizarea inculpatului 

Situatie fara precedent la Iasi. Un ordin emis de prefectul interimar Dan Carlan a dinamitat intreaga administratie ieseana, iar acesta risca sa ramana fara functie. Prefectul a emis un ordin prin care s-a decis prelungirea suspendarii primarului Gheorghe Nichita, numai ca in documentele respective a inserat o serie de detalii prin care incearca sa influenteze instanta ca edilul sa poata reveni mai repede pe functie. Culmea, desi ordinul a fost dat la inceput lunii, acesta nu a fost vazut aproape de nimeni.

Prefectul a comis un abuz grosolan in baza functiei pe care o detine si a incercat prin orice mijloace sa-l scoata basma curata pe prietenul sau, primarul suspendat Gheorghe Nichita, cel care l-a si pus in functia de prefect, desi nimeni din PSD nu a fost de acord cu aceasta nominalizare. Documentul a fost trimis „cu dedicatie” catre secretariatul primariei si nu la cabinetul viceprimarului, care ocupa calitatea de primar sau la vreun alt birou. Nici alte persoane din interiorul Prefecturii nu au reusit sa vada ordinul cu nr. 10.513 din 8 iulie 2015. Iar continutul Ordinului respectiv a provocat un adevarat scandal in administratie.

Promovat pe functia de prefect tocmai de Gheorghe Nichita, Dan Carlan a incercat sa faca in asa fel incat sa influenteze instanta de judecata. In ordinul cu pricina, Carlan sustine ca in calitatea sa de primar, Nichita este si presedinte al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, iar codul portocaliu de canicula de la acea vreme reprezenta o situatie grava pe care doar el o putea gestiona, lucru total fals din moment ce activitatea primariei functiona fara probleme, iar viceprimarul aflat la conducere prelua automat si calitatea de sef al acestui comitet. In plus, prefectul incearca sa impuna in baza unei decizii a instantei numirea unui nou viceprimar la varful Palatului Roznovanu, pana la clarificarea situatiei lui Nichita. Desi acest lucru intra clar in subordinea Consiliului Local, prefectul interpreteaza dupa bunul plac legislatia administratiei publice si cere ca delegarea atributiilor primarului sa fie facuta de magistrati.

„Abuz in serviciu cu favorizarea inculpatului”

Numai ca un grup de juristi si avocati din Iasi au contestat ordinul prefectului interimar. „Ordinul sugereaza si subliniaza ca la nivelul administratiei municipiului Iasi s-a produs un blocaj mergand pana in prag de colaps in desfasurarea activitatilor atat in sfera administratiei, cat si in gestionarea cadrului legal a autoritatii locale, pentru care prefectul, la sesizarea secretarului municipiului, se adreseaza in fapt instantei penale pentru a elimina aceste impedimente, culpabilizand pe de o parte instanta care a dispus o masura preventiva ce a condus la acest blocaj, iar pe de alta parte punand instanta penala care ar analiza o revocare a masurii preventive in situatia de a dispune de indata incetarea obligatiei impuse inculpatului de a nu desfasura activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta”, se arata in plangerea respectiva.

Si asta nu e tot. Plangerea a ajuns la Guvern, tocmai in atentia lui Gabriel Oprea, ministrul Internelor si seful direct al prefectului Carlan. „Prin acest mod ilegal si prin exercitarea vadita a unui abuz de putere, prefectul anuleaza deopotriva competentele si atributiile ce revin autoritatii executive, conform Legii nr. 215/2001 si, deopotriva, anuleaza hotararea emisa de catre Consiliul Local prin care au fost delegate atributiile primarului municipiului Iasi catre viceprimar. Ordinul prefectului reprezinta o grava imixtiune in activitatea si competentele instantelor judecatoresti dat fiind faptul ca se adreseaza instantei penale pentru ca aceasta sa incuviinteze delegarea atributilor primarului municipiului Iasi. Intregul ordin contine grave si flagrante incalcari ale legislatiei ce vizeaza administratia publica si se pozitioneaza clar si fara echivoc in sfera penala, conturandu-se elementele infractiunii de abuz in serviciu, totodata, constituindu-se intr-o favorizare a inculpatului”, se mai arata in plangerea respectiva.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura si cu ministrul Gabriel Oprea, insa acesta nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere asupra faptelor savarsite de subalternul sau din Prefectura Iasi. In mod normal, prefectul Dan Carlan ar trebui demis IMEDIAT, iar procurorii DNA ar trebui sa ancheteze daca nu cumva decizia acestuia a fost luata ca urmare a insusirii unui beneficiu material. In orice caz, Dan Carlan ar trebui anchetat pentru favorizarea unui inculpat. Vom reveni!

Comentarii
 • DOI BOLOVANI,UNUL CROITOR DE IZMENE, IAR CELALALT PESCAR DE CHISCARI DIN JIJIA PENTRU A NU MURI DE FOAME.IATA CINE A AJUNS SA CIRMUIASCA DESTINELE UNUI ORAS UNIVERSITAR. DOUA CREIERE MULT SUBDIMENSIONATE SI DEMULT MUCEGAITE. EI SINT O RUSINE PENTRU IASI, TREBUIESC SCOSI CU PIETRE DIN ORAS. ASTA ESTE PSD-ul lui PONTA, „dupa chipul si infatisarea lui”

 • oi baieti nu l mai lingeti la cur pe chirica ca are zilele numerate el I a inscenat totul lui nichita (infiiaza un copil si fa un bine cand creste putin I ti baga cutatu n spate sa ajunga repede la cas)chirica mihai esti un mare cavaler a I 3 copii din 4 casatorii esti un betiv notoriu iasul are nevoie de un primar ca tine v a veni ziua cand I ti vei da seama ca banii promisi nu te vor ajuta

 • Cine la pus pe derbedeul de Chirica si C.L sa grabeasca lucrurile fara sa se pronunte o autoritate Superioara P.M I.
  Hai Gigicule cai faci praf Legea e de partea ta .Marlan va pleca iar Gigicu va reveni si Marlan va fi primul pe liste la urmatoarele Alegeri astai trocul.

  • Pe vremea cand Dl Chirica verifica toate santierele zilnic, pe vremea cand Dl Chirica reusea sa discute la liber TOATE problemele urbei la toate posturile tv locale sau nationale pentru ca era cel mai competent si in masura, Dl Nichita abia reusea sa raspunda cat sa nu se faca de ras. Pentru ca dumnealui se „ocupa de politica la nivel national”, problemele municipiului erau deja neinteresante.

 • ASTIA SUNT PSD,GASCA DE SECURISTI COMUNISTI HOTI;FARA NICI O GINDIRE DE DEZ.A IASULUI NUMAI DE A GASI MIJLOACE SA SE APERE UNUL PE ALTUL DE PUSCARIE. NICHITA,CIRLAN ,CHIRICA SI SURDU SUNT CITVA DIN CORUPTII IASULUI,SI IESENII STAU CA BOII LA POATA NOUA,IN ASA HAL I-A INDOBITOCIT FSN-PSD LUI ILIESCU,CRIMINALUL,CARE LOCUL LUI AR TREBUI SA FIE LINGA VISINESCU. CUM SEC SPUNE UN ORAS DE CORUPTI CU O POPULATIE INFECTA.

 • Dom’le, daca – Carlan a gandit asta inseamna ca-i baiat destept!
  Toti iesenii de calitate gandesc si stiu ca Nichita va reveni la primarie!
  Numai niste fraieri nu-si dau seama ca Samsonica a fost platita la greu de dusmanii lui Nichita ca sa-l dea jos, dar sa stiti ca stoarfa nu a reusit acest lucru, lucrurile vor intra pe fagasul normal cat de repede si cei care l-au muscat de popou pe primar, in curand se vor stradui din rasputeri sa-si indrepte greselile, pentru ca din pacate avem printre noi si astfel de oameni care lucreaza in „subteran”.

  • Esti o proasta Irina daca gandesti asa.Nu era Gigi un adversar de temut pentru altii.Cand o ducea prin starinati.o plimba pe bani grei,o intretinea,i-a dat un post bun tot adversarii politici i le facea lui Gigicu? Nichita tot un golan a fost si asa va ramane.

 • Baa acest derbedeu numit Chizdica este un curvete fara pereche face propuneri indecente studentelor prin Pallas asta este preocuparea acestor golanoi care pe vremuri faceau la fel mai domnule Marmelada care al pupi in cur tu acum pe quita vita de Gigicu a recunoscut ca ia dat limbii lui samsonica ce vreti mai mult asteptati la rand sa ajunga si la voi.

 • pot sa se stea ei si-n cao si-n cur nu kai pupa ei nimic decat plm/psd nu mai iese in urmatoarele alegeri,iesenii au intekes ca ciuma rosie trebuie calcata pe cap/ la puscarie este locul tau si-a luio chirica carlan si altii/

Adauga un comentariu