Actualitate

EXPLOZIV! Poveste soc pentru o studenta de la Filosofie care a pozat goala pentru prietenul sau! Santaj pe facebook! FOTO

Publicat: 07 feb. 2016

@ Pentru a-i aprinde fanteziile iubitului, studenta de la Facultatea de Filosofie din Iasi i-a trimis pe facebook mai multe poze, in care aparea dezbracata complet @ Laudaros din fire, baiatul a aratat pozele mai multor prieteni de-ai sai @ De aici, s-a ajuns la o poveste care a putut fi rezolvata doar de oamenii legii @ Studenta a fost santajata sa plateasca 300 lei pentru ca acele poze sa nu fie vazute de toata lumea @ Planul tinerilor santajisti a fost unul destul de elaborat

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi au finalizat un dosar pornit de la un fapt cu totul minor: o studenta de la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii Al. I. Cuza a pozat goala pentru iubitul sau, dupa care acele poze au ajuns in mana unor tineri care au incercat sa o santajeze. Studenta de 20 de ani nu s-a asteptat niciodata sa ajunga intr-o asemenea situatie. A mers la Politie si a povestit totul, in momentul in care si-a dat seama ca lucrurile sunt foarte grave. Studenta s-a speriat in momentul in care cei care o santajau o puneau sa intre noaptea pe stradute neiluminate, pentru da bani in schimbul pozelor. Procurorii au decis trimiterea in judecata a celor trei tineri santajisti: Ionut Roman, de 20 ani, Cristina Plugaru, de 18 ani, si Robert Sentiveanu, de 20 ani.

Acum, dosarul se afla in faza de camera preliminara, la Judecatoria Iasi. Procurorii sustin ca, in cursul lunii octombrie 2015, Ionut Roman a intrat in posesia a 5 fotografii, in care studenta de 20 ani aparea goala. O stia doar din vedere, dar a gasit-o repede pe facebook si a inceput sa o santajeze. A cerut suma de 300 lei pentru a nu publica pe internet acele poze, sau pentru a nu le arata parintilor fetei. Pentru a lua legatura cu victima, a folosit un cont de facebook fals.

„Intrucat detinea de mai mult timp un cont pe reteaua de socializare virtuala facebook intitulat Lorena Elena, ale carui date de utilizator nu corespundeau cu cele reale, in data de 13.10.2015, inculpatul a accesat reteaua facebook utilizand contul fictiv si, dupa ce a identificat adresa virtuala a contului persoanei vatamate, a contactat-o prin mai multe mesaje, informand-o ca detine fotografii compromitatoare la adresa ei”, au precizat procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi. La scurt timp, victima a intrat pe facebook si a observat urmatorul mesaj: „Buna! Am o treaba cu tine. Da-mi un mesaj cand intri daca nu vrei sa fac vreo prostie, ca am un album intreg”.

Plan bine pus la punct

La acest mesaj erau atasate fotografiile in cauza. „Au urmat alte mesaje, in care inculpatul a solicitat persoanei vatamate sa ii raspunda in 5 minute, altfel va regreta. Speriata, persoana vatamata l-a intrebat pe inculpat cum a intrat in posesia imaginilor respective, acesta sustinand ca le-a obtinut dintr-un card de memorie gasit din intamplare. In continuare, inculpatul a solicitat persoanei vatamate remiterea sumei de 300 lei pana la ora 17.00 a aceleiasi zile, in schimbul tacerii si stergerii pozelor, propunere acceptata de victima. De asemenea, inculpatul a solicitat numarul de telefon al persoanei vatamate, in vederea stabilirii modalitatii de remitere a sumei de bani, aceasta conformandu-se”, au completat procurorii. In acest context, Ionut Roman a rugat-o pe Cristina Plugariu, adolescenta cu care acesta traia in concubinaj, sa vorbeasca cu victima pentru a obtine banii. In jurul orei 18:45, Cristina Plugariu a apelat-o pe victima pentru a-i cere sa se intalneasca. Zona Targu Cucu a fost stabilita ca loc de intalnire. Cand a coborat din autobuz, studenta a fost redirectionata catre Biserica Barboi, pe o alee mai intunecoasa.

„De frica, persoana vatamata a refuzat categoric propunerea, iar ca raspuns inculpata a asigurat-o ca nu are motiv sa-i fie frica, apoi a recurs la amenintarea acesteia cu transmiterea fotografiilor compromitatoare catre parintii ei si cu publicarea acestora, inclusiv prin distribuirea in forma de pliante a imaginilor cu pricina”, au mai precizat procurorii. Astfel, tranzactia a ramas sa fie efectuata pentru a doua zi. Atunci a fost organizat si flagrantul. La audieri, Ionut Roman a sustinut ca a gasit pozele cu studenta pe un card, pe strada. In realitate, acesta le-a luat din telefonul prietenului studentei.

Comentarii
Adauga un comentariu