Eveniment-Social

Expozitia „Cultura Cucuteni, valori regasite ale preistoriei europene” a debutat ieri la Bucuresti – FOTO

Publicat: 20 iul. 2013
1
Ieri, 19 iulie, la Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu), a avut loc vernisajul expozitiei „Cultura Cucuteni, valori regasite ale preistoriei europene”, in prezenta ministrului Culturii, Daniel Barbu, si a celui al Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu. La eveniment au participat si academicienii Constantin Balaceanu Stolnici si Razvan Theodorescu, care au taiat panglica inaugurala.
Ministrul Banicioiu i-a multumit doctorului Romeo Dumitrescu, presedinte al Fundatiei ‘Cucuteni pentru Mileniul III’ si presedinte de onoare al Asociatiei Culturale ARKEO, pentru efortul si perseverenta depuse pentru aducerea la Bucuresti a expozitiei. 
Evenimentul este organizat de catre Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi, in colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), Asociatia Culturala ARKEO, Muzeul Municipiului Bucuresti si Casa de Cultura a Studentilor (CCS), Bucuresti.
Expozitia poate fi vizitata in perioada 19 iulie – 25 august 2013, de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00. 
„Proiectul Cultura Cucuteni, valori regasite ale preistoriei europene are ca obiectiv principal facilitarea accesului la cultura si stimularea interesului tinerilor pentru valorile Preistoriei europene ilustrate de una dintre cele mai fascinante civilizatii preistorice ale Vechii Europe, civilizatia Cucuteni, valorificand patrimoniul Muzeului de Istorie a Moldovei din Iasi. 
Expozitia beneficiaza de un catalog bilingv, roman-englez, de exceptie, dand astfel posibilitatea unui public cat mai larg sa se informeze cu privire la cele mai interesante aspecte specifice acestei civilizatii captivante, care a evoluat pe parcursul a aproximativ doua milenii, incepand cu anii 4600-4500, pana in jurul datei de 2.750, inainte de Hristos. 
In cadrul proiectului, in data de 20 iulie, cu incepere de la orele 11:00, Muzeul Municipiului Bucuresti va gazdui un workshop menit sa stimuleze creativitatea tinerilor, dar si sa sporeasca gradul de implicare a comunitatii stiintifice in activitatile de informare si educare a tinerilor”, a precizat dr. Lacramioara Stratulat, director general CMNM
 
Adauga un comentariu